Master Classes για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

Ντίνα Νικολάου

  • Ημερομηνία: 23/03/2017

  • Ώρα έναρξης: 18:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 4 Ώρες.

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

«ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ , ΟΙ ΖΥΜΕΣ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗ»

ΟΙ ΤΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ,ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ,ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ  ΜΠΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΣΤΕΡΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ,ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ,ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ,ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ,ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ,ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΥΦΕΣ ,ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΗ ΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΠΛΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ,ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ,ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ,ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ :

-TARTE /PATE SABLEE

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ  ,ΓΕΜΙΣΗ  ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ

--TARTE /PATE SABLEE AUX AMANDES

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ   ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

-QUICHE/ PATE BRISEE SALEE

ΚΙΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ  ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ,ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

-TARTE /PATE BRISEE SALEE

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΦΙ ΠΑΠΙΑΣ

 


BIO Ντίνας Νικολάου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία.

Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Στο Παρίσι με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane (www.evievane.com) υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία επιλέγει η ίδια.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 την παρουσία της στην τηλεόραση με στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1.

Από το 2009 έως το 2011, στο Star με τους  «Νηστικοί πράκτορες» και συνέχισε το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα».

Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2013 παρουσίασε την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

To 2014-2015 συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα».

Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της. Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)

Το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere».

Το βιβλίο της με τίτλο «Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το 2015, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γιατί όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα, τα παραχώρησε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Με το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2016, προσπαθεί να δώσει φρέσκια και μοντέρνα άποψη σε 114 συνταγές που μαγειρεύουμε την περίοδο της νηστείας.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280

6857 Ημερομηνία: 23/03/2017 Ώρα έναρξης: 18:00. Διάρκεια σεμιναρίου: 4 Ώρες.