Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.

Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.

Σεμινάριο Hands on Παραδοσιακές Χειροποίητες Πίτες

Σεμινάριο Hands on Παραδοσιακές Χειροποίητες Πίτες

Σεμινάριο Hands on Παραδοσιακές Χειροποίητες Πίτες

για ερασιτέχνες και λάτρεις της μαγειρικής

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν το δικό τους χώρο σε νησίδες και θα μάθουν να ανοίγουν φύλλο για πίτες!

 

Στο σεμινάριο αυτό η Ελπίδα Χαραλαμπίδου, θα μας παρουσιάσει πόσο εύκολο είναι να φτιάξουμε πίτα με σπιτικό φύλλο. Θα μάθουμε πόσοι τρόποι υπάρχουν να φτιάξει κανείς μια πίτα, και θα ανακαλύψουμε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε. Θα μοιραστεί μαζί μας όλες τις τεχνικές και τα μυστικά, και θα μας ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις μέσα από γεύσεις και αρώματα.

Η Ελπίδα Χαραλαμπίδου ασχολείται ερασιτεχνικά πολλά χρόνια με την μαγειρική. Μετά από παρότρυνση του οικογένειας της, τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα μπλογκ μαγειρικής το elpidas little corner. Με το οποίο μοιράζεται πολλές συνταγές της. Η Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική είναι το πάθος της, και αυτό την βοηθάει να εξελίσσεται τόσο η ίδια όσο και οι συνταγές της .Έχει συμετάσχει σε διάφορα  event Μαγειρικής, όπως στο Food festival στο Mediteranean Cosmos-Σε Workshops στο Cafe Biscotto Mediteranean cosmos, street cooking στην Φλώρινα και άλλα.Τα τελευταία χρόνια την έχουν κερδίσει οι ζύμες ,καθώς είναι ένα είδος που έχει διαρκή εξέλιξη και αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παράδοσης, που δεν πρέπει να χαθεί.

-Εισαγωγή-Πίτες και μια μικρή ιστορία.
-Πως επιλέγουμε και ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
-Ανάλυση ζύμης-αλεύρια-τύποι αλευριών και γεμίσεις.
-Ζύμες-γεμίσεις-υλικά-τρόπος ψησίματος
-Μυστικά και προετοιμασία πίτας.

 

Συνταγές:

Tυρόπιτα Φλωρίνης(με Πιπεριές Φλωρίνης και φέτα).

Ευκολόπιτα (με διάφορα τυριά)

Σαν Σφολιάτα (πρασοτυρόπιτα)

 

Διάφορες Γεμίσεις

Κιμαδόπιτα,

Φέτα+Ανθότυρο,

Πρασοκιμαδόπιτα,

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ.

Οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου θα πάρουν το ταψάκι τους με την πίτα, καθώς και το έντυπο με τις οδηγίες.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Σεμινάριο Hands on Παραδοσιακές Χειροποίητες Πίτες καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806976

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

  • Ημερομηνία: 10/02/2018

  • Ώρα έναρξης: 14:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 4:00 Ώρες.


Cooking Workshop Member Club
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.

 

Σε αυτό το σεμινάριο MasterClass o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τα μυστικά του με τους επαγγελματίες για το τέλειο Barbeque με την χρήση του νέου must των σύγχρονων εστιατορίων τον φούρνο Roaster που απογειώνει την γεύση των ψητών, λόγο της χρήσης του κάρβουνου σε κλειστό φούρνο.

Θα δείξει επίσης τεχνικές  με την χρήση των grill δημιουργώντας ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύσεις και παρουσιάσεις .

Ταυτόχρονα θα μας δώσει τιπς και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το κομμένο κρέας. Επίσης θα μας μιλήσει για τη σημασία του σωστά καμένου σε φρούτα καιλαχανικά. Θα μας δείξει πως θα  ετοιμάσουμε αμερικάνικο low and slow κάπνισμα, αλλά και κρύο κάπνισμα για το ψάρι.

 

Συνταγές

  • Steak
  • Tomahawk Steak
  • New York Strip Steak (Koντρα)
  • Barbecue Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
  • Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon
  • Chimichuri Flap Steak με ψητές γλυκοπατάτες
  • Pulled Pork Sandwich
  • Tacos με καπνιστό σκουπρί και guacamole με wasabi.
  • Αmerican classic Burger
  • Mutabal
  • Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαιντανό και κουκουνάρι
  • Καμένος' ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου

 

 

CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER

Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.

Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.

Το αγαπημένο του φαγητό, είναι τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς του!


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση

CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση.

Δημιουργική κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά.

 

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει ένα Masterclass με θέμα Δημιουργική Κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά, για επαγγελματίες σεφ, στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σπουδαστές.

Στο Masterclass, ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα δημιουργήσει ένα μενού δημιουργικής κουζίνας μέσα από το δικό του δυναμικό στυλ, το οποίο επιτρέπει ευρηματικούς συνδυασμούς με άρτια τεχνική και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Σε αυτό το masterclass ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει:

 

 

  • ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΑΒΓΟ ΠΩΣΕ ΚΑΙ ΣΙΤΑΚΕ ΤΟΥΡΣΙ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ, ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ MISO ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΘΙ
  • ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
  • ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

 

Ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με επώνυμα εστιατόρια  και εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και είναι επίσης ο chef Executive του ΜΑREA.



Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια