Portfolio Cooking Workshop Consulting

Σεμινάρια που έχουν γίνει από την Cooking Workshop Consulting

Ταξινόμηση ή

Μετάβαση στη σελίδα:       <<   1 2     3     4 5 6 7 8   >>  
    Προηγούμενες 100    
Επόμενες 100
Σεμινάριο Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide Level 1

Masterclass με θέμα Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Οι Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide είναι μια παλιά τεχνική μαγειρέματος και την έχουν χρησιμοποιήσει Chef από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 στην Γαλλία όπου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει διαδοθεί παγκοσμίως.

Η χρήση των Τεχνικών Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide στην εστίαση είναι απαραίτητη σε ορισμένες συνταγές για την σωστή διαχείριση των πρώτων υλών και για να μπορέσουμε να κάνουμε οικονομία

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Masterclass, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών.

Συνταγές:

  • χταποδι με παντζάρι
  • χοιρινή πανσέτα
  • κοτόπουλο με καλαμπόκι
  • αβγό πωσέ
  • κρόκος μελάτος
  • λαβράκι με χαρίσα
  • ανανάς ψητός με ρούμι

 


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Masterclass με θέμα Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος



Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Master class Αιγαιοπελαγίτικη δημιουργική κουζίνα

Σε αυτό το Master class για επαγγελματίες ο διάσημος chef Χριστόφορος Πέσκιας θα μας παρουσιάσει μια σειρά από δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από τις Αιγαιοπελαγίτικες κουζίνες χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.

Με τον δικό του τρόπο θα μας προτείνει εξαιρετικές προτάσεις και εμπνεύσεις για την δημιουργία μενού με υψηλές τεχνικές και ευφάνταστες παρουσιάσεις .

Συνταγές που θα εκτελεστούν

  • WRAPS ME ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
  • ΚΑΡΠΟΥΖΙ
  • ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
  • ΟΥΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ
  • ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ
  • ΚΕΜΠΑΠ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
  • ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΚΟΡΑ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΞΥΔΙΟΥ
  • ΤΟ ΣΚΥΛΛΙ (Ψάρι) ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ (CYCLADIC HOT DOG)
  • ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

 

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.
Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.
Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.
Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή. Το Πbox Cookery είναι η νέα ιδέα του concept Πbox.

 


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμινάριου Master Class Αιγαιοπελαγίτικη δημιουργική κουζίνα με τον Chef Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου.



Σεμινάριο Masterclass με θέμα Δημιουργική Κουζίνα

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει ένα Masterclass με θέμα Δημιουργική Κουζίνα, για επαγγελματίες σεφ, στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σπουδαστές, την Τετάρτη 8/2/2016, στο Cooking Workshop Consulting.

Στο Masterclass, ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα δημιουργήσει ένα μενού δημιουργικής κουζίνας μέσα από το δικό του δυναμικό στυλ, το οποίο επιτρέπει ευρηματικούς συνδυασμούς με άρτια τεχνική και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Σε αυτό το masterclass ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει:

• Καπνιστό χέλι / αγγούρι τουρσί / ταραμάς wasabi
• Ψητό καλαμάρι / αράβικο κους κους / πράσινο μήλο
• Φιλέτο κοτόπουλο / κρέμα καλαμπόκι / αβγό πωσέ
• Μοσχαρίσια μάγουλα / μελιτζάνα /σόγια

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Masterclass, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών.


Σεμινάριο ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ- ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ

O διάσημος  chef  θα σας μοιραστεί τις γνώσεις του σε ένα Master class για
επαγγελματίες και σπουδαστές  με θέμα:

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ- ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ
(διάρκεια 3,5 ώρες)


Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση
επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή,
ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές
του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο
Dash, στην Κηφισιά. Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα
στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον
κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας. Από το 1997 έως
το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων
Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην
Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark
Menaux και ]oel Robuchon. Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και
παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του
περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του
κόσμου. Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ
μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο
Κολωνάκι. Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με
το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή. Το Πbox Cookery είναι
η νέα ιδέα του concept Πbox.


ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • BEEF WELLINGTON
  • BLANQUETTE DE VEAU
  • ΣΠΑΛΑ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΒΡΑΣΜΈΝΗ ΚΑΙ ΑΥΓΟΚΟΜΜΕΝΗ
  • BRASATO DI GUANCIALE DI MANZO CON  BAROLO
  • COTOLETTA ALA  MILANESE
  • FLANK/SKIRT STEAK ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ SOY SAUCE, ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ LIME
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το έντυπο υλικό όλου του σεμιναρίου.


Σεμινάριο Cakes and Cake-Pops Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής για Γονείς με παιδιά 6-14 χρόνων

Τα cake-pops είναι γλειφιτζούρια φτιαγμένα από cake και καλυμμένα με σοκολάτα.

Τα λατρεύουν τα μικρά παιδιά και όχι μόνο. Διακοσμούν τέλεια τον μπουφέ στο παιδικό πάρτυ και είναι ιδανικό κέρασμα για τους φίλους μας στο σχολείο.

Επίσης είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταναλώσουμε περίσσευμα από κέικ που μπορεί να έχουμε στο σπίτι.

Οι μαμάδες που ασχολούνται  με τα παιδιά τους στην κουζίνα, θα φορέσουν τις ποδιές της Cooking Workshop και θα μπορέσουν να μάθουν μαζί και να φτιάξουν με τη δική τους hands on συμμετοχή τα cake-pops, αφού πρώτα εξηγήσουμε κάποιες βασικές αρχές στο ψήσιμο και κάποια tips για σωστά αποτελέσματα.

Τα παιδιά σε δικό τους πάγκο, με τα απαραίτητα εργαλεία και με την επίβλεψη της Κατερίνας Δάπη θα μάθουν να δημιουργούν  μέσα από μια πολύ ευχάριστη διαδικασία !

Cakes and Cake-Pops Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής για Γονείς με παιδιά 6-14 χρόνων

Συνταγές:

  1. Red velvet cake με cream cheese / red velvet cake-pops με λευκή σοκολάτα
  2. Chocolate  cake με σοκολατένια ganache/ Oreo cake-pops με λευκή σοκολάτα
  3. Vanilla funfetti cake  με βανίλια buttercream /funfetti cake-pops με  μαύρη σοκολάτα και sprinkles

 



Σεμινάριο Βασικές αρχές οργάνωσης επαγγελματικής κουζίνας εστιατόριου

*Σε αυτό το θεωρητικό σεμινάριο για επαγγελματίες και σπουδαστές ο chef και καθηγητής Λεωνίδας Καρύτσιος θα σας αναπτύξει τις βασικές αρχές  οργάνωσης επαγγελματικής κουζίνας εστιατόριου που είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία της οποιαδήποτε επιχείρησης εστίασης.*

*Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και πίνακες θα μπορέσετε να λάβετε τις γνώσεις για να τις χρησιμοποιήσετε στο μέλλον στα πρώτα σας βήματα είτε αν γίνεται εσείς επιχειρηματίες είτε εργαστείτε σε μια επιχείρηση εστίασης.*

*Το σίγουρο είναι ότι οι γνώσεις ,θα σας είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια σας . *

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • Συνταγές εδεσματολόγιου
  • Κοστολόγηση συνταγών
  • Λίστα αγορών βάση των συνταγών
  • Έρευνα αγοράς και προμήθεια πρώτων υλών
  • Παραλαβή και αποθήκευση πρώτων υλών
  • Μεταποίηση πρώτων υλών πριν το μαγείρεμα
  • Έλεγχος ροής εργασίας στο μαγειρείο
  • Έλεγχος ποιότητας και σχόλια πελατών

 


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Σεμινάριο Σεμινάριο Master Class Κρητική Κουζίνα με τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο διάσημος chef Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μας παρουσιάσει ένα Master Class σεμινάριο μαγειρικής για την Κρητική Κουζίνα την Δευτέρα 23-1-2017 και ώρες 19:00 με 10:30 για επαγγελματίες και σπουδαστές.

Η κρητική κουζίνα, κρύβει μέσα της μια φιλοσοφία ζωής, αναφέρεται στο τρόπο ζωής των Κρητικών, όπου το φαγητό περικλείει ολόκληρο πολιτισμό. Είναι μια διατροφή υγιεινή και γευστική, με συνταγές που φτάνουν στις μέρες μας από τα βάθη των αιώνων αλλά και με σύγχρονες δημιουργικές παρεμβάσεις και αναγνωρίζεται από την διεθνή επιστημονική κοινότητα σαν το πλέον αντιπροσωπευτικό και ποιοτικό παράδειγμα της ονομαζόμενης Μεσογειακής διατροφής.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της κρητικής διατροφής; Την απάντηση θα σας δώσει ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, και θα ετοιμάσει για εσάς ένα γευστικό μενού με τα προϊόντα της κρητικής γης.

Συνταγές

  • Αυγά με στάκα
  • Χοχλιοί μπουμπουριστοί με δενδρολίβανο
  • Χανιώτικο γαμοπίλαφο
  • Σουπιές με μάραθο και ελιές
  • Σκιουφικτά μακαρόνια με απάκι
  • Σκιουφικτά μακαρόνια
  • Καλτσούνια χανιώτικα με ξυνομηζύθρα

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Master class Κρητική Κουζίνα με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.


Σεμινάριο Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ απο το L'atelier Sucré d'Eleni

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ παρακαλώ ΜΟΝΟ στο email: lateliersucre@outlook.com

Τοπος διεξαγωγής σεμιναρίου
Cooking Workshop Consulting
Κατούνη 28, 54625 Thessaloníki, Greece

Αριθμός ατόμων μεχρι 24
Το κοστος του σεμιναριου ειναι στα 150 Ευρω (TVA non inclu)
Η διαρκεια του σεμιναριου 9:45 με 18:00
(Προσελευση μισή ωρα νωρίτερα με τρια τεταρτα)

Το διαδιακτυακό μου εργαστηριάκι ταξιδεύει αυτήν τη φορά απο τη Γαλλία στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτεται τους φιλους απο τη Βορειο Ελλάδα.
Με αγάπη για τα γλυκά και για τις ομορφες συνταγές με ποιοτικά υλικά και με μεράκι φτιαχνουμε παρέα υπεροχες απολαυστικές κρέμες μους αλλα και παιζουμε διακοσμητικά με βουτυρόκρεμα και κεικ απολαμβάνοντας μια δημουργική και ευγευστη Κυριακή...

Τι κρέμες μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια τουρτα?
Ποιες ειναι καλύτερες για το χειμωνα και το καλοκαιρι?
Ποσο διατηρουνται?
Ποσες μέρες πριν μπορώ να τις φτιάξω?
Τι συνδιασμούς μπορώ να φτιαξω για κεράσματα για μια κοινωνική εκδήλωση? Με ποιο κριτήριο συνδιάζω γεύσεις?
Τι κοστη έχουν?

Έχετε παρόμοιες απορίες? Ψάχνεστε συχνα στο διαδικτυο για ιδέες αλλά και για βασικές συνταγές? Βαρεθήκατε τις συνταγές που ήδη χρησιμοποιείτε ή επιθυμείτε να τις αλλάξετε ώστε να ειναι πιο ενδιαφέρουσες?
Οι συνήθεις ερωτήσεις όταν θέλουμε να φτιαξουμε ενα γλυκό ξεκινούν παντα απο μια βασική συνταγή. Λαμβάνοντας υπ’όψιν το γουστο στη γευση, την εποχή, τα υλικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και βέβαια την προσωπική μας έμπνευση, καλούμαστε να αποδώσουμε με απλά σπιτικά υλικά μια ποιοτική συνταγή.
Με μεγάλη χαρά. σας προσκαλώ σε ενα χρησιμο σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όλους όσους αγαπουν τις ωραίες γευστικές και δημιουργικές συνταγές. Σε όσους ασχολουνται με τη ζαχαροτεχνία. Σε οσους επιθυμούν να μάθουν βασικές συνταγές και τρόπους χρησης τους. Αλλοτε με καποιο βαθμό δυσκολίας, που εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί με την πρακτική εξάσκηση και αλλοτε με ευκολία. Δεν εχει σημασία πόσο εμπειροι είστε. Ελάτε και εμπνευστείτε απο ιδέες και προτάσεις.

Στο σεμινάριο αυτό θα φτιαξουμε:
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Crémeux
Ελβετική βουτυρόκρεμα
Ιταλική βουτυρόκρεμα με κρόκους
Μους φρουτων
Μους σοκολάτας με βάση τα παστεριωμένα αβγά
Γκανας σοκολάτας
Μους καραμέλας με τυρί κρέμα

Στο σεμινάριο αυτό δουλευουμε το πρώτο παρασκευάστικό μέρος των συνταγών σε δύο ομάδες. Στη συνέχεια και αναλύοντας παράλληλα τα διαφορα χαρακτηριστικά καθώς και τη χρήση των βασικών συνταγών ο καθένας ξεχωριστά θα έχει τη δυνατότητα να φτιαξει ατομικά κεράσματα αλλά και να εφαρμόσει καποιες απο αυτές σε ετοιμο κεικ σα γέμιση και καλυψη με μια απλή διακόσμηση. Στα κεράσματα θα εχουν ολοι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα υλικά και να τις προσαρμόσουν στις δικές τους γευστικές ιδέες. Επίσης θα ενημερωθείτε για τους τρόπους αλλά και τις συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα φρουτα με τρόπο ασφαλή.
Και φυσικά θα τα δοκιμάσουμε ολα!
Ας εμπνευστουμε λοιπόν!

Φευγοντας απο το σεμινάριο θα παρετε μαζί σας
Διακοσμημένο κεικ των 16 εκ. με τη δική σας εμπνευση
Τα ατομικά κεράσματα που θα εχετε φτιαξει
Ολα σε συσκευασία μεταφοράς (κουτι)
Αναλυτικές σημειώσεις επανω στην εκτέλεση των συνταγών

Ολες οι πρωτες υλες και τα εργαλεια θα βρίσκονται ήδη στο χώρο το σεμιναρίου.

Ενα πλουσιο σεμινάριο γεμάτο ιδεες αλλά και πολλές γευστικές προτάσεις που θα εχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε επι τοπου αλλά και να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

Κατα τη διαρκεια του σεμιναριου θα υπάρξουν δυο μικρές παυσεις για καφέ και ελαφρυ γευμα.

ΟΙ ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αιτημα συμμετοχής μονο με μήνυμα στο lateliersucre@outlook.com όπου και θα ενημερωθούν για τους τρόπους πληρωμής και εξόφλησης.


Σεμινάριο Γαλλικά Μακαρόν French Macarons by L atelier Sucré d Eleni

Γαλλικά μακαρόν (French macarons) απο το L’atelier Sucré d’Eleni
Ημερομηνία διεξαγωγής 21/01/2016
Ωρες διεξαγωγής 9:30- 16:30
Διαθεσιμες θέσεις: 24 (ανώτερος αριθμός)
Τιμή σεμιναριου 100 Ευρω (TVA non inclu)
Χωρος διεξαγωγής Cooking Workshop
Το διαδιακτυακό μου εργαστηριάκι ταξιδεύει αυτήν τη φορά απο τη Γαλλία στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτεται τους φιλους απο τη Βορειο Ελλάδα.
Με αγάπη για τα γλυκά και για τις ομορφες συνταγές με ποιοτικά υλικά και με μεράκι φτιαχνουμε παρέα αυτήν τη φορά γαλλικά μακαρόν (French Macarons)
Τι ειναι το μακαρόν?
Τι υλικά έχει?
Πώς φτιάχνεται? Πόσες τεχνικές έχει?
Μακαρονάζ
Τι πρέπει να προσέξουμε?
Ποια πρεπει να ειναι η υφή του?
Πώς συνδιάζουμε γευσεις και χρώματα?
Συνταγές για γέμιση με βάση τη σοκολάτα, τα φρουτα αλλά και τα ανθη.
Αυτό το ιδιαιτερο ατομικό υψηλής αισθητικής γλυκό μπορεί να γίνει με αρκετή πρακτικη πολύ προσιτό και ιδιαίτερο στα χέρια σας.
Ποια στοιχεια πρεπει να προσέξουμε παρασκευαστικά
Πώς να συνδιάσουμε δυο γεύσεις σε μία
Τεχνοτροπίες καθώς και τρόποι ενδυνάμωσης της γεύσης μέσα απο τη διακόσμηση
Η χρηση του κορνέ στα μακαρόν για τελειο σχήμα.

Στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ομάδες το παρασκευαστικό στάδιο και ο καθένας μετά μονος του θα δημιουργήσει τα δικά του μακαρόν και θα επιλέξει απο τις προτεινόμενες γεύσεις και χρώματα φτιαχνοντας δικες του ιδέες. .

Ενα πλουσιο σεμινάριο με υπέροχες γεύσεις αλλα και συνδιασμούς χρωμάτων για να πάρετε ιδέες για τον Αγιο Βαλεντινο αλλά και για την Ανοιξη.
Το μονο που εχετε να φέρετε ειναι την καλή σας διάθεση.
Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς.
Μετά το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους τα μακαρόν που θα παρασκευάσουμε σε συσκευασία μεταφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αιτημα συμμετοχής με μήνυμα στο lateliersucre@outlook.com όπου και θα ενημερωθούν για τους τρόπους πληρωμής.
Σας περιμένω και σας ευχαριστώ!


Σεμινάριο Vegan γλυκά

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε να φτιάχνουμε εύκολα και πεντανόστιμα γλυκά χωρίς αυγά, γάλα και κρέμα γάλακτος, πολλά από αυτά και χωρίς γλουτένη, επίσης θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες όπως σιρόπι αγαύης, στέβια, ζάχαρη καρύδας κ.α.


Το γλυκό μας μενού θα περιλαμβάνει

  • Σοκολατίνα με μπαχαρικά και τζίντζερ
  • Σοκολατένιους χουρμάδες γεμιστούς με φυστικοβούτυρο
  • Κρέμα καρύδας με μαρμελάδα τριαντάφυλλο
  • Κρέπα με σοκολατένιο αβοκάντο και φρούτα
  • Τσιζκέικ μανταρίνι
  • Χαλβά πορτοκάλι
  • Τσιζκέικ σοκολάτα με κρέμα κάστανο και φρούτα του δάσους πάνω σε φωλιά από κανταΐφι

 


Σεμινάριο MASTER CLASS 2 με τον Pastry chef Αλέρτα Διονύση

Στο τρίωρο Masterclass ο διάσημος και άκρως δημιουργικός Αλέρτας Διονύσης θα μοιραστεί τα μυστικά των συνταγών του , θα μας δείξει νέες ειδικές τεχνικές, θα μας ενημερώσει για τις νέες τάσεις τις ζαχαροπλαστικής σε παγκόσμιο επίπεδο σε ενα σεμινάριο που οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και το βιογραφικό τους με τον κορυφαίο Mr. Alertas !!!

 

Βιογραφικό Chef Pâtissier Διονύση Αλέρτα: Όταν η εμπνευσμένη δημιουργικότητα συναντά τα πιο φίνα υλικά & σμίγει με τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής, το αποτέλεσμα συνιστά τις μοναδικές δημιουργίες του Διονύση Αλέρτα. Από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, ο Διονύσης Αλέρτας δημιουργεί ευφάνταστες και πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα του δημιουργού τους: ατόφιες γεύσεις, αυθεντικά ισορροπημένες, που παντρεύουν ιδανικά το κλασικό με το νέο σαγηνεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιλάτρεις.

Ξεκίνησε τις σπουδές του σε διαιτολογία και μαγειρική, ωστόσο τον κέρδισε η ζαχαροπλαστική μέσα από αξιόλογες συνεργασίες με τα ζαχαροπλαστεία Despoina, το La Cigale, το εστιατόριο Σπονδή (που διαθέτει δύο αστέρια Michelin), ενώ διαθέτει και αξιοζήλευτη εμπειρία πλάι στον καταξιωμένο Chef Pâtissier Gilles Marchal.

Ο Διονύσης Αλέρτας είναι o Chef Pâtissier του Δειπνοσοφιστήριον Catering (οπότε μπορείτε να γευτείτε τα γλυκά του τόσο μέσα από τις υπηρεσίες του Δειπνοσοφιστήριον Catering όσο και στα καφέ-εστιατόρια του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας), ενώ σε συνεργασία με το Δειπνοσοφιστήριον Catering έχει το ζαχαροπλαστείο Criollo στην Κηφισιά. Ακόμη, ο Διονύσης Αλέρτας συνεργάζεται και με το Gaspar & το NJV Athens

Plaza Hotel. Ο Διονύσης Αλέρτας τον Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησε να εκδίδει τις συνταγές τους σε μια σειρά βιβλίων αποκλειστικής συνεργασίας με τις Αττικές Εκδόσεις και το 7ημέρες TV. Επίσης συνεργάζεται με το ΙΕΚ Όμηρος-Aegean College και παραδίδει σεμινάρια ζαχαροπλαστικής. Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής παραδίδει και στο MBS ¨My Business School” IEK Ρεθύμνου. Με καίριες επιρροές από τη γαλλική patisserie, ο Διονύσης Αλέρτας εμπλουτίζει τις εξειδικευμένες γνώσεις του στην υψηλή ζαχαροπλαστική με ενεργή συμμετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι της ζαχαροπλαστικής.

 

Δευτέρα 09/01/2017 , 3.5 ώρες 19:00-22:30


1. Sabayon σοκολατας

Biscuits αμυγδάλου  σοκολατας με κρεμέ λευκής σοκολατας - βανίλια , sabayon bitter 72%

2. Yuzu - Amand

Σαμπλέ βανίλια με κρεμα αμυγδάλου αρωματισμένη με kaffir , κρεμέ yuzu και φρέσκα φραμπουάζ

3.bavaroise γαλακτος

Βάση σαμπλέ κακάο με gianduja , κρεμέ passion mangue , bavaroise γαλακτος και glaçage γαλακτος


Σεμινάριο Η Τέχνη Του Ριζότο με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, μας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός τέλειου ριζότο με συνταγές για όλον το χρόνο. Μαθαίνουμε την βασική τεχνική και δημιουργούμε γευστικά πιάτα με κρέας και λαχανικά. Δοκιμάζουμε υπέροχα χυλωμένα ριζότο αλλά και ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο τραγανό ριζότο.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών.


Σεμινάριο Η Κουζίνα των Γιορτών, με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, παρουσιάζει ένα σεμινάριο μαγειρικής, με ιδέες και συνταγές για το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ένα διασκεδαστικό βράδυ, γεμάτο μυστικά για τη δημιουργία των πιο γευστικών γιορτινών πιάτων. Μόνοι, ή με την παρέα σας, ανακαλύψτε τα μυστικά του τέλειου ψησίματος πουλερικών. Δημιουργήστε μια πατάτα πουρέ όπως δεν την έχετε ξαναγευτεί ποτέ και πειραματιστείτε στη δημιουργία ενός μενού που δεν είχατε φανταστεί.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών

Συνταγές

  • Σούπα κίτρινης κολοκύθας με σύγκλινο Μάνης και κρέμα πορτοκάλι
  • Πατέ από συκωτάκια με γλυκό σύκο
  • Κοπανάκι γαλοπούλας κονφί και ριζότο με τη γέμιση
  • Φιλέτο πάπιας με πουρέ καρότο
  • Χοιρινή πανσέτα με ρόδι και πουρέ σελινόριζα


Σεμινάριο Master class Γαλλική δημιουργική κουζίνα

Σε αυτό το σεμινάριο Γαλλικής Κουζίνας, ο chef Βασίλης Μουρατίδης, θα σας
δείξει όλα τα κόλπα και μυστικά για να μάθετε να δημιουργείτε γαλλικές
σπεσιαλιτέ και να σας μετατρέψει σε έναν aficionado της υψηλής γαστρονομίας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Scallops / cauliflower / raisins / capers

Foie gras / mandarin / cacao

Sea bass / celery root / dugga / rucola

Duck / cherries / hibiscus / Brussels sprout



Ο Βασίλης Μουρατίδης, είναι ο chef του «Squir­rel» στο «Danai Beach Resort»
της Χαλκιδικής. Η δημιουργική κουζίνα του είναι ευρηματική, δουλεμένη στη
λεπτομέρεια και χαρακτηρίζεται από τον δυναμισμό των συνδυασμών γεύσεων και
τη βιρτουοζιτέ του. Η επιρροή του είναι αισθητή και στο πιο καθημερινό
εστιατόριο «Andromeda», στο «Sea Horse Grill», όπου λαμβάνουν χώρα πολλά
γαστρονομικά δρώμενα και θεματικές βραδιές για την τοπική γαστρονομία, και
στο finger food του «Sea Side Bar».



Δευτέρα 12/12/2016 , 3,5 ώρες

19:00-22:30


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Master class Γαλλική
δημιουργική κουζίνα Βασίλης Μουρατίδης


Σεμινάριο MASTER CLASS MOLECULAR GASTRONOMY

MASTER CLASS MOLECULAR GASTRONOMY
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
EXECUTIVE CHEF ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PARAXENES YLES (SOSA CATALONIA)

Σε αυτό το 3ωρο masterclass θα μπορέσετε να μάθετε τις πρώτες βασικές
τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας επάνω στις τεχνικές:

SOUS VIDE (INFUSION OIL)
NITROGEN (POP CORN)
SIFON (ESPUMAS)
AVAND GUARD TEXTURE
(NATUR EMUL-AGAR-MALTOSEC-VEGETABLE ZELATINE-METIL)

Θα δημιουργηθούν οι εξής συνταγές
ΣΟΛΟΜΟΣ/ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΠΑΤΖΑΡΙ
ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΓΑΡΙΔΑ/ΖΕΣΤΗ
ΣΦΑΙΡΑ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΩΝ
ΧΙΟΝΙ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑΣ
ΑΦΡΟΣ LIME
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
ΥΓΡΟ ΖΕΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΦΑΙΡΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12 , 3:30 ώρες

14:00-17:30


Στους συμμετέχοντες θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης MASTER CLASS MOLECULAR
GASTRONOMY basic level 1


Σεμινάριο STREET FOOD

Από την αρχαία Ελλάδα στην Πομπηία και από την Κίνα ως την Τουρκία, Το "Street Food" έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία.

Σήμερα, το "Street Food" είναι μία τεράστια βιομηχανία που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται ραγδαία παγκοσμίως, καθώς όλες οι χώρες έχουν το δικό τους, ενώ συνεχίζει να δελεάζει τους περαστικούς στους δρόμους μικρών και μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο Street Food, με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση επάνω στις νέα τάση σήμερα, όπου είναι το «γρήγορο φαγητό» και απολαύστε την ένταση των γεύσεων που προσφέρει η συνάντηση του street food με την υψηλή γαστρονομία.

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο συνταγών και η βεβαίωση συμμετοχής που λαμβάνονται με το πέρας του σεμιναρίου.


Μετάβαση στη σελίδα:       <<   1 2     3     4 5 6 7 8   >>  
    Προηγούμενες 100    
Επόμενες 100
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Απόκτησε πρόσβαση στις τελευταίες τάσεις στην διεθνή και ελληνική κουζίνα! Γίνε ειδικός και μάθε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης που θα σε κάνουν ξεχωριστό και χρήσιμο σε κάθε χώρο εστίασης.
Τα εξειδικευμένα σεμινάρια & Master class της Cooking Workshop Consulting, με διάσημους και διακεκριμένους σεφ, σου αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά της γαστρονομίας.
Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει , παρακολούθησε το ,και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Tender Loving Companies

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια