MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo
NitroSchool Barcelona

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα  μοναδικό MasterClass και να μάθουν νέες τεχνικές και συνταγές της Μοριακής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου:
Ο Martin Lippo είναι ο Head chef του NitroSchool & Vakuum στη Βαρκελώνη, ένα εργαστήριο  για  πειραματική κουζίνα και διδασκαλία στην μοριακή γαστρονομία.

Ειδικεύεται στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές και έννοιες όπως ο μορφοποιημένος αέρας, 100% επικαλύψεις φρούτων για παγωτά, nitro-dots, aireados, νέα stracciatellas, cryo-stamp και πολλά άλλα.

Η δουλειά του με το υγρό άζωτο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η πιο προηγμένη στον τομέα αυτό, και τον φέρνει στη δημιουργία του Nitroschool το 2013.
Αναπτύσσει εργαλεία και προϊόντα για τη βιομηχανία με εταιρείες όπως η Sosa ή 100x100chef.

Έχει δημοσιεύσει μια τεράστια ποικιλία άρθρων για τεχνικές  στα πιο αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά γαστρονομίας του κόσμου.

Τεχνικές-συνταγές-υφές

  • Κρύα και ζεστά espumas. (Hot and cold espumas).
  • Μπισκότα με siphon. (Siphon bisquits).
  • Cooked foams.
  • Μορφοποιημένα  ζελέ. (Molded jellies).
  • Γόμα xanthana. (Xanthan gum).
  • Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση. (Basic and inverse spherification).
  • Μορφοποιημένες  σφαίρες. (Molded spheres).
  • Πολλαπλή σφαιροποίηση. (Multiple spherification).
  • Ξηρή σφαιροποίηση. (Dried spherification).
  • Μεθόδους αποξήρανσης. (Works with dehydrator).
  • Porex.
  • Soufflair.
  • Αέρας  λεκιθίνης και διάφορες bubbles. (Lecithin airs and other bubbles)
  • Sous – vide.

 

Τεχνικές με υγρό άζωτο

  • Ασφάλεια και χειρισμός. (Security and manipulation).
  • Δεξαμενές και ειδικά εργαλεία. (Dewar tanks and specific tools).
  • Sorbets υγρό άζωτο. (Nitro – sorbets)
  • Παγωτά με υγρό άζωτο. (Nitro – icecreams)
  • Nitro – shots and nitro dots.
  • Χρήσεις  του teppan. Σκεύος για την δημιουργία  παρασκευασμάτων με υγρό άζωτο. (Uses of the teppan).
  • Πλακάκια, σκόνες, και δάκρυα από διάφορα υλικά με υγρό άζωτο. (Tiles, powders and tears).
  • Απλά και διπλά lollipops. (Simple and double lollipops).
  • Μορφοποιημένα lollipops. (Molded lollipops).
  • Nitro- popcorn.
  • Nitro σφαίρες και ειδικά καλούπια. (Nitro spheres and special molding).
  • Εσωτερικό με παγωμένο υγρό και διπλές υφές. (Frozen liquid interiors and double textures).
  • Nitro – stamps.
  • Τρεχούμενο άζωτο. (Coulant - nitro).
  • Νέα εργαλεία για τον χειρισμό του υγρού αζώτου. (New tools).

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΕΙ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Molecular Gastronomy by Martin Lippo >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809370

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Martin Lippo

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 2-6/11/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής HANDS ON MasterClass ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής HANDS ON MasterClass ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Ένα γλυκό ορόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι τα... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο.

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H τεχνική του sous vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής. Η Δημιουργική Κουζίνα του Θοδωρή Παπανικολάου.

CWC PRO Master Class Σεμινάριο Μαγειρικής. Η Δημιουργική Κουζίνα του Θοδωρή Παπανικολάου. Η μετεξέλιξη της παραδοσιακής κουζίνας... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Τεχνικές Siphon

Σεμινάριο Μαγειρικής ΤΕΧΝΙΚΕΣ SIPHON με τους Chef instructors Δεληθανάση Παναγιώτη και Αγγελόπουλο Αντώνη H τεχνική του siphon ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής, Art of Plating, Η Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 4 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο ✔️ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs!... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα Του Βασίλη Μουρατίδη

Η Δημιουργική Κουζίνα  Του Βασίλη Μουρατίδη Στο Μasterclass σεμινάριο της CWC PRO o chef Βασίλης Μουρατίδης θα μοιραστεί, με τους ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου

Η Κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου CWC PRO MasterClass Δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου Στο μοναδικό αυτό σεμινάριο, ο Chef Σωτήρης Ευαγγέλου θα... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια