Master Classes για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Master Classes για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Master Class με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

Master Class  με τον Chef Χρόνη Δαμαλά

Master Class  Δαμαλάς Χρόνης

The Essence of Japanese Cuisine  SESSION 1

O Chef Χρόνης Δαμαλάς γνώστης και λάτρης της Ιαπωνέζικης κουζίνας όσο κανένας στην Ελλάδα θα μοιραστεί τις γνώσεις και τα μυστικά  του που θα αποτελέσουν πολύτιμη βάση για όσους το παρακολουθήσουν και θέλουν να μυηθούν σε μια από τις σπουδαιότερες  κουζίνες που είναι η πιο αναγνωρισμένη και διαδεδομένη κουζίνα παγκόσμιος με την Γαλλική και την Ιταλική.  Δεν είναι τυχαίο ότι από τα τέλη του 20ου αιώνα που έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση της σε άλλες χώρες κατέληξε να γίνει ένα παγκόσμιο trend και να επηρεάζει και τις άλλες κουζίνες

Η φιλοσοφία της απλότητας της ισορροπίας των γεύσεων και της ανάδειξης των υλικών είναι η βάση της γιαπωνέζικης κουζίνας. Η μαγεία της είναι το πόσο νόστιμο είναι το φαγητό ενώ παράλληλα είναι και ελαφρύ.

Στο πρώτο μέρος (Session 1) The Essence of Japanish Cuisine θα γνωρίσουμε τα αγαπημένα RAMEN μαθαίνοντας να τα φτιάχνουμε από την αρχή ως το τέλος !!

Τα Ramen είναι ίσως το πιο αγαπημένο φαγητό της Ιαπωνίας. Από το βορρά μέχρι το νότο υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές  και διαφορετικές  τεχνικές. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα μέσα σε

ένα πεντανόστιμο  ζωμό που χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να τελειοποιηθεί.

WE LOVE RAMEN!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • RAMEN from start to finish
  • Tonkotsu
  • Miso Ramen
  • Shio
  • Shoyu

 

Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, Με θητεία στα NOBU  της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμελέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λάζαρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του.
Το 2010 ανέλαβε και το γνωστό KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ήταν επίσης υποψήφιος σεφ της χρονιάς για τρία συναπτά έτη (09', 10, 11'). Το 2011 ανέλαβε την κουζίνα του επίσης του βραβευμένου GASPAR στο Νέο Ψυχικό. Το 2012 επέστρεψε στο αγαπημένο του SEA YOU που τον ανέδειξε. Από το 2013  ανάλαβε πάλι τα KIKU της Αθήνας και της Μυκόνου όπως επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Τo 2014 πρόσθεσε άλλο ένα KIKU υπό την επίβλεψη του στη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του το 2015 με το KIKU στο Νεο Ψυχικό. Στις αρχές του 2016 άνοιξε και το “ IZAKAYA  food & sake”  στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε και το ολοκαίνουργιο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης όπου ανέπτυξε και το καινούργιο του concept που παρουσιάζει μέσα από το εστιατόριο OVAC. Τα δυο αυτά νέα εγχειρήματα του βραβεύτηκαν από τον καινούργιο οδηγό FNL GUIDE για το 2016.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Master Class με τον Chef Χρόνη Δαμαλά καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802164

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Χρόνης Δαμαλάς

  • Ημερομηνία: 16/11/2017

  • Ώρα έναρξης: 19:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 3:00 Ώρες.


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο ΜasterClass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

ΜasterClass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Καρπάτσιο & Ταρτάρ

Στο Μaster Class Καρπατσιο & Ταρτάρ ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης θα μας δείξει τα μυστικά και τον τρόπο που θα δημιουργήσουμε δημιουργικά πιάτα με ευφάνταστη παρουσίαση και πως μπορούμε να κάνουμε διαφορές παραλλαγές για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και το μενού μας

Το Καρπάτσιο ανακαλύφθηκε στο Harry's Bar στη Βενετία, όπου για πρώτη φορά σερβίρεται στην κόμισσα Amalia Natasha Moncenigo, το 1979, όταν η ίδια ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του μπαρ ότι ο χορτοφάγος γιατρός της, την είχε συστήσει να τρώει μόνο ωμό κρέας.

Έτσι λοιπόν ο ιδιοκτήτης δημιουργεί ένα ορεκτικό που αποτελείται από λεπτές φέτες ωμού βοδινού κρέατος με ντρέσινκ μουστάρδας ντιζόν. Ο ιδιοκτήτη του μπαρ Will Treaty ονόμασε το πιάτο Καρπάτσιο διότι εμπνεύστηκε από τους πίνακες του ζωγράφου Vittore Carpaccio, επειδή τα χρώματα του πιάτου του θύμιζαν τους πίνακες του.

Οπότε, αν θελήσουμε να δώσουμε ένα ορισμό για τη λέξη καρπάτσιο θα λέγαμε ότι είναι: είναι κρύο ορεκτικό που αποτελείτε από λεπτές φέτες ωμού κρέατος με μπαχαρικά, λάδι, ξύδι, βότανα, αλάτι ακόμα και λεμόνι όπου με τα παραπάνω το κρέας πέρα από το μαρινάρισμα του, μαγειρεύεται από τα οξέα τους.

Σήμερα οι Chef έχουν αναδείξει αυτόν τον όρο με την φαντασία τους και την τεχνογνωσία τους και δημιουργούν φανταστικά ορεκτικά που εκτός από μοσχαρίσιο καρπάτσιο θα δοκιμάσουμε και καρπάτσιο από τόνο, σολωμό, αρνί, πάπια κ.τ.λ

Ταρτάρ

Κρύο πιάτο με ψιλοκομμένο ωμό μοσχάρι αναμεμειγμένο με ωμό αυγό, αγγουράκι τουρσί, μουστάρδα και άλλα αρωματικά. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί ή και πατάτες τηγανητές. Ο όρος επίσης χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε παρασκευή περιλαμβάνει ωμό και ψιλοκομμένο κρέας ή ψάρι.

ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με τα  ΙΕΚ (ΔΕΛΤΑ), και επώνυμα εστιατόρια της πόλης με εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και είναι επίσης ο chef Executive του ΜΑREA.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Καρπάτσιο λαβράκι με τρούφα
  • Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με κρεμμύδι τουρσί και κρόκο μελάτο.
  • Ταρτάρ καραβίδα με fluid gel passion fruit.
  • Ταρτάρ πάπιας με κίτρινη κολοκύθα και five spices.


Σεμινάριο MasterClass με τον Pastry Chef Τίμο Βλάχου

Master Class με τον Pastry Chef Τίμο Βλάχου

Μοντέρνα Γαλλική Ζαχαροπλαστική-Ατομικά γλυκά"

Στο MasterClass αυτό ο Pastry Chef Instructor της CWC PRO Τίμος Βλάχου  θα μας παρουσιάσει ατομικά γλυκά της μοντέρνας Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής προτείνοντας υλικά και τεχνικές που συνδυάζονται άψογα και δημιουργούν μοναδικά γλυκά που μπορούν να αποτελέσουν πήγες εμπνεύσεις για επαγγελματίες και σπουδαστές.

CV: Ο Τίμος Βλάχου  είναι ο Executive Pastry Chef του "Danai Beach Resort" 5* χαρακτηρίζεται για τις εκλεπτυσμένες του δημιουργίες του και έχει στην πορεία του μέχρι σήμερα, πολλές συνεργασίες σε επώνυμα ξενοδοχεία και Ζαχαροπλαστεία:  Αγαπητός, hotel DAIOS LUXURY LIVING hotel ,LES LAZARISTES ,Κανακης, 1 ‘Pied a terre’ London,1  michelen star restaurant  ‘5 * Hertford Street’ London,  Χατζηφωτείου,  ‘ESTIA bakeries’ 'Doryssa  Samos

Συνταγές

1. "The maple"

biscuit caramel,maple syrup cremeux,coffee mousse,walnut pate sable

2. "Tahiti"

Dacquoise noisette,mousse με βανίλια Ταιτής,caramel creme brulle,pate sable φουντουκιού.

3. "Pink"

Financier,confit φράουλα,mousse λευκής σοκολάτας,pate sable αμυγδάλου.

4. "Red fruits and Tonka bean"

Biscuit cuillere,red fruits confit,red fruits mousse,tonka bean ganache montee.


Σεμινάριο MasterClass Cardinal Sushi Hands on

MasterClass Cardinal Sushi Hands on

CWC PRO Σεμινάριο Sushi Hands on, με την εταιρία Cardinal , Learn to Wok και τη chef Κατερίνα Χανιώτη

 

H CWC PRO σε συνεργασία με την εταιρεία Cardinal και τη σεφ Κατερίνα Χανιώτη παρουσιάζουν step by step την ετοιμασία Sushi σε ένα  σεμινάριο Hands on διάρκειας  5 ωρών με πρακτική εξάσκηση και γευστική δοκιμή των υλικών.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν :

1. Κύρια Υλικά Sushi

1.α Sushi Rice

1.β Sushi Seasoning

2. Sushi Main Types & More

Παρουσίαση των κύριων ειδών sushi αλλά και επιπλέον προτάσεις

3. Εκτέλεση Βασικών Ειδών Sushi

4. Εκτέλεση Βασικών Sushi Sauces

( Ο κάθε συμμετέχων θα έχει το δικό του πόστο σε νησίδα. )

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν μαζί το kit που περιέχει γλωσσάρι με τα κύρια υλικά τις ονομασίες και την ερμηνεία τους καθώς και τη βεβαίωση συμμετοχής τους από την CWC PRO.


Σεμινάριο ΜasterClass  με τον Chef Στέφανο Σταμίδη

ΜasterClass  με τον Chef Στέφανο Σταμίδη

Αναμνήσεις θαλασσινής Πολίτικης Κουζίνας με μοντέρνα ματιά

Στο ΜasterClass  αυτό ο Chef Στέφανος Σταμίδης, θα μας  ταξιδέψει  σε αναμνήσεις της Πολιτικής Κουζίνας  με  πρώτη ύλη τα θαλασσινά, μέσα από τη μοντέρνα ματιά και την δημιουργική του προσέγγιση. Θα προτείνει εξαιρετικά πιάτα με σύγχρονες τεχνικές και παρουσιάσεις  που ανήκουν στην κατηγορία της hi end gourmet γαστρονομίας.

CV : Στέφανος Σταμίδης Chef Executive. Σπούδασε την μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Στα 18 έτη , αδιάκοπης καριέρας του σε κουζίνες διαφόρων Ξενοδοχείων και εστιατορίων , συνεργάστηκε με πολλούς διακεκριμένους Ελληνες και ξένους chef . Τα τελευταία χρόνια είναι ο  Εxecutive Chef του ξενοδοχείου NIKOPOLIS και του εστιατορίου DOME. Διετέλεσε καθηγητής μαγειρικής στα ι.ε.κ. ΑΚΜΗ . Πιστεύει πολύ στις καθαρές γεύσεις , στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα και στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών που με τις άριστες τεχνικές αναδεικνύονται στα πιάτα του. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς λαμβάνοντας πάντα ανώτατες διακρίσεις και επίσης είναι κάτοχος Βραβείων Gourmet. Παράλληλα είναι εισηγητής Chef Instructor της CWC PRO .

Συνταγές :

  • Τραγανό καλαμάρι «γεμιστό» στο φυσικό του περιβάλλον με ταραμοσαλάτα
    τεχνικές:
    Thermomixer
  • Λαβράκι μαρινάτο /αβγοτάραχο / κρέμα αμυγδάλου / μούστος / ζελέ μαραθόριζα
  • Καπνιστό σκουμπρί της στιγμής μαριναρισμένο με μίσο / κρεμμυδάκια τουρσί / μαιντανός / parsnip .
    τεχνικές: Μαρινάρισμα & τουρσί σε βάκουμ / αρωματικά λάδια / dashi
  • Λαχανοντολμάδες με καραβίδες mi cuit / τσίπς ρυζιού / αφρός αβγολέμονου / τρούφα
  • Χταπόδι χουνκιάρ  Αφρός Καπνιστής μελιτζάνας / αγιολί σαφράν / βράχοι πατάτας
    τεχνικές:
    sous vide/ siphon aerated puree


Σεμινάριο ΜasterClass με τον chef Γιώργο Βαγιωνά

ΜasterClass με τον chef Γιώργο Βαγιωνά

Fusion Μεσογειακή Κουζίνα

Ο Γιώργος Βαγιωνάς είναι ο Executive Chef του Porto Sani, με παρουσία στο χώρο της γαστρονομίας από το 1996 έχει συνεργαστεί με πολλά αξιόλογα εστιατόρια και ξενοδοχεία και χαρακτηρίζεται  για την δημιουργική του ικανότητα και αγάπη για την μεσογειακή κουζίνα.

Στο ΜasterClass με θέμα Fusion Μεσογειακή Κουζίνα θα δημιουργήσει πιάτα-προτάσεις  που συνθέτουν γεύσεις –πρώτες και υφές με τη δική του εκλεκτική άποψη.
Θα μας δείξει τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές και θα δώσει συμβουλές  και προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία καλοκαιρινών μενού με απαιτήσεις.

CV :Γιώργος Βαγιωνάς Executive Chef Porto Sani

Sani Resort Artemis Restaurant  /Caviar Restaurant/Sea Breeze All /Day Bar, Lagoon Sea Food Restaurant,

Tomata Restaurant - Sani Resort |/Pomegranate Restaurant St. Petersburg

Glykanisos Sea Food Restaurant /Hyatt Regency Hotel

Ambrosia A la Carte Restaurant & Banquet /B Restaurant -/Eagles Palace Hotel

Almyra A la Carte Restaurant/Kempinski Hotel

Andromeda Hotel /Nono A la Carte Restaurant & Banquet

Le Palace Hotel - Thessaloniki /Kypriotis Village Hotel - Kos /Phillipion Hotel /Candelas Restaurant

 

ΜasterClass Fusion Μεσογειακή Κουζίνα

Συνταγές:

  • Χταπόδι με spred μελιτζάνας ,miso & dressing από τσίλι ,σουσάμι και mirin
  • Χτένια με πίκλες από γογγύλια kohlrabi και σάλτσα Pernod Ricard
  • Λαυράκι με υφές από μάραθο και σάλτσα beurre blanc yuzu,πορτοκάλι και τζίντζερ
  • Αρνάκι backstrap με τοπιναμπουρ καφέ εσπρέσο και κροκέτα chevre


Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Tender Loving Companies

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια