MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

CWC PRO MasterClass με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

CWC PRO MasterClass με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

CWC PRO MasterClass με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

Umami

Umami ονομάζεται η 5η βασική γεύση  μετά το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό και το πικρό. Ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιάπωνα χημικό Kikunae Ikeda και το 2000 εντοπίστηκαν πάνω στη γλώσσα οι ειδικοί κάλυκες που την ανιχνεύουν έπειτα από βιολογικές έρευνες. Σαν έννοια μπορούμε να πούμε ότι είναι συγγενική με το "osmazome" που χρησιμοποίησε ο Brillat Savarin για να χαρακτηρίσει το μόριο που ευθύνεται για τα αρώματα του κρέατος. Το Umami στο χώρο των ανθρώπων της γεύσης το εκφράζει η ουσία της νοστιμιάς και η έντονη συμπυκνωμένη γευστική πληρότητα.

Βιογραφικό. Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, Με θητεία στα NOBU  της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμελέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λάζαρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του.
Το 2010 ανέλαβε και το γνωστό KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ήταν επίσης υποψήφιος σεφ της χρονιάς για τρία συναπτά έτη (09', 10, 11'). Το 2011 ανέλαβε την κουζίνα του επίσης του βραβευμένου GASPAR στο Νέο Ψυχικό. Το 2012 επέστρεψε στο αγαπημένο του SEA YOU που τον ανέδειξε. Από το 2013  ανάλαβε πάλι τα KIKU της Αθήνας και της Μυκόνου όπως επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Τo 2014 πρόσθεσε άλλο ένα KIKU υπό την επίβλεψη του στη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του το 2015 με το KIKU στο Νεο Ψυχικό. Στις αρχές του 2016 άνοιξε και το “ IZAKAYA  food & sake”  στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε και το ολοκαίνουργιο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης όπου ανέπτυξε και το καινούργιο του concept που παρουσιάζει μέσα από το εστιατόριο OVAC. Τα δυο αυτά νέα εγχειρήματα του βραβεύτηκαν από τον καινούργιο οδηγό FNL GUIDE για το 2016.

Συνταγές:

  1. Ζωμοί Dashi και παρασκευές τους.
  2. Miso είδη και χρήσης.
  3. Όλα για τη Σόγια.
  4. Nigiri Sushi με Tataki Μοσχάρι και ζελέ Ponzu.
  5. Σούπα Miso με Confit Κοτόπουλο και καμένα Κρεμμύδια.
  6. Μοσχάρι με Bacon από Μανιτάρια, Πιπέρι Sansyo και Σάλτσα Tosazu.
  7. Μελιτζάνα με γλυκό Miso και Φρέσκο Τουρσί.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: CWC PRO MasterClass με τον Chef Χρόνη Δαμαλά καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806627

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Χρόνης Δαμαλάς

  • Ημερομηνία: 20/02/2018

  • Ώρα έναρξης: 19:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 3:30 Ώρες.


Cooking Workshop Member Club
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.

 

Σε αυτό το σεμινάριο MasterClass o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τα μυστικά του με τους επαγγελματίες για το τέλειο Barbeque με την χρήση του νέου must των σύγχρονων εστιατορίων τον φούρνο Roaster που απογειώνει την γεύση των ψητών, λόγο της χρήσης του κάρβουνου σε κλειστό φούρνο.

Θα δείξει επίσης τεχνικές  με την χρήση των grill δημιουργώντας ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύσεις και παρουσιάσεις .

Ταυτόχρονα θα μας δώσει τιπς και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το κομμένο κρέας. Επίσης θα μας μιλήσει για τη σημασία του σωστά καμένου σε φρούτα καιλαχανικά. Θα μας δείξει πως θα  ετοιμάσουμε αμερικάνικο low and slow κάπνισμα, αλλά και κρύο κάπνισμα για το ψάρι.

 

Συνταγές

  • Steak
  • Tomahawk Steak
  • New York Strip Steak (Koντρα)
  • Barbecue Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
  • Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon
  • Chimichuri Flap Steak με ψητές γλυκοπατάτες
  • Pulled Pork Sandwich
  • Tacos με καπνιστό σκουπρί και guacamole με wasabi.
  • Αmerican classic Burger
  • Mutabal
  • Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαιντανό και κουκουνάρι
  • Καμένος' ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου

 

 

CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER

Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.

Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.

Το αγαπημένο του φαγητό, είναι τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς του!


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση

CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση.

Δημιουργική κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά.

 

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει ένα Masterclass με θέμα Δημιουργική Κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά, για επαγγελματίες σεφ, στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σπουδαστές.

Στο Masterclass, ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα δημιουργήσει ένα μενού δημιουργικής κουζίνας μέσα από το δικό του δυναμικό στυλ, το οποίο επιτρέπει ευρηματικούς συνδυασμούς με άρτια τεχνική και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Σε αυτό το masterclass ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει:

 

 

  • ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΑΒΓΟ ΠΩΣΕ ΚΑΙ ΣΙΤΑΚΕ ΤΟΥΡΣΙ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ, ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ MISO ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΘΙ
  • ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
  • ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

 

Ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με επώνυμα εστιατόρια  και εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και είναι επίσης ο chef Executive του ΜΑREA.



Σεμινάριο Hands-on MasterClass Ζαχαροπλαστικής Macaron με τον Pastry Chef Κωνσταντίνο Συμεωνίδη

Σε αυτό το σεμινάριο CWC PRO MasterClass o chef Κωνσταντίνος Συμεωνίδης  θα δείξει και θα μοιραστεί εκτενώς την τεχνική της παρασκευής Γαλλικών Macarons με επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Ένα masterclass σχεδιασμένο για τον καθένα με πληθώρα συνταγών από κλασικές γεύσεις μέχρι αλμυρά macarons, στο τέλος του οποίου θα μπορείτε ακόμα και σε μια οικιακή κουζίνα να δημιουργήσετε τα εξεζητημένα αυτά γαλλικά κεράσματα.
Οι συμμετέχοντες με την διαδικασία Hands-on θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν άνετα και οι ίδιοι στις νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του CWC χρησιμοποιώντας εργαλεία και  εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε ένα 4ωρο Masterclass που θα καλύψει τα Macarons τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.
Θα παρασκευαστούν διαφόρων τύπων γεμίσεις από γκανάζ μέχρι βουτυρόκρεμες, και αλμυρές μους.   
Ταυτόχρονα θα δοθούν tips και μια πλήρης λίστα με διορθωτικές κινήσεις αναλόγως με το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει κατά την παρασκευή των macarons.

 

Συνταγές: 
• Macaron βανίλιας
• Macaron κακάο με ανθό αλατιού
• Macaron Yuzu chilli
• Macaron “μπουγάτσα με κρέμα”
• Macaron φράουλα βαλσάμικο ξίδι

• Macaron καραμέλα με miso 
• Macaron καπνιστό σολομό χαβιάρι
• Macaron σύκο σταμνοτύρι μαστίχα Χίου

Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης σπούδασε μαγειρική τέχνη στην σχολή Alpine στην Αθήνα το 2010. Αφού τελείωσε με την πρακτική του στο ξενοδοχείο Grace στην Σαντορίνη και ένα stage στο Funky Gourmet, συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στην Ιρλανδία όπου και δούλεψε για 6 χρόνια, αρχίζοντας στο ξενοδοχείο Ritz Carlton Powerscourt όπου και ήρθε σε επαφή με την υψηλή ζαχαροπλαστική και όχι μόνο, δουλεύοντας εκτός των άλλων και στο fine dine εστιατόριο Gordon Ramsay at Powerscourt όπου έμαθε δίπλα σε καταξιωμένους chef όπως Eric Meloche, Ludovic Lantier, Stephen Espouy, Peter Byrne. Μετακομίζοντας στο Δουβλίνο εργάστηκε για 2 χρόνια στο ζαχαροπλαστείο του 5άστερου ξενοδοχείου The Marker όπου εξέλιξε το τεχνικό του επίπεδο στην ζαχαροπλαστική δίπλα στους Gareth Mullins, Rey Hortillosa, David Geszler. Τα τελευταία 2 χρόνια στην Ιρλανδία εργάστηκε σαν chef de partie στα κεντρικά γραφεία για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της Google όπου ήρθε σε επαφή με γαστρονομικές κουλτούρες απ όλο τον κόσμο και παράλληλα εξέλιξε τις διοικητικές του ικανότητες. Επέστρεψε στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο MasterChef όπου και ξεχώρισε για την αγάπη του στην ζαχαροπλαστική.



Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια