MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo
NitroSchool Barcelona

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα  μοναδικό MasterClass και να μάθουν νέες τεχνικές και συνταγές της Μοριακής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου:
Ο Martin Lippo είναι ο Head chef του NitroSchool & Vakuum στη Βαρκελώνη, ένα εργαστήριο  για  πειραματική κουζίνα και διδασκαλία στην μοριακή γαστρονομία.

Ειδικεύεται στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές και έννοιες όπως ο μορφοποιημένος αέρας, 100% επικαλύψεις φρούτων για παγωτά, nitro-dots, aireados, νέα stracciatellas, cryo-stamp και πολλά άλλα.

Η δουλειά του με το υγρό άζωτο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η πιο προηγμένη στον τομέα αυτό, και τον φέρνει στη δημιουργία του Nitroschool το 2013.
Αναπτύσσει εργαλεία και προϊόντα για τη βιομηχανία με εταιρείες όπως η Sosa ή 100x100chef.

Έχει δημοσιεύσει μια τεράστια ποικιλία άρθρων για τεχνικές  στα πιο αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά γαστρονομίας του κόσμου.

Τεχνικές-συνταγές-υφές

  • Κρύα και ζεστά espumas. (Hot and cold espumas).
  • Μπισκότα με siphon. (Siphon bisquits).
  • Cooked foams.
  • Μορφοποιημένα  ζελέ. (Molded jellies).
  • Γόμα xanthana. (Xanthan gum).
  • Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση. (Basic and inverse spherification).
  • Μορφοποιημένες  σφαίρες. (Molded spheres).
  • Πολλαπλή σφαιροποίηση. (Multiple spherification).
  • Ξηρή σφαιροποίηση. (Dried spherification).
  • Μεθόδους αποξήρανσης. (Works with dehydrator).
  • Porex.
  • Soufflair.
  • Αέρας  λεκιθίνης και διάφορες bubbles. (Lecithin airs and other bubbles)
  • Sous – vide.

 

Τεχνικές με υγρό άζωτο

  • Ασφάλεια και χειρισμός. (Security and manipulation).
  • Δεξαμενές και ειδικά εργαλεία. (Dewar tanks and specific tools).
  • Sorbets υγρό άζωτο. (Nitro – sorbets)
  • Παγωτά με υγρό άζωτο. (Nitro – icecreams)
  • Nitro – shots and nitro dots.
  • Χρήσεις  του teppan. Σκεύος για την δημιουργία  παρασκευασμάτων με υγρό άζωτο. (Uses of the teppan).
  • Πλακάκια, σκόνες, και δάκρυα από διάφορα υλικά με υγρό άζωτο. (Tiles, powders and tears).
  • Απλά και διπλά lollipops. (Simple and double lollipops).
  • Μορφοποιημένα lollipops. (Molded lollipops).
  • Nitro- popcorn.
  • Nitro σφαίρες και ειδικά καλούπια. (Nitro spheres and special molding).
  • Εσωτερικό με παγωμένο υγρό και διπλές υφές. (Frozen liquid interiors and double textures).
  • Nitro – stamps.
  • Τρεχούμενο άζωτο. (Coulant - nitro).
  • Νέα εργαλεία για τον χειρισμό του υγρού αζώτου. (New tools).

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΕΙ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Molecular Gastronomy by Martin Lippo >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772808461

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Martin Lippo

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα Γλυκά

HANDS ON ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Στο  HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο, έξι ωρών , της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Hands on .Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Σεμινάριο μαγειρικής Handson ,Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου 100% ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -HANDSON ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On 100%  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΟ CHEF ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΟΡΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ / 40... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΑΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 2-6/11/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο.

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H τεχνική του sous vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής, Art of Plating, Η Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 4 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο ✔️ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια