MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo
NitroSchool Barcelona

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα  μοναδικό MasterClass και να μάθουν νέες τεχνικές και συνταγές της Μοριακής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου:
Ο Martin Lippo είναι ο Head chef του NitroSchool & Vakuum στη Βαρκελώνη, ένα εργαστήριο  για  πειραματική κουζίνα και διδασκαλία στην μοριακή γαστρονομία.

Ειδικεύεται στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές και έννοιες όπως ο μορφοποιημένος αέρας, 100% επικαλύψεις φρούτων για παγωτά, nitro-dots, aireados, νέα stracciatellas, cryo-stamp και πολλά άλλα.

Η δουλειά του με το υγρό άζωτο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η πιο προηγμένη στον τομέα αυτό, και τον φέρνει στη δημιουργία του Nitroschool το 2013.
Αναπτύσσει εργαλεία και προϊόντα για τη βιομηχανία με εταιρείες όπως η Sosa ή 100x100chef.

Έχει δημοσιεύσει μια τεράστια ποικιλία άρθρων για τεχνικές  στα πιο αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά γαστρονομίας του κόσμου.

Τεχνικές-συνταγές-υφές

  • Κρύα και ζεστά espumas. (Hot and cold espumas).
  • Μπισκότα με siphon. (Siphon bisquits).
  • Cooked foams.
  • Μορφοποιημένα  ζελέ. (Molded jellies).
  • Γόμα xanthana. (Xanthan gum).
  • Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση. (Basic and inverse spherification).
  • Μορφοποιημένες  σφαίρες. (Molded spheres).
  • Πολλαπλή σφαιροποίηση. (Multiple spherification).
  • Ξηρή σφαιροποίηση. (Dried spherification).
  • Μεθόδους αποξήρανσης. (Works with dehydrator).
  • Porex.
  • Soufflair.
  • Αέρας  λεκιθίνης και διάφορες bubbles. (Lecithin airs and other bubbles)
  • Sous – vide.

 

Τεχνικές με υγρό άζωτο

  • Ασφάλεια και χειρισμός. (Security and manipulation).
  • Δεξαμενές και ειδικά εργαλεία. (Dewar tanks and specific tools).
  • Sorbets υγρό άζωτο. (Nitro – sorbets)
  • Παγωτά με υγρό άζωτο. (Nitro – icecreams)
  • Nitro – shots and nitro dots.
  • Χρήσεις  του teppan. Σκεύος για την δημιουργία  παρασκευασμάτων με υγρό άζωτο. (Uses of the teppan).
  • Πλακάκια, σκόνες, και δάκρυα από διάφορα υλικά με υγρό άζωτο. (Tiles, powders and tears).
  • Απλά και διπλά lollipops. (Simple and double lollipops).
  • Μορφοποιημένα lollipops. (Molded lollipops).
  • Nitro- popcorn.
  • Nitro σφαίρες και ειδικά καλούπια. (Nitro spheres and special molding).
  • Εσωτερικό με παγωμένο υγρό και διπλές υφές. (Frozen liquid interiors and double textures).
  • Nitro – stamps.
  • Τρεχούμενο άζωτο. (Coulant - nitro).
  • Νέα εργαλεία για τον χειρισμό του υγρού αζώτου. (New tools).

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΕΙ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Molecular Gastronomy by Martin Lippo >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806822

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Martin Lippo



Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο O chef Βασίλης Σπόρος, είναι... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 11-15/05/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 2

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 2 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 3

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 3 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια