Master Classes για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Τρούφα, Μανιτάρια & Δημιουργικά πιάτα

Παναγιώτης Δεληθανάσης

  • Ημερομηνία: 26/04/2017

  • Ώρα έναρξης: 18:30.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 3:30 Ώρες.

Τρούφα, Μανιτάρια & Δημιουργικά πιάτα

Σε αυτό το master class που είναι αφιερωμένο στην  τρούφα και τα μανιτάρια θα μάθουμε τα πάντα από τους ειδικούς κ. Παναγιωτίδη Παναγιώτη (Τεχνικός Καλλιέργειας - Συλλογή Τρούφας Εκπαίδευση Σκύλων Τρούφας ) κα.Μιχαηλίδου Κική(Εμπορία - Διάθεση Τρουφας)

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτενή παρουσίαση για όλο τον κόσμο της τρούφας  και μας μιλησουν για :

  • Ιστορικά στοιχεία
  • Εμπορικά είδη τρούφας
  • Καλλιέργεια
  • Συλλογή
  • Ιδιότητες - Διατροφικά Στοιχεία
  • Τρόποι Συντήρησης και χρήσης
  • Διάθεση φρέσκιας τρούφας
  • Υποπροϊόντα

 

Από τον κ. Δημήτρη Τσακίρη ( καλλιεργητή μανιταριών ) θα μας αναλύσει τα πάντα γύρω από  τα Shiitake (Lentinula edodes) είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία και τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο . Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητές του το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή μανιτάρι παγκοσμίως. Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος δεν ήταν ευρέως γνωστό αλλά πλέον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Pleurotus Eryngii Ο πλευρωτός ο ερρυγγειος (Pleurotus Eryngii) ανήκει στην ίδια οικογένεια του διαδεδομένου πλευρώτους και θεωρείται ίσως το κορυφαίο εδώδιμο της οικογένειας του, στο εξωτερικό τον ονομαζουν  King Oyster.

και τον σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση που θα δημιουργήσει πιάτα ευφάνταστα !

Συνταγές:

  • Καρπάτσιο λαβράκι με τρούφα και αφρό λεμόνι
  • Νιόκι με τρούφα και σιτάκε
  • Φάβα με καραβίδες και λάδι τρούφας
  • Φακές με καπνιστά σιτάκε
  • Σιτάκε σωτέ με σκόρδο και αγγινάρες

 

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280

4629 Ημερομηνία: 26/04/2017 Ώρα έναρξης: 18:30. Διάρκεια σεμιναρίου: 3:30 Ώρες.