Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.

Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.

Σεμινάριο μαγειρικής Street Food με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Σεμινάριο μαγειρικής Street Food με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Από την αρχαία Ελλάδα στην Πομπηία και από την Κίνα ως την Τουρκία, Το "Street Food" έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία.

Σήμερα, το "Street Food" είναι μία τεράστια βιομηχανία που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται ραγδαία παγκοσμίως, καθώς όλες οι χώρες έχουν το δικό τους, ενώ συνεχίζει να δελεάζει τους περαστικούς στους δρόμους μικρών και μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο Street Food, με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση επάνω στις νέα τάση σήμερα, όπου είναι το «γρήγορο φαγητό» και απολαύστε την ένταση των γεύσεων που προσφέρει η συνάντηση του street food με την υψηλή γαστρονομία.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280

1733 Ημερομηνία: 24/05/2017 Ώρα έναρξης: 20:00. Διάρκεια σεμιναρίου: 2:30 Ώρες.


Παναγιώτης Δεληθανάσης

  • Ημερομηνία: 24/05/2017

  • Ώρα έναρξης: 20:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 2:30 Ώρες.


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Master class με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Master class με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

High-End Σαντορινιά Κουζίνα.

 

Μια επαφή με την κουζίνα από το εξαιρετικό εστιατόριο  Σελήνη και την υπογραφή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Η Σαντορίνη είναι ένα μέρος μαγικό, ένας τόπος που μέσα από τις κακοτοπιές του ευλογήθηκε να κουβαλά πάνω του υλικά που θα λάτρευαν να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν όλοι οι μάγειρες του κόσμου. Από το σταφύλι, μέχρι το άνυδρο ντοματάκι και από τη φάβα και την λευκή μελιτζάνα, μέχρι την κάπαρη. Όλοι αυτοί συντελεστές μια θεατρικής παράστασης που μετέπειτα ονομάστηκε...

“Σαντορινιά κουζίνα”

Μενού

  • Σούπα από λευκή μελιτζάνα με αφρό από νιώτικο και λούντζα χοιρινή σε λάσπες από Βινσάντο
  • Κανελόνι από καλαμάρι με φαβατόρυζο και σαλάμι Λευκάδας
  • Ο κήπος της Σαντορίνης
  • Μπακαλιάρος με κρούστα ντοματοκεφτέ και την μπραντάδα του

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Δευτέρα 23/10/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 13/10/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 13/10/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( Η προσφορά Early Bird έχει καλυφτεί )

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class Molecular Gastronomy Session 3

Master Class Molecular Gastronomy Session 3

Γεωργαντάς Θεόδωρος  & Ναλμπαντίδης Στράτος

 

Σε αυτό το Master Class ο Chef Γεωργαντάς Θεόδωρος από τις Paraxenes Yles & ο Pastry Chef  Ναλμπαντίδης Στράτος από τον Asterias Sani  θα δημιουργήσουν πιάτα & επιδόρπια για εστιατόρια, με τεχνικές και μεθόδους που δημιουργούν ευφάνταστες παρουσιάσεις και υφές.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • AMOUSE BOUCHE (3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
  • PRE DESSERT (3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
  • MIGNARDISE (3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • OBULATO
  • PACO JET
  • BON-BON
  • CRISPY FOAM
  • SMOKING TECHNIQUES
  • PAINTINGS

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Σάββατο 4/11/2017
Ώρα: 14:00
Διάρκεια: 3:00 ώρες
Τμήμα 40 ατόμων
Κόστος συμμετοχής :80€
Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμήως τις 13/10/17 :60€
Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 13/10/17 55
( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( Η προσφορά Early Bird έχει καλυφτεί )

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )

Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class με τον Chef  Γιάννη Παροίκο

Master Class με τον Chef  Γιάννη Παροίκο

Ειδικές τεχνικές μαγειρέματος με ψάρια

Ο Γιάννης Παροίκος εκπαιδευμένος μεταξύ άλλων στο τριάστερο εστιατόριο του Hotel Bristol στο Παρίσι στο πλάι του Eric Frechon και στο δυάστερο Sea Gril στις Βρυξέλλες με τον Yves Mattagne, στην Ελλάδα εργάστηκε σε αντίστοιχης αίγλης εστιατόρια, όπως το Βαρούλκο και η Σπονδή. Τη σεζόν 2009-2010 ήταν chef στη Χύτρα, κερδίζοντας 1 αστέρι Michelin, επίσης διατέλεσε και ως executive chef στο εστιατόριο Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites. Το 2012, ήταν chef στο Life Gallery και το 2013 στο Cash. Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο επί εννέα συναπτά έτη. Σήμερα είναι ο chef του Bαρούλκο στον Πειραιά με 1 αστέρι Michelin

.Ο Γιάννης Παροίκος κρατώντας τη βάση της Γαλλικής γκουρμέ  κουζίνας προσθέτει στα πιάτα με αριστοτεχνία την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου .

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Λαυράκι Sous vide με κρούστα από nori .
  • Μπαρμπούνι αλά πλάνζα
  • Χέλι μαριναρισμένο σε σόγια και sauce mirin, με μους πατάτας και αυγό ποσέ
  • Αθηναϊκή σαλάτα με νερό τομάτας wasabi και πολλά τζίντζερ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής:  Ειδικές τεχνικές μαγειρέματος με ψάρια με τoν Chef Γιάννη Παροίκο καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

 

Ημερομηνία: Τρίτη 14/11/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 20/10/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 20/10/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( Η προσφορά Early Bird έχει καλυφτεί )

 

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class  με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

Master Class  Δαμαλάς Χρόνης

The Essense of Japanese Cuisine  SESSION 1

O Chef Χρόνης Δαμαλάς γνώστης και λάτρης της Ιαπωνέζικης κουζίνας όσο κανένας στην Ελλάδα θα μοιραστεί τις γνώσεις και τα μυστικά  του που θα αποτελέσουν πολύτιμη βάση για όσους το παρακολουθήσουν και θέλουν να μυηθούν σε μια από τις σπουδαιότερες  κουζίνες που είναι η πιο αναγνωρισμένη και διαδεδομένη κουζίνα παγκόσμιος με την Γαλλική και την Ιταλική.  Δεν είναι τυχαίο ότι από τα τέλη του 20ου αιώνα που έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση της σε άλλες χώρες κατέληξε να γίνει ένα παγκόσμιο trend και να επηρεάζει και τις άλλες κουζίνες

Η φιλοσοφία της απλότητας της ισορροπίας των γεύσεων και της ανάδειξης των υλικών είναι η βάση της γιαπωνέζικης κουζίνας. Η μαγεία της είναι το πόσο νόστιμο είναι το φαγητό ενώ παράλληλα είναι και ελαφρύ.

Στο πρώτο μέρος (Session 1) The Essense of Japanish Cuisine θα γνωρίσουμε τα αγαπημένα RAMEN μαθαίνοντας να τα φτιάχνουμε από την αρχή ως το τέλος !!

Τα Ramen είναι ίσως το πιο αγαπημένο φαγητό της Ιαπωνίας. Από το βορρά μέχρι το νότο υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές  και διαφορετικές  τεχνικές. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα μέσα σε

ένα πεντανόστιμο  ζωμό που χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να τελειοποιηθεί.

WE LOVE RAMEN!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • RAMEN from start to finish
  • Tonkotsu
  • Miso Ramen
  • Shio
  • Shoyu

 

Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, Με θητεία στα NOBU  της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμελέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λάζαρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του.
Το 2010 ανέλαβε και το γνωστό KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ήταν επίσης υποψήφιος σεφ της χρονιάς για τρία συναπτά έτη (09', 10, 11'). Το 2011 ανέλαβε την κουζίνα του επίσης του βραβευμένου GASPAR στο Νέο Ψυχικό. Το 2012 επέστρεψε στο αγαπημένο του SEA YOU που τον ανέδειξε. Από το 2013  ανάλαβε πάλι τα KIKU της Αθήνας και της Μυκόνου όπως επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Τo 2014 πρόσθεσε άλλο ένα KIKU υπό την επίβλεψη του στη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του το 2015 με το KIKU στο Νεο Ψυχικό. Στις αρχές του 2016 άνοιξε και το “ IZAKAYA  food & sake”  στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε και το ολοκαίνουργιο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης όπου ανέπτυξε και το καινούργιο του concept που παρουσιάζει μέσα από το εστιατόριο OVAC. Τα δυο αυτά νέα εγχειρήματα του βραβεύτηκαν από τον καινούργιο οδηγό FNL GUIDE για το 2016.


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Πέμπτη 16/11/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

 

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class με τον Γάλλο Chef Herve Deville

Master Class με τον Γάλλο Chef Herve Deville

HERVE DEVILLE, Technique and emotion of the Mediterranean cuisine

Στο International Master class με καλεσμένο τον Γάλλο Chef Herve Deville θα έχουν την ευκαιρία οι επαγγελματίες chef και σπουδαστές να μάθουν τα μυστικά της τέχνης και τις εμπειρίες του, από τη σπουδαία διαδρομή του σε εστιατόρια που ανήκουν στην ελίτ των βραβείων Michelin .Θα μας μεταφέρει τις γνώσεις τις ειδικές τεχνικές και την εφευρετικότητα που τον χαρακτηρίζουν μέσα από δυο συνταγές master piece δημιουργίες που χαρακτηρίζονται από την πολυπλοκότητα και που θα  αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους εκπαιδευομένους .

O Herve Deville ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της γαστρονομίας το 1998 Δεδομένης της εμπειρίας του έχοντας στη διαδρομή του σπουδαίες συνεργασίες σε διάσημα εστιατόρια στη Γαλλία Le Bristol - Restaurant 2* Michelin , Λουξεμβούργο Restaurant Wenge , Ιρλανδία Patrick Guilbaud 2* Michelin, και στη Ελλάδα Spondi 2* Michelin, είναι τώρα ο Εxecutive Chef στο βραβευμένο με δυο αστέρια  Michelin του διάσημου Pierre Gagnaire’s “Sketch” στο Λονδίνο.

Η φιλοσοφία του πίσω από τις περιπετειώδεις σύγχρονες  δημιουργίες του είναι να μεταφέρει  συναισθήματα και να είναι εφευρετική, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην ντελικάτη γαλλική κουζίνα και στις σύγχρονες τεχνικές με καινοτόμους συνδυασμούς.

 

Οι  συνταγές master piece που θα δημιουργήσει Chef Herve Deville αποτελούνται από διαφορετικές επιμέρους δημιουργίες με hi end τεχνικές και μεθόδους στη χρήση των πρώτων υλών από μηδενική βάση (scratch)

- Lamb filet ,polenta a la Romaine, aubergines and sweetbreads

With exclusive technique of a farce fine made with aubergine with a truly Mediterranean identity dish

- Vanilla panacotta,passion fruit wurtz, mango and green tea streusel

Technique of a wurtz ( whipped emulsion with a base of a jelly hot ,a technic and really tastefull and refreshing dessert for the winter , and perfect to impress.


(Το σεμινάριο αυτό θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και θα γίνετε μετάφραση στην ελληνική από διερμηνέα.)


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Τρίτη 28/11/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 36 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :220€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :180€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :170€

( Η προσφορά Early Bird και η Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Μaster Class με τον Chef Πέσκια Χριστόφορο

Μaster Class με τον Chef Πέσκια Χριστόφορο

Fusion Ασιατική -Ελληνική κουζίνα

 

Ο πρωτοπόρος διακεκριμένος Chef Χριστόφορος Πέσκιας στην τρίτη χρόνια της συνεργασία μας θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό Master Class με θέμα την Fusion Ασιάτικη-Ελληνική κουζίνα!

Στο σεμινάριο αυτό ξεδιπλώνει το τεράστιο ταλέντο του και συνδιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά με εξαιρετικές τεχνικές και πάντα με το υψηλό επίπεδο της γαστρονομικής του τέχνης.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ


  • Vegetables Lo Mein με σταμαναγκάθι.
  • Βιετναμέζικα πα'ι'δάκια με σάλτσα γιαούρτι.
  • Εναλλακτική χωριάτικη με γλιστρίδα και miso dressing.
  • Κατσικάκι με κάρυ και πατάτες.
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας.

 

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.

Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.

Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.

Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή. Το Πbox Cookery είναι η νέα ιδέα του concept Πbox.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.

Ημερομηνία: Πέμπτη 12/12/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 14/11/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 14/11/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

 

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Tender Loving Companies

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια