CWC PRO - PROFESSIONAL CULINARY STUDIES

Πρόγραμμα Ταχύρυθμης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαγειρικής Τέχνης

CWC PRO- PROFESSIONAL CULINARY STUDIES

Γιατί να επιλέξετε την CWC PRO

Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική

Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική

Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική

Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Cooking workshop Consulting Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική

Η Η CWC PRO έρχεται τώρα να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού για άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες που μπορούν να λάβουν τις γνώσεις τους:

  • ταχύρρυθμα,

  • με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση,

  • με δυνατότητα Πιστοποίησης μέσω εξετάσεων από την ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) Τα πιστοποιητικά είναι προσαρμοσμένα στα επαγγελματικά περιγράμματα που δημοσιοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) πρώην Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

Ενώ οι περισσότερες σχολές μαγειρικής υπόσχονται στους σπουδαστές τους πως θα τους βρουν δουλειά στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού εμείς στην CWC PRO θέλουμε να είμαστε σαφής και ειλικρινής τονίζοντας ,με κάθε ευκαιρία, πως δεν αρκεί να βρεις δουλειά αλλά να έχεις τις ουσιαστικές και απαραίτητες γνώσεις καθώς και την πολύτιμη εργαστηριακή εμπειρία για να τα χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση. Ξέρουμε πως πρέπει και να μπορείς να κρατήσεις την όποια ευκαιρία σου δοθεί για εργασία και να την αξιοποιήσεις και να διακριθείς σε αυτό το χώρο.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους εκπαιδευόμενους μας να δουλέψουν σκληρά και μεθοδικά μαζί με τους εκπαιδευτές και τους υπεύθυνους της CWC PRO μέσω της ταχύρυθμης και ουσιαστικής μεθόδου διδασκαλίας με 300 ώρες εργαστηριακής εκπαίδευσης και μόνο 50 ώρες θεωρητικής ( LEVEL 1,2,3 ) που προσφέρουμε στην CWC PRO για να εξελιχθούν στο συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.

Με άλλα λόγια, μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε γνώσεις που θα κάνουν περιζήτητους του σπουδαστές μας, να τους δώσουμε εφόδια που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν και να διεκδικήσουν ένα ξεχωριστό και αξιοσημείωτο επαγγελματικό μέλλον.

Θέλουμε οι απόφοιτοι μας να διαθέτουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και να ξέρουν πως να πετύχουν.

  • Χαμηλό κόστος,

  • σύντομο χρονικό διάστημα σπουδών

  • ευέλικτο πρόγραμμα παρακολούθησης( 2 ημέρες/εβδομάδα)

  • Networking-δικτύωση με επιχειρήσεις: προώθηση αποφοίτων για πρακτική άσκηση, με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα σε επώνυμες επιχειρήσεις εστίασης και διακεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CWC PRO είναι ιδανική επιλογή για άνδρες και γυναίκες :

  • νέους που οραματίζονται να γίνουν επαγγελματίες στον κλάδο της μαγειρικής τέχνης, που χρειάζονται γνώσεις και πιστοποίηση για να κάνουν ένα νέο βήμα στην καριέρα τους.

  • ενθουσιώδεις ερασιτέχνες λάτρεις της μαγειρικής που θέλουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

  • επαγγελματίες από άλλους κλάδους που οραματίζονται μια στροφή στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

  • άνεργους επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής που επιθυμούν να αναβαθμίσουν της γνώσεις τους και να διεκδικήσουν ξανά τη θέση τους στην αγορά εργασίας

Οι νέες υπερσύχρονες εγκαταστάσεις της CWC PRO με διεθνείς προδιαγραφές βρίσκονται στην οδό Λέοντος Σοφού 18, Θεσσαλονίκη, σε έναν λειτουργικό χώρο που έχει όλον τον απαραίτητο επώνυμο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται.
Πρόκειται για τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη γνώμη όλων των επώνυμων σεφ που την επιλέγουν και διδάσκουν στα προγράμματα Μaster Class CWC PRO.
Καθώς βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι προσβάσιμη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθέτει συνεργαζόμενα Parking σε πολύ κοντινή απόσταση.


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα σπουδών

Συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα σπουδών που σας ενδιαφέρουν.

Σεμινάρια Master Class CWC 2014 -

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Απόκτησε πρόσβαση στις τελευταίες τάσεις στην διεθνή και ελληνική κουζίνα! Γίνε ειδικός και μάθε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης που θα σε κάνουν ξεχωριστό και χρήσιμο σε κάθε χώρο εστίασης.
Τα εξειδικευμένα σεμινάρια & Master class της Cooking Workshop Consulting, με διάσημους και διακεκριμένους σεφ, σου αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά της γαστρονομίας.
Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει , παρακολούθησε το ,και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macaron με τον Pastry Chef Κωνσταντίνο Συμεωνίδη

Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macaron

με τον Pastry Chef Κωνσταντίνο Συμεωνίδη

Σε αυτό το σεμινάριο o chef Κωνσταντίνος Συμεωνίδης  θα δείξει και θα μοιραστεί εκτενώς την τεχνική της παρασκευής Γαλλικών Macarons με επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Ένα σεμινάριο σχεδιασμένο για τον καθένα με πληθώρα συνταγών από κλασικές γεύσεις μέχρι αλμυρά macarons, στο τέλος του οποίου θα μπορείτε ακόμα και σε μια οικιακή κουζίνα να δημιουργήσετε τα εξεζητημένα αυτά γαλλικά κεράσματα.
Οι συμμετέχοντες με την διαδικασία Hands-on θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν άνετα και οι ίδιοι στις νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του CWC χρησιμοποιώντας εργαλεία και  εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε ένα 4ωρο Masterclass που θα καλύψει τα Macarons τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.
Θα παρασκευαστούν διαφόρων τύπων γεμίσεις από γκανάζ μέχρι βουτυρόκρεμες, και αλμυρές μους.   
Ταυτόχρονα θα δοθούν tips και μια πλήρης λίστα με διορθωτικές κινήσεις αναλόγως με το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει κατά την παρασκευή των macarons.

Συνταγές:
• Macaron βανίλιας
• Macaron κακάο με ανθό αλατιού
• Macaron Yuzu chilli
• Macaron “μπουγάτσα με κρέμα”
• Macaron φράουλα βαλσάμικο ξίδι
• Macaron καραμέλα με miso 
• Macaron καπνιστό σολομό χαβιάρι
• Macaron σύκο σταμνοτύρι μαστίχα Χίου

Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης σπούδασε μαγειρική τέχνη στην σχολή Alpine στην Αθήνα το 2010. Αφού τελείωσε με την πρακτική του στο ξενοδοχείο Grace στην Σαντορίνη και ένα stage στο Funky Gourmet, συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στην Ιρλανδία όπου και δούλεψε για 6 χρόνια, αρχίζοντας στο ξενοδοχείο Ritz Carlton Powerscourt όπου και ήρθε σε επαφή με την υψηλή ζαχαροπλαστική και όχι μόνο, δουλεύοντας εκτός των άλλων και στο fine dine εστιατόριο Gordon Ramsay at Powerscourt όπου έμαθε δίπλα σε καταξιωμένους chef όπως Eric Meloche, Ludovic Lantier, Stephen Espouy, Peter Byrne. Μετακομίζοντας στο Δουβλίνο εργάστηκε για 2 χρόνια στο ζαχαροπλαστείο του 5άστερου ξενοδοχείου The Marker όπου εξέλιξε το τεχνικό του επίπεδο στην ζαχαροπλαστική δίπλα στους Gareth Mullins, Rey Hortillosa, David Geszler. Τα τελευταία 2 χρόνια στην Ιρλανδία εργάστηκε σαν chef de partie στα κεντρικά γραφεία για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της Google όπου ήρθε σε επαφή με γαστρονομικές κουλτούρες απ όλο τον κόσμο και παράλληλα εξέλιξε τις διοικητικές του ικανότητες. Επέστρεψε στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο MasterChef όπου και ξεχώρισε για την αγάπη του στην ζαχαροπλαστική.



Σεμινάριο Junior Chef σεμινάριο ζαχαροπλαστικής για παιδιά 8-15 ετών

Junior Chef σεμινάριο ζαχαροπλαστικής
για παιδιά 8-15 ετών


H Eλπίδα Χαραλαμπίδου-elpidas little corner,θα είναι μαζί σας στο Junior cooking.

Mε πολύ αγάπη-όρεξη-πάθος,για την μαγειρική και ζαχαροπλαστική σε ένα πρόγραμμα για παιδιά.

Στόχο έχει την γνώση γύρω από την κουζίνα,και τις τροφές γενικά.

Όλοι ξέρουμε πόσο σπουδαία είναι η διατροφή μας, μαζί θα ανακαλύψουμε την χαρά να δημιουργούμε στην κουζίνα. Μαθαίνοντας τα παιδιά να μαγειρεύουν αποκτούν διατροφικές συνήθειες, και την ικανοποίηση ότι μπορούν να φτιάχνουν αυτά που τρώνε.

Μαθαίνουν ότι η μαγειρική είναι τέχνη, και εξελίσσεται στην δημιουργία.

Θα μάθουν τι σημαίνει τρώω υγιεινά, έτσι μπαίνουν σε μια πρόκληση για να τα καταφέρουν.

Η κουζίνα πρέπει να είναι σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, τα βοηθάει επίσης να συνεργάζονται με άλλα άτομα. Και μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι απαιτητικό κοινό!!

Σε έναν ξεχωριστό χώρο θα φτιάξουμε μαζί, μοναδικές αλμυρές και γλυκές συνταγές.

 

Θα φτιάξουμε μαζί:

American Cookies-ζύμη και μυστικά

Κλασσικά σοκολατένια κούκις

Κούκις με βρώμη και σταφίδες

Κούκις με διπλή σοκολάτα

Κούκις με καραμέλα

Κούκις με καραμελάκια και λευκή κουβερτούρα

 

Cake Pops

Εύκολα Cake pops με 3 Υλικά.

Cake pops σοκολάτας,με κουβερτούρα και τρούφα

Cake pops βανίλιας,λευκή κουβερτούρα και καραμελάκια

Cake pops σοκολάτας σε χωνάκι,με κουβερτούρα και τρούφα

Cake pops βανίλιας σε χωνάκι,με λευκή κουβερτούρα.

 

Το κάθε παιδί μετά το τέλος του σεμιναρίου θα πάρει μαζί του την αναμνηστική ποδιά του  Junior Chef, την Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου και τα γλυκά που θα φτιάξει!

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών είναι 65 ευρώ /άτομο ή με την προσφορά μας 55 ευρώ /άτομο,

Οι συνοδοί / γονείς θα μπορούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου να απολαύσουν τον καφέ τους στον χώρο μας,

ή να λάβουν μέρος σε σεμινάριο Ηands-on με φρέσκα ζυμαρικά που θα γίνει σε διπλανή αίθουσα με κόστος συμμετοχής  65 ευρώ/ άτομο ή με την προσφορά μας 55 ευρώ /άτομο.


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες)

CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής


Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) με πιστοποίηση Quality Training Label ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Quality-Training-Label

Μάθε την Τέχνη του Αερόφυλλου Μπουγάτσας από τον Master του είδους, τον καταξιωμένο Φίλιππο Μπαντή, που εξειδικεύεται στην παρασκευή χειροποίητης παραδοσιακής Μπουγάτσας

Ένα μοναδικό σεμινάριο για την Τέχνη του Αερόφυλλου Μπουγάτσας για τους αυριανούς πετυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του επισιτισμού στα εργαστήρια της αρτοζαχαροπλαστικής της CWCPRO από τον Φίλιππο Μπαντή, ο οποίος έχοντας τεράστια εμπειρία στην παρασκευή του φύλλου μπουγάτσας αποφάσισε να διδάξει στους νέους αρτοζαχαροπλάστες τα μυστικά της τέχνης του αερόφυλλου για την παρασκευή Μπουγάτσας.


Με την ενεργή συμμετοχή τους και την καθοδήγηση τους από τον pastrychef θα εμπλουτιστούν με την κατάλληλη γνώση που θα τους βοηθήσει στα μελλοντικά τους βήματα. Γιατί για να είσαι ανταγωνιστικός και για να κάνεις τη διαφορά πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα.

Η γνώση της τεχνικής του φύλλου αέρος και της μπουγάτσας είναι χρήσιμη σε όλους τους σπουδαστές αλλά και τους επαγγελματίες αρτοζαχαροπλάστες που θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό έχοντας γνώση μίας τέχνης πολύ χρήσιμης με μεγάλη ζήτηση από τα εργαστήρια παραγωγής μπουγάτσας, τις βιοτεχνίες αλλά και τις πιο μεγάλες μονάδες παρασκευής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ,σε σπουδαστές αλλά επίσης και σε ερασιτέχνες λάτρεις της κουζίνας μαθαίνοντας τεχνικές και γεμίσεις με απλό και κατανοητό τρόπο έτσι ώστε να μεταφέρουν την γνώση που θα αποκτήσουν στο σπίτι και στην οικογένεια τους.

ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΕΡΟΦΥΛΛΟΥ -ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Πρόγραμμα μαθημάτων

1η μέρα

Γνωριμία – θεωρία

Ζύμωμα μπουγάτσας

Ετοιμασία γλυκιάς γέμισης κρέμας

Προετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Άνοιγμα φύλλου από εκπαιδευτή

Συνέχιση προετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Άνοιγμα φύλλου από μαθητές

Καθαριότητα

2η μέρα

Ζύμωμα μπουγάτσας

Ετοιμασία αλμυρής γέμισης τυριού

Προετοιμασία (μπαλάκια)

Συνέχιση ετοιμασίας γέμισης

Συνέχιση ετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – Θεωρία

Άνοιγμα φύλλου (κλασική μπουγάτσα)

Καθαριότητα

3η μέρα

Ζύμωμα

Προετοιμασία γέμισης κιμά

Προετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Συνέχιση ετοιμασίας γέμισης

Συνέχιση ετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – θεωρία

Άνοιγμα φύλλου (κλασική αλλά και μισές μπουγάτσες)

Καθαριότητα

4η μέρα

Ζύμωμα

Ετοιμασία γέμισης σπανάκι

Ετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Ετοιμασία γέμισης σπανάκι-τυρί

Ετοιμασία ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – θεωρία

Άνοιγμα φύλλου ( στριφτές, ατομικές και δύο μερίδων μπουγάτσες)

Καθαριότητα

5η μέρα

Οι μαθητές λειτουργούν την τελευταία μέρα σαν να μπήκαν στον χώρο εργασίας τους και ξεκινούν δουλειά, σύμφωνα με όσα μάθαμε τις προηγούμενες μέρες, πάντα υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή, και φτιάχνουν ότι μπουγάτσες ή πίτες επιλέξουν.

Όλες αυτές τις μέρες θα μάθουμε τους τύπους των αλεύρων, τον σωστό τρόπο δουλειάς μέσα σε ένα εργαστήριο – κουζίνα, τι εργαλεία χρειαζόμαστε για την δουλειά μας, την σωστή διάταξη των μηχανημάτων – εξαρτημάτων μέσα στον χώρο εργασίας, τους σωστούς τρόπους υγιεινής, κτλ.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων συνοδεύεται από μία ιστορία που δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι ξεκινάει από τόσο παλιά. Και όμως οι ΠΛΑΚΟΥΝΤΕΣ των αρχαίων Ελλήνων αποτελούν μία πρώιμη μορφή μπουγάτσας καθώς ήταν ένα είδος πίτας με διάφορα γεμίσματα. Αντίστοιχα και οι PLACENTAE όπως ονομάστηκε η συνταγή όταν μεταφέρθηκε στη Ρωμαϊκή κουζίνα. Με την ίδρυση της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι πλακούντες ριζώνουν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και παραμένουν ένα προσφιλές έδεσμα, το οποίο παρασκευάζεται από ειδικούς, κατέχει ξεχωριστή θέση στα πλούσια τραπέζια, στέλνεται και ως δώρο, αλλά και πωλείται στην αγορά από πλανόδιους .

Ακόμα και μετά την άλωση της Πόλης, η μπουγάτσα εξακολουθεί να διαπρέπει, σύμφωνα με ταξιδιωτική μαρτυρία των 16 και 17 αιώνα. Ο Ταξιδευτής Εβλιά Τσελεμπή αναφέρει ότι στην Πόλη 2 φούρνοι παρασκεύαζαν «ΚΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ», ΚΙΓΜΑΛΙ (με κιμά), ΠΕΙΝΙΡΛΙ(με τυρί) και ΣΑΝΤΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ(με άχνη). Να λοιπόν που εμφανίζεται πια η λέξη μπουγάτσα, παραφθορά της οθωμανικής «ΠΟΓΑΤΣΑ» που σημαίνει πίτα με γέμιση από κρέμα περιχυμένη με άχνη ή με γέμιση τυρί. Άλλα και όπως μας πληροφορούν τα οθωμανικά λεξικά η λέξη πογάτσα αποτελεί παραφθορά της Ιταλικής «FOCCATSIA», που σημαίνει γλυκιά πίτα. Τα χρόνια περνούν και η μπουγάτσα παραμένει δημοφιλής στην Πόλη αλλά και στην ΣΜΥΡΝΗ. Οι Πολίτισες και οι Σμυρνιές νοικοκυρές, φτιάχνουν μπουγάτσα και μπουγατσάκια με διάφορα γεμίσματα για το πρωινό και το απογευματινό κολατσιό της οικογένειας και κυρίως των παιδιών, πριν και μετά το σχολείο ή το προσφέρουν με το γλυκό του κουταλιού και τον καφέ στον επισκέπτη.

Η μπουγάτσα δεν υστερεί σε δημοτικότητα και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και όλα αυτά τα χρόνια. Το 1917 ιδρύεται η συντεχνία μπουγατσοποιών Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια μετά, συγκεντρώνει 51 μέλη, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο. Μετά το 1922, η διάδοση της μπουγάτσας στον Ελλαδικό χώρο επιταχύνεται και η τέχνη της εξελίσσεται. Σήμερα, παρά τη μεγάλη της ιστορική διαδρομή, η μπουγάτσα εξακολουθεί να είναι ένα επιθυμητό έδεσμα με αφοσιωμένους οπαδούς και όπως φαίνεται το μέλλον της διαγράφεται τόσο πλούσιο όσο και η γεύση της.

 

Μπαντής Φίλιππος

Τεχνίτης Μπουγατσοποιός

Μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας


Οι συμμετέχοντες στο τέλος του προγράμματος λαμβάνουν πιστοποίηση Quality Training Label ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Quality-Training-Label

Παροχές: Έντυπο εγχειρίδιο οδηγιών, πρώτες ύλες για την πρακτική εξάσκηση.

Για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου υπάρχει ενδιαφέρον απορρόφησης εργαζομένων  από συγκεκριμένη μεγάλη επιχείρηση για την  επαγγελματική τους αποκατάσταση.

* Ελάχιστες Θέσεις Απέμειναν *

Ελάχιστες θέσεις Προσφοράς για το Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας στις 02/07/2018 έχουν απομείνει.
Προλάβετε να εγγραφείτε πριν το σεμινάριο γίνει SOLD OUT .


Σεμινάριο Βραδιά γευσιγνωσίας - degustation της Cooking Workshop

Βραδιά γευσιγνωσίας -  degustation της Cooking Workshop

Η Ελληνική κουζίνα με διαφορετική προσέγγιση.

Στη Βραδιά γευσιγνωσίας - degustation της Cooking Workshop ,ο Chef Executive του Dome Στέφανος Σταμίδης ,θα δημιουργήσει για τους 30 συμμετέχοντες  9 πιάτα από την Ελληνική κουζίνα με διαφορετική προσέγγιση και θα  απογειώσει τους γευστικούς κάλυκες   του ουρανίσκου τους μέσα από τις εναλλαγές των γεύσεων που θα γεύονται σε συνδυασμό με Ελληνικά κρασιά  από ιδιαίτερες ποικιλίες και 2 cocktails από  Ελληνικά spirits.

Η βράδια θα λάβει χώρα στις νέες εγκαταστάσεις  της CWC όπου θα «ταξιδέψουμε» με τις γεύσεις και θα γνωρίσουμε  τον πλούτο της νεοελληνικής δημιουργικής κουζίνας μέσα από τα χέρια του ταλαντούχου chef!

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ,καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Μενού degustation

  • Σούπα χωριάτικης σαλάτας με κεράσια / ψητή γαρίδα & χαρουποπαξίμαδα
  • Τραγανό καβούρι “soft shell” / πράσινη φάβα/ yuzu
  • Σκουμπρί / κρεμμύδι/ ρεβύθια/ μαιντανός
  • Τηγανιτό μυδοπίλαφο/ λευκός ταραμάς / αλμυρίκια
  • Κολοκυθάκια “ταρτάρ” / αβγολέμονο/ τρούφα
  • Αρνίσια γλυκάδια σοφρίτο/ μελιτζάνα/ σταφύλι / κάπαρη
  • Τηγανιτά αφτιά από γουρουνάκι/ παπρικα πιπεριάς Φλωρίνης με φουντούκια
  • Παστίτσιο / σιγομαγειρεμένη ουρά μοσχαρίσια / αφράτη μπεσαμέλ/ γραβιέρα Σαν Μιχάλη
  • Τρίγωνο Πανοράματος αλλιώς/ βερύκοκο/ αλμυρή καραμέλα

 

CV Chef Executive. Σπούδασε την μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Στα 18 έτη , αδιάκοπης καριέρας του σε κουζίνες διαφόρων Ξενοδοχείων και εστιατορίων , συνεργάστηκε με πολλούς διακεκριμένους Ελληνες και ξένους chef . Τα τελευταία χρόνια είναι ο  Εxecutive Chef του ξενοδοχείου NIKOPOLIS και του εστιατορίου DOME. Διετέλεσε καθηγητής μαγειρικής στα ι.ε.κ. ΑΚΜΗ . Πιστεύει πολύ στις καθαρές γεύσεις , στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα και στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών που με τις άριστες τεχνικές αναδεικνύονται στα πιάτα του. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς λαμβάνοντας πάντα ανώτατες διακρίσεις και επίσης είναι κάτοχος Βραβείων Gourmet. Παράλληλα είναι εισηγητής Chef  Instructor της CWC PRO .


Σεμινάριο French Pastry by Philippe Bertrand MOF CWC PRO

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής French Pastry
International MasterClass CWC PRO Philippe Bertrand MOF

 

Ο Pastry Chef Philippe Bertrand ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας σκηνής θα βρεθεί στις 17/12/2018 στην CWC PRO ξεκινώντας ένα κύκλο Masterclasses υψηλού επίπεδου.

Ο  λόγος  που ο Philippe αποφάσισε να γίνει pastry chef ήταν η αγάπη που πάντα είχε για τις γεύσεις του μιλφέιγ και του ρελιζιέ.

Μέλος της Ακαδημίας της Γαλλίας  chocolatiers et confiseurs, της ένωσης des Croqueurs de chocolat του Παρισιού και διαφόρων ενώσεων  που ασχολούνται με τη σοκολάτα και τη ζαχαροπλαστική, ο Philippe βρίσκεται στο προσκήνιο της γκουρμέ σκηνής σε όλο τον κόσμο.

Το 1996 του απονέμεται το βραβείο Meilleur Ouvrier de France, ο υπέρτατος τιμητικός τίτλος  στη Γαλλία που αναφέρεται στην σοκολάτα και στην αριστοτεχνία της  και συντελεί στη διεξαγωγή επιτυχημένων εκδηλώσεων και συναντήσεων, με κεντρικό άξονα πάντα τη σοκολάτα και τη ζαχαροπλαστική, σε Μαδρίτη, Κόμπε, Λας Βέγκας  κ.α.  Επίσης ομαδοποιεί ένα δίκτυο επαγγελματικών αντιπροσώπων για λογαριασμό της ελβετικής εταιρείας  Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας.

Ο Philippe έχει επίσης κάποια βιβλία στο βιογραφικό του. Είναι ο συν-συγγραφέας του Chocolats et friandises, που δημοσιεύθηκε από την Ακαδημία Γαλλίας des chocolatiers et confiseurs. Ανέλαβε να γράψει τον πρόλογο για το βιβλίο Chocolats et confiserie για το École Lenôtre και υποστήριξε επίσης το έργο του Francisco Torreblanca προλογίζοντας το τελευταίο του βιβλίο.

Μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του μέσω σεμιναρίων, παρουσιάσεων, workshop κ.α.

Στο Masterclasses στα εργαστήρια της CWC PRO θα παρουσιάσει  4 γλυκά της Μοντέρνας Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής με την εξαιρετική του τέχνη και τις καινοτόμες δημιουργίες του.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αποκτήσουν γνώσεις να μάθουν πώς να δημιουργούν με τις σύγχρονες τάσεις της μοντέρνας ζαχαροπλαστικής και να έχουν στο βιογραφικό τους την εμπειρία ενός διεθνούς MasterClass με έναν από τους κορυφαίους τους κόσμου.

Στο Masterclass αυτό οι συνταγές θα είναι

  • Mont- Blanc cassis
  • Green Baba
  • Gianduja Cake
  • Tarte chocolat

 

«Όταν κάποιος  ξεκινάει αυτό το επάγγελμα το πάθος είναι απαραίτητο και ουσιαστικό. Εάν όμως  θέλει να εξελιχθεί σε υψηλού επιπέδου pastry Chef, τότε  πρέπει να αναπτύξει το ταλέντο του και να μεταδώσει τις γνώσεις του. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι μέρος της δουλειάς μου, να ανακαλύπτω καινούριες τεχνικές, νέες ιδέες και να δημιουργώ καινούριες συνταγές με δημιουργικούς συνδυασμούς.  –

Pastry Chef Philippe Bertrand

✔️ Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα με διερμηνέα


Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια