Master Classes για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ

Ντίνα Νικολάου

  • Ημερομηνία: 22/03/2017

  • Ώρα έναρξης: 18:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 4 Ώρες.

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ  ,ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗ
ΟΙ ΤΕΡΙΝΕΣ ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ,ΚΟΜΨΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ  ΤΟΛΜΗΡΩΝ ΓΕΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ .

ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΙΚ ΑΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΔΕ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΤΙΦ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ .

ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ 4 ΑΜΛΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ,ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ , ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ SAUCE ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΣΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΤΕΡΙΝΑ ΨΑΡΙΩΝ ( ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ  ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ) ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ  ΜΕ SAUCE  ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΒΟΔΙΝΗ ΚΑΙ  SAUCE CAFFE DE PARIS

 

BIO Ντίνας Νικολάου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία.

Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Στο Παρίσι με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane (www.evievane.com) υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία επιλέγει η ίδια.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 την παρουσία της στην τηλεόραση με στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1.

Από το 2009 έως το 2011, στο Star με τους  «Νηστικοί πράκτορες» και συνέχισε το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα».

Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2013 παρουσίασε την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

To 2014-2015 συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα».

Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της. Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)

Το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere».

Το βιβλίο της με τίτλο «Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το 2015, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γιατί όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα, τα παραχώρησε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Με το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2016, προσπαθεί να δώσει φρέσκια και μοντέρνα άποψη σε 114 συνταγές που μαγειρεύουμε την περίοδο της νηστείας.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280

11493 Ημερομηνία: 22/03/2017 Ώρα έναρξης: 18:00. Διάρκεια σεμιναρίου: 4 Ώρες.