Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.

Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.

Σεμινάριο μαγειρικής Burger Academy

Σεμινάριο μαγειρικής Burger Academy

Σεμινάριο μαγειρικής Burger Academy


Είμαστε βέβαιοι πως έχετε ξαναφτιάξει burger.

Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Αυτό το σεμινάριο δεν είναι για να μάθετε πώς να φτιάχνετε απλά burger. Είναι ένα σεμινάριο για να ανέβετε επίπεδο και να δημιουργήσετε το δικό σας gourmet burger, εφάμιλλο των καλύτερων σεφ, με φρέσκα ψωμάκια, σπιτικές τηγανητές πατάτες και τα σωστά καρυκεύματα και σος.

Σε αυτό το σεμινάριο με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να δημιουργήσετε τα πιο ζουμερά και γευστικά «burgers», στο σπίτι. Θα ξεκινήσουμε με τη σωστή επιλογή κρέατος και θα σας καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα στη δημιουργία του πιο εκπληκτικού burger, ακριβώς όπως οι επαγγελματίες.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Σεμινάριο μαγειρικής Burger Academy καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802812

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Παναγιώτης Δεληθανάσης

  • Ημερομηνία: 18/04/2018

  • Ώρα έναρξης: 19:30.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 3:00 Ώρες.


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Ηλίας Μαμαλάκης  Διάλεξη για επαγγελματίες της εστίασης

CWC PRO Ηλίας Μαμαλάκης  Διάλεξη για επαγγελματίες της εστίασης


ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗΣ

  • Η σημασία της  ποιότητας της πρώτης ύλης και η επιρροή των φυτοφαρμάκων.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων  της κουζίνας.
  • Σωστή επιλογή ψαριών για το μαγείρεμα.

Η διάλεξη είναι προσφορά της CWC PRO και του κ. Ηλία Μαμαλάκη προς τους  φίλους πελάτες και συνεργάτες  επαγγελματίες της εστίασης .

  • Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
  • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
  • ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΕΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  • ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ (Σχόλιο:)

Ο αγαπημένος μας συνεργάτης κ Ηλίας Μαμαλάκης θα παρουσιάσει μια εξαιρετική διάλεξη με  μεγάλη σημασία για τους επαγγελματίες του  χώρου  της εστίασης .

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ηλίας Μαμαλάκης  γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες.

Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε  με τη γαστρονομία.

  • Έχει γράψει μέχρι τώρα δέκα τρία (13) βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια.
  • Ασχολείται με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων ( Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική MC DONALD. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες).  Έχει σχεδιάσει γευστικά πάρα πολλές κονσέρβες της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, ήταν σύμβουλος γεύσης στα τυροκομεία Κρήτης και παλαιότερα επιμελείτο το μενού πολλών διακεκριμένων εστιατορίων.
  • Από το 1997 ως τα τέλη του 2007 είχε μια πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή με συνταγές στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ,.   Από τον Φεβρουάριο 2008 συνεχίζει τις 5λεπες εκπομπές του στο ραδιόφωνο CITY 99,5 και επιπλέον κάθε Σάββατο μεσημέρι έχει μια δίωρη εκπομπή  που αφορά τη γεύση και το ταξίδι.
  • Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής “Στη Κουζίνα Ολοταχώς “στο MEGA Channel, το πρώτο σε θεαματικότητα κανάλι της Ελλάδας. H εκπομπή ήταν η ελληνική εκδοχή της σειράς READY STEADY COOK του BBC .
  • Επί πέντε συνεχή χρόνια παρουσίασε  ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό, σ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος,  χώρες της Μεσογείου, της Ευρώπης και του εξωτερικού, με θέμα  τη γεύση και τον πολιτισμό με τον τίτλο «Μπουκιά σε Συχώριο».  Στη σειρά είναι ο παρουσιαστής και αρχισυντάκτης και προβλήθηκε στο MEGA Channel.

Η σειρά έχει βραβευτεί ήδη  στη Ελλάδα  και Διεθνώς. (Καλύτερου ντοκυμαντέρ, 2 φορές καλύτερου μοντάζ και βραβείο πιο δημοφιλούς εκπομπής το 2007, ενώ ήταν υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία τηλεοπτικής σειράς).  Τον Ιανουάριο του 2006 βραβεύτηκε στις Κάννες στο Διεθνές Φεστιβάλ του GOURMET VOICE  σαν το καλύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα σε σειρά.   Το  2007 ο Ηλίας Μαμαλάκης βραβεύτηκε σαν το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης.

  • Τον Απρίλιο 2007 ανέλαβε σαν Διευθυντής έκδοσης του BBC OLIVE, στην ελληνική έκδοσή του.
  • Τον Νοέμβρη του 2008 ανέλαβε Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής

του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ με τίτλο «ΚΟΥΖΙΝΑ».

  • Το Νοέμβρη του 2009 ανέλαβε Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής  στον Κόσμο του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με τίτλο «Λιχουδιές».
  • Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ α, σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ( Δημοτικά, Μέση εκπαίδευση , Πανεπιστήμια) Οργανισμούς, Συνέδρια κλπ. στην Ελλάδα και Κύπρο.
  • Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών οργανισμών γαστρονομίας (SLOW FOOD, ‘Ένωση Δημοσιογράφων Οίνου και της Γαλλικής Ακαδημίας Γαστρονομίας, επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης).
  • Από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίασε μια σειρά από ντοκυμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας με τίτλο «ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ».   Στον πρώτο κύκλο παρουσιάστηκε η προεπαναστατική περίοδος και η ζωή του Κατσαντώνη και στον δεύτερο κύκλο παρουσιάστηκε η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
  • Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Η Πεντανόστιμη» στο Τρένο στο Ρούφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.
  • Έχει σχεδιάσει μια σειρά από 6 διαφορετικές σοκολάτες για λογαριασμό των ζαχαροπλαστείων Fresh εκ των οποίων μια είναι με πράσινο τσάι και μια άλλη με αλάτι
  • Εξακολουθεί και είναι σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης.
  • Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ α,
  • Συμμετείχε ως κριτής στο διαγωνισμό των Ελλήνων TOP CHEF στον Αντέννα.
  • Έγραψε ένα παιδικό θεατρικό έργο με τίτλο «Το διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου ντε Λος Χούπα Γκλούπα» που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή στο Τρένο στο Ρούφ με σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη.  Κύριος κορμός του έργου ήταν η εξοικείωση του ελληνικού φαγητού με τα παιδιά.
  • Έχει βραβευθεί από την Unesco και το κράτος του Περού για την καλύτερη συνταγή πατάτας στο διαγωνισμό που έγινε το 2008.
  • Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή 4 μουσικών δίσκων ως προσκεκλημένος.
  • Συμμετέχει ως εθελοντής στις κοινότητες εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ
  • Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ
  • Είναι Πρέσβης καλής θέλησης της Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρώπης του WWF.

 

  • Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά.

 

Tίτλοι βιβλίων

Μαγειρικόν  Νο 1                                                       1994

Μαγειρικόν  Νο 2                                                       1996

Μη πληρώσετε είναι όλα δικά μου                             1997           (Μυθιστόρημα)

Η γαστρονομία της Μεσογείου                                   1998

Το ελληνικό τυρί                                                         1999

Μάγειρας η Καπετάνιος                                              2001

Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας                                             2003

Les fromages d’ Europe  (έκδοση Slow Food Ιταλία)

Ελάτε στη κουζίνα μου                                               2007

Μαγειρικόν (επανέκδοση)                                          2008

Ημερολόγιο 2009                                                        2008

Στα Μονοπάτια και στις κουζίνες του κόσμου           2009

Ημερολόγιο 2013                                                        2012

Συνταγές για ευαίσθητα στομάχια                              2017

(ειδικές συνταγές για πάσχοντες από τη Νόσο Crohn)

To σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ (Σχόλιο:)

* Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν εξαντληθεί *

Οι θέσεις για το σεμινάριο CWC PRO Ηλίας Μαμαλάκης Διάλεξη για επαγγελματίες της εστίασης στις 27/04/2018 έχουν εξαντληθεί.
Αν επιθυμείτε συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ειδοποιήσουμε σε περίπτωση κάποιας ακύρωσης .

*** Σας υπενθυμίζουμε ότι η συμπλήρωση της φόρμας δεν είναι επιβεβαιωμένη εγγραφή.


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass  με τον Chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο

CWC PRO MasterClass με τον Chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα , Η νέα λογική - τάση  του «Μοιράζομαι»

Σε αυτό το MasterClass o Λεωνίδας Κουτσόπουλος θα παρουσίασει πιάτα με τον άκρως δημιουργικό χαρακτήρα του, και θα αναπτύξει στους επαγγελματίες και σπουδαστές την φιλοσοφία της νέας τάσης και λογικής του ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ !

Συνταγές:

  • ΧΤΑΠΟΔΙ –ΚΙΜΤΣΙ-ΑΒΟΚΑΝΤΟ
  • ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΒΑ –ΤΡΟΥΦΑ-ΤΣΟΡΙΘΟ-ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
  • ΤΡΑΧΑΝΑΣ-ΧΤΕΝΙΑ-ΝΤΑΣΙ
  • ΓΛΥΚΑΔΙΑ-ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ-ΕΣΑΛΟΤ

 

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, executive chef του Ομίλου Momentum Group, είναι το «μυαλό» πίσω από το concept του Feedέλ Urban Gastronomy, και προτείνει ένα μενού βασισμένο εξ ολοκλήρου σε ελληνικά προϊόντα. Πρόσφατα μάλιστα, το Feedέλ πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα. Παράλληλα, ο σεφ συμμετέχει ως κριτής και παρουςιαστής στο αγαπημένο show «Master Chef».

Τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική τα έκανε στο Semiramis, αλλά στο Λονδίνο εξέλιξε τις γνώσεις του αλλά και τις ικανότητές του κοντά στον διάσημο και ιδιόρρυθμο Gordon Ramsey.

Έπειτα από περίπου ένα χρόνο στην βρετανική πρωτεύουσα, αποφάσισε να επιστρέψει και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες όσες εμπειρίες, με τόσο κόπο είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin. Την ίδια περίοδο συνδύαζε την εργασία του στο εστιατόριο με αμισθί απασχόληση σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο.

Όντας σε μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της ζωής του, το ίδιο καλοκαίρι πήγε στην Σαντορίνη και ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον ΠΑΠΑΓΑΛΟ.

Αποφασισμένος να μάθει όσα περισσότερα μπορεί επάνω στην γαστρονομία πήγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο του στην Δανία στο Νόμα για φαγητό και στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν , όπου και δούλεψε στο MUGARITZ, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα.


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.

 

Σε αυτό το σεμινάριο MasterClass o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τα μυστικά του με τους επαγγελματίες για το τέλειο Barbeque με την χρήση του νέου must των σύγχρονων εστιατορίων τον φούρνο Roaster που απογειώνει την γεύση των ψητών, λόγο της χρήσης του κάρβουνου σε κλειστό φούρνο.

Θα δείξει επίσης τεχνικές  με την χρήση των grill δημιουργώντας ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύσεις και παρουσιάσεις .

Ταυτόχρονα θα μας δώσει τιπς και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το κομμένο κρέας. Επίσης θα μας μιλήσει για τη σημασία του σωστά καμένου σε φρούτα καιλαχανικά. Θα μας δείξει πως θα  ετοιμάσουμε αμερικάνικο low and slow κάπνισμα, αλλά και κρύο κάπνισμα για το ψάρι.

 

Συνταγές

  • Steak
  • Tomahawk Steak
  • New York Strip Steak (Koντρα)
  • Barbecue Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
  • Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon
  • Chimichuri Flap Steak με ψητές γλυκοπατάτες
  • Pulled Pork Sandwich
  • Tacos με καπνιστό σκουπρί και guacamole με wasabi.
  • Αmerican classic Burger
  • Mutabal
  • Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαιντανό και κουκουνάρι
  • Καμένος' ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου

 

 

CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER

Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.

Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.

Το αγαπημένο του φαγητό, είναι τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς του!


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση

CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση.

Δημιουργική κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά.

 

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει ένα Masterclass με θέμα Δημιουργική Κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά, για επαγγελματίες σεφ, στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σπουδαστές.

Στο Masterclass, ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα δημιουργήσει ένα μενού δημιουργικής κουζίνας μέσα από το δικό του δυναμικό στυλ, το οποίο επιτρέπει ευρηματικούς συνδυασμούς με άρτια τεχνική και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Σε αυτό το masterclass ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει:

 

 

  • ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΑΒΓΟ ΠΩΣΕ ΚΑΙ ΣΙΤΑΚΕ ΤΟΥΡΣΙ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ, ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ MISO ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΘΙ
  • ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
  • ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

 

Ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με επώνυμα εστιατόρια  και εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και είναι επίσης ο chef Executive του ΜΑREA.



Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Tender Loving Companies

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια