CWC PRO - PROFESSIONAL CULINARY STUDIES

Πρόγραμμα Ταχύρυθμης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαγειρικής Τέχνης

CWC PRO- PROFESSIONAL CULINARY STUDIES

Tακτικοί Συνεργάτες

Αρβανίτης Κώστας

Επιστημονικός Σύμβουλος και συνεργάτης
  Έχει συγγράψει βιβλία με τίτλους:

  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ 
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ: Διοίκηση και οργάνωση επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
  • ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

Διατέλεσε περισσότερο από τριάντα χρόνια καθηγητής Εφαρμογών στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας διδάσκοντας τα μαθήματα «Εισαγωγή στην επαγγελματική Μαγειρική», «Εστιατόριο», «Μπαρ Ποτά, Οινολογία».
Διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος και υπεύθυνος της ομάδας «Ειδικών Τουριστικών Μαθημάτων».
Προηγουμένως υπήρξε στέλεχος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ΔΙΒΑΝΗ και Διευθυντής στη Λάρισα του Ξενοδοχείου DIVANI PALACE.
Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου τροφίμων ΕΦΕΤ και του ΟΑΕΔ/Υπουργείο Εργασίας.
Έχει διδάξει σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στη Λάρισα και  Βόλο σε ειδικότητες σχετικές με την εστίαση.
Υπήρξε μέλος της ομάδας αναμόρφωσης προγραμμάτων σπουδών ΟΕΕΚ στις ειδικότητες: Υπάλληλος Διαχείρισης Τροφοδοσίας Τουριστικών Μονάδων και Τεχνικός Μαζικής Εστίασης και συστημάτων επισιτισμού (catering) ως και μέλος των Επιτροπών Ειδικών Επιστημόνων του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Βασικοί εισηγητές του θεωρητικού προγράμματος είναι οι:


Χριστοφόρου Παναγιώτης, Απόφοιτος ΑΤΕΙΘ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου PgDip International Hospitality Management του Strathclyde University. Εργάστηκε ως στέλεχος πολυεθνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Hilton, Intercontinental, SLH) τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα επί σειρά ετών.  Επίσης, δίδαξε Hotel Management στο London City College στο Λονδίνο και στο Cardiff Metropolitan University της American Farm School στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία έτη εργάζεται ως Δ/ντής Τροφίμων-Ποτών στην εταιρεία Regency Casino Thessaloniki. και διδάσκει τουριστικά επαγγέλματα σε διάφορους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς Δευτεροβάθμιου & Τριτοβάθμιου επιπέδου.  


Τριανταφύλλου Λευτέρης, για μια δεκαπενταετία επικεφαλής των επισιτιστικών μονάδων του Ομίλου Hyatt στη Θεσσαλονίκη με εμπειρία στην μαγειρική πράξη, στην οργάνωση και διοίκηση μια πολυπρόσωπης επισιτιστικής μονάδας και στη διαχείριση ανθρώπινων και υλικών πόρων. Καθηγητής οργάνωσης εστιατόριου και τεχνικών σερβιρίσματος στην ειδικότητα των μάγειρων.

 

Καλογεράκου Θεοδώρα

  • Σύμβουλος Σωματικής Ευεξίας ,Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού MSc - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, ΑΠΘ .Μετεκπαίδευση σε Προγράμματα Φυσικής Αποκατάστασης και Εκτίμησης Θρέψης, Karolinska Institutet, Dept. of Medicine, Stocholm, Sweden

  • Visiting Researcher-Μετεκπαίδευση στην Αξία της Μεσογειακής Διατροφής, HARVARD School of Public Health, Boston, Massachusetts

  • Από το 1998 έως σήμερα διδάσκει την υγιεινή διατροφή σε σχολές γαστρονομίας στην Ελλάδα. Από το 2001 εργάζεται ως καθηγήτρια σε σχολή Γαστρονομίας (Υπεύθυνη Καθηγήτρια – Εκπαιδευτής στις θεματικές ενότητες ‘Διαιτητική - Διατροφή’ του προγράμματος σπουδών: Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, για τις ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης» στην εταιρεία «LE MONDE (ΛΕ ΜΟΝΤ) Οι ώρες διδασκαλίας ανέρχονται συνολικά στις 6.152 περίπου), όπου το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι η σημασία της Διατροφής ως παράγοντας Πολιτισμού και Υγείας και τη διάδοση του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού (Για 3 συνεχόμενες χρονιές έχει διοργανώσει σεμινάρια με θέμα «Αρχαία Ελληνική Διατροφή», «Η δίαιτα στον Ιπποκράτη», «Θρησκευτικές Κουζίνες»).

  • Είναι Συντονίστρια Μαθήματος-Καθηγήτρια του μαθήματος «Flavor Theory and Practice – Γευσιγνωσία Θεωρία και Πρακτική», προπτυχιακό μάθημα για την απόκτηση BA Culinary Arts-BA Culinary Arts and Food Service Development-BA Culinary Arts, Baking and Patisserie, του Πανεπιστημίου Queen Margaret University, Edinburgh (School of Arts, Social Science and Management-Division of Business, Enterprise and Management) και το AMC Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Αθήνα-Πειραιά κατά το έτος 2016 έως 2017. Περιεχόμενο του μαθήματος: φυσιολογία της γεύσης- είδη γεύσης - βασικές γεύσεις - η γεύση της μοριακής κουζίνας - δημιουργία γευστικού προφίλ - βασικές τεχνικές μαγειρικής και γευσιγνωσία - η σύνθεση της γεύσης και οι συνδυασμοί -η γεύση στο ποτό - συνδυασμοί φαγητού-ποτού - η εκτίμηση στο φαγητό - καινοτομία και παράδοση στη γεύση.

Βασικοί εισηγητές του εργαστηριακού  προγράμματος είναι οι:


Στέφανος Σταμίδης Chef Executive. Σπούδασε την μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Στα 18 έτη , αδιάκοπης καριέρας του σε κουζίνες διαφόρων Ξενοδοχείων και εστιατορίων , συνεργάστηκε με πολλούς διακεκριμένους Ελληνες και ξένους chef . Τα τελευταία χρόνια είναι ο  executive chef του ξενοδοχείου NIKOPOLIS και του εστιατορίου DOME. Διετέλεσε καθηγητής μαγειρικής στα ι.ε.κ. ΑΚΜΗ . Πιστεύει πολύ στις καθαρές γεύσεις , στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα και στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών που με τις άριστες τεχνικές αναδεικνύονται στα πιάτα του. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς λαμβάνοντας πάντα ανώτατες διακρίσεις και επίσης είναι κάτοχος Βραβείων Gourmet.


Παναγιώτης Δεληθανάσης , Chef Executive, Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με τα  ΙΕΚ (ΔΕΛΤΑ), και επώνυμα εστιατόρια της πόλης με εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα είναι ο chef Executive του ΜΑREA.


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα σπουδών

Συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα σπουδών που σας ενδιαφέρουν.

TLC

Η TLC διαθέτει δέκα χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης με πολλές διακρίσεις, επιτεύγματα και επιτυχημένα εγχειρήματα στο χώρο της εστίασης, της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών.

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Απόκτησε πρόσβαση στις τελευταίες τάσεις στην διεθνή και ελληνική κουζίνα! Γίνε ειδικός και μάθε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης που θα σε κάνουν ξεχωριστό και χρήσιμο σε κάθε χώρο εστίασης.
Τα εξειδικευμένα σεμινάρια & Master class της Cooking Workshop Consulting, με διάσημους και διακεκριμένους σεφ, σου αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά της γαστρονομίας.
Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει , παρακολούθησε το ,και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Master class με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Master class με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

High-End Σαντορινιά Κουζίνα.

 

Μια επαφή με την κουζίνα από το εξαιρετικό εστιατόριο  Σελήνη και την υπογραφή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Η Σαντορίνη είναι ένα μέρος μαγικό, ένας τόπος που μέσα από τις κακοτοπιές του ευλογήθηκε να κουβαλά πάνω του υλικά που θα λάτρευαν να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν όλοι οι μάγειρες του κόσμου. Από το σταφύλι, μέχρι το άνυδρο ντοματάκι και από τη φάβα και την λευκή μελιτζάνα, μέχρι την κάπαρη. Όλοι αυτοί συντελεστές μια θεατρικής παράστασης που μετέπειτα ονομάστηκε...

“Σαντορινιά κουζίνα”

Μενού

  • Σούπα από λευκή μελιτζάνα με αφρό από νιώτικο και λούντζα χοιρινή σε λάσπες από Βινσάντο
  • Κανελόνι από καλαμάρι με φαβατόρυζο και σαλάμι Λευκάδας
  • Ο κήπος της Σαντορίνης
  • Μπακαλιάρος με κρούστα ντοματοκεφτέ και την μπραντάδα του

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Δευτέρα 23/10/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 13/10/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 13/10/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( Η προσφορά Early Bird έχει καλυφτεί )

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class Molecular Gastronomy Session 3

Master Class Molecular Gastronomy Session 3

Γεωργαντάς Θεόδωρος  & Ναλμπαντίδης Στράτος

 

Σε αυτό το Master Class ο Chef Γεωργαντάς Θεόδωρος από τις Paraxenes Yles & ο Pastry Chef  Ναλμπαντίδης Στράτος από τον Asterias Sani  θα δημιουργήσουν πιάτα & επιδόρπια για εστιατόρια, με τεχνικές και μεθόδους που δημιουργούν ευφάνταστες παρουσιάσεις και υφές.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • AMOUSE BOUCHE (3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
  • PRE DESSERT (3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
  • MIGNARDISE (3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • OBULATO
  • PACO JET
  • BON-BON
  • CRISPY FOAM
  • SMOKING TECHNIQUES
  • PAINTINGS

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Σάββατο 4/11/2017
Ώρα: 14:00
Διάρκεια: 3:00 ώρες
Τμήμα 40 ατόμων
Κόστος συμμετοχής :80€
Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμήως τις 13/10/17 :60€
Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 13/10/17 55
( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( Η προσφορά Early Bird έχει καλυφτεί )

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )

Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class με τον Chef  Γιάννη Παροίκο

Master Class με τον Chef  Γιάννη Παροίκο

Ειδικές τεχνικές μαγειρέματος με ψάρια

Ο Γιάννης Παροίκος εκπαιδευμένος μεταξύ άλλων στο τριάστερο εστιατόριο του Hotel Bristol στο Παρίσι στο πλάι του Eric Frechon και στο δυάστερο Sea Gril στις Βρυξέλλες με τον Yves Mattagne, στην Ελλάδα εργάστηκε σε αντίστοιχης αίγλης εστιατόρια, όπως το Βαρούλκο και η Σπονδή. Τη σεζόν 2009-2010 ήταν chef στη Χύτρα, κερδίζοντας 1 αστέρι Michelin, επίσης διατέλεσε και ως executive chef στο εστιατόριο Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites. Το 2012, ήταν chef στο Life Gallery και το 2013 στο Cash. Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο επί εννέα συναπτά έτη. Σήμερα είναι ο chef του Bαρούλκο στον Πειραιά με 1 αστέρι Michelin

.Ο Γιάννης Παροίκος κρατώντας τη βάση της Γαλλικής γκουρμέ  κουζίνας προσθέτει στα πιάτα με αριστοτεχνία την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου .

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Λαυράκι Sous vide με κρούστα από nori .
  • Μπαρμπούνι αλά πλάνζα
  • Χέλι μαριναρισμένο σε σόγια και sauce mirin, με μους πατάτας και αυγό ποσέ
  • Αθηναϊκή σαλάτα με νερό τομάτας wasabi και πολλά τζίντζερ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής:  Ειδικές τεχνικές μαγειρέματος με ψάρια με τoν Chef Γιάννη Παροίκο καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

 

Ημερομηνία: Τρίτη 14/11/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 20/10/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 20/10/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( Η προσφορά Early Bird έχει καλυφτεί )

 

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class  με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

Master Class  Δαμαλάς Χρόνης

The Essense of Japanese Cuisine  SESSION 1

O Chef Χρόνης Δαμαλάς γνώστης και λάτρης της Ιαπωνέζικης κουζίνας όσο κανένας στην Ελλάδα θα μοιραστεί τις γνώσεις και τα μυστικά  του που θα αποτελέσουν πολύτιμη βάση για όσους το παρακολουθήσουν και θέλουν να μυηθούν σε μια από τις σπουδαιότερες  κουζίνες που είναι η πιο αναγνωρισμένη και διαδεδομένη κουζίνα παγκόσμιος με την Γαλλική και την Ιταλική.  Δεν είναι τυχαίο ότι από τα τέλη του 20ου αιώνα που έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση της σε άλλες χώρες κατέληξε να γίνει ένα παγκόσμιο trend και να επηρεάζει και τις άλλες κουζίνες

Η φιλοσοφία της απλότητας της ισορροπίας των γεύσεων και της ανάδειξης των υλικών είναι η βάση της γιαπωνέζικης κουζίνας. Η μαγεία της είναι το πόσο νόστιμο είναι το φαγητό ενώ παράλληλα είναι και ελαφρύ.

Στο πρώτο μέρος (Session 1) The Essense of Japanish Cuisine θα γνωρίσουμε τα αγαπημένα RAMEN μαθαίνοντας να τα φτιάχνουμε από την αρχή ως το τέλος !!

Τα Ramen είναι ίσως το πιο αγαπημένο φαγητό της Ιαπωνίας. Από το βορρά μέχρι το νότο υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές  και διαφορετικές  τεχνικές. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα μέσα σε

ένα πεντανόστιμο  ζωμό που χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να τελειοποιηθεί.

WE LOVE RAMEN!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • RAMEN from start to finish
  • Tonkotsu
  • Miso Ramen
  • Shio
  • Shoyu

 

Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, Με θητεία στα NOBU  της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμελέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λάζαρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του.
Το 2010 ανέλαβε και το γνωστό KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ήταν επίσης υποψήφιος σεφ της χρονιάς για τρία συναπτά έτη (09', 10, 11'). Το 2011 ανέλαβε την κουζίνα του επίσης του βραβευμένου GASPAR στο Νέο Ψυχικό. Το 2012 επέστρεψε στο αγαπημένο του SEA YOU που τον ανέδειξε. Από το 2013  ανάλαβε πάλι τα KIKU της Αθήνας και της Μυκόνου όπως επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Τo 2014 πρόσθεσε άλλο ένα KIKU υπό την επίβλεψη του στη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του το 2015 με το KIKU στο Νεο Ψυχικό. Στις αρχές του 2016 άνοιξε και το “ IZAKAYA  food & sake”  στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε και το ολοκαίνουργιο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης όπου ανέπτυξε και το καινούργιο του concept που παρουσιάζει μέσα από το εστιατόριο OVAC. Τα δυο αυτά νέα εγχειρήματα του βραβεύτηκαν από τον καινούργιο οδηγό FNL GUIDE για το 2016.


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Πέμπτη 16/11/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

 

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Master Class με τον Γάλλο Chef Herve Deville

Master Class με τον Γάλλο Chef Herve Deville

HERVE DEVILLE, Technique and emotion of the Mediterranean cuisine

Στο International Master class με καλεσμένο τον Γάλλο Chef Herve Deville θα έχουν την ευκαιρία οι επαγγελματίες chef και σπουδαστές να μάθουν τα μυστικά της τέχνης και τις εμπειρίες του, από τη σπουδαία διαδρομή του σε εστιατόρια που ανήκουν στην ελίτ των βραβείων Michelin .Θα μας μεταφέρει τις γνώσεις τις ειδικές τεχνικές και την εφευρετικότητα που τον χαρακτηρίζουν μέσα από δυο συνταγές master piece δημιουργίες που χαρακτηρίζονται από την πολυπλοκότητα και που θα  αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους εκπαιδευομένους .

O Herve Deville ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της γαστρονομίας το 1998 Δεδομένης της εμπειρίας του έχοντας στη διαδρομή του σπουδαίες συνεργασίες σε διάσημα εστιατόρια στη Γαλλία Le Bristol - Restaurant 2* Michelin , Λουξεμβούργο Restaurant Wenge , Ιρλανδία Patrick Guilbaud 2* Michelin, και στη Ελλάδα Spondi 2* Michelin, είναι τώρα ο Εxecutive Chef στο βραβευμένο με δυο αστέρια  Michelin του διάσημου Pierre Gagnaire’s “Sketch” στο Λονδίνο.

Η φιλοσοφία του πίσω από τις περιπετειώδεις σύγχρονες  δημιουργίες του είναι να μεταφέρει  συναισθήματα και να είναι εφευρετική, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην ντελικάτη γαλλική κουζίνα και στις σύγχρονες τεχνικές με καινοτόμους συνδυασμούς.

 

Οι  συνταγές master piece που θα δημιουργήσει Chef Herve Deville αποτελούνται από διαφορετικές επιμέρους δημιουργίες με hi end τεχνικές και μεθόδους στη χρήση των πρώτων υλών από μηδενική βάση (scratch)

- Lamb filet ,polenta a la Romaine, aubergines and sweetbreads

With exclusive technique of a farce fine made with aubergine with a truly Mediterranean identity dish

- Vanilla panacotta,passion fruit wurtz, mango and green tea streusel

Technique of a wurtz ( whipped emulsion with a base of a jelly hot ,a technic and really tastefull and refreshing dessert for the winter , and perfect to impress.


(Το σεμινάριο αυτό θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και θα γίνετε μετάφραση στην ελληνική από διερμηνέα.)


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Ημερομηνία: Τρίτη 28/11/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 36 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :220€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :180€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 27/10/17 :170€

( Η προσφορά Early Bird και η Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Σεμινάριο Μaster Class με τον Chef Πέσκια Χριστόφορο

Μaster Class με τον Chef Πέσκια Χριστόφορο

Fusion Ασιατική -Ελληνική κουζίνα

 

Ο πρωτοπόρος διακεκριμένος Chef Χριστόφορος Πέσκιας στην τρίτη χρόνια της συνεργασία μας θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό Master Class με θέμα την Fusion Ασιάτικη-Ελληνική κουζίνα!

Στο σεμινάριο αυτό ξεδιπλώνει το τεράστιο ταλέντο του και συνδιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά με εξαιρετικές τεχνικές και πάντα με το υψηλό επίπεδο της γαστρονομικής του τέχνης.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ


  • Vegetables Lo Mein με σταμαναγκάθι.
  • Βιετναμέζικα πα'ι'δάκια με σάλτσα γιαούρτι.
  • Εναλλακτική χωριάτικη με γλιστρίδα και miso dressing.
  • Κατσικάκι με κάρυ και πατάτες.
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας.

 

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.

Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.

Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.

Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή. Το Πbox Cookery είναι η νέα ιδέα του concept Πbox.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.

Ημερομηνία: Πέμπτη 12/12/2017

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 3:00 ώρες

Τμήμα 40 ατόμων

Κόστος συμμετοχής :120€

Προσφορά Early Bird με εγγραφή και πληρωμή ως τις 14/11/17 :90€

Ειδική τιμή για σπουδαστές και άνεργους με εγγραφή και πληρωμή ως τις 14/11/17 :85€

( Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων )

 

( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )


Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.


Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Tender Loving Companies

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια