Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια

Portfolio Cooking Workshop Consulting

Σεμινάρια που έχουν γίνει από την Cooking Workshop Consulting

Ταξινόμηση ή

Μετάβαση στη σελίδα:       <<       1     2 3 4 5 6 7 8   >>  
    Προηγούμενες 100    
Επόμενες 100
Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Street Food με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Από την αρχαία Ελλάδα στην Πομπηία και από την Κίνα ως την Τουρκία, Το "Street Food" έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία.

Σήμερα, το "Street Food" είναι μία τεράστια βιομηχανία που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται ραγδαία παγκοσμίως, καθώς όλες οι χώρες έχουν το δικό τους, ενώ συνεχίζει να δελεάζει τους περαστικούς στους δρόμους μικρών και μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο Street Food, με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση επάνω στις νέα τάση σήμερα, όπου είναι το «γρήγορο φαγητό» και απολαύστε την ένταση των γεύσεων που προσφέρει η συνάντηση του street food με την υψηλή γαστρονομία.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών.


Σεμινάριο Καλοκαιρινά γλυκά για το σπίτι και το εστιατόριο

Στο σεμινάριο αυτό διάρκειας 3 ωρών η Κατερίνα Δάπη θα μας δείξει καλοκαιρινές συνταγές για γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε για το σπίτι αλλά και για εστιατόριο. Τα καλοκαιρινά γλυκά μπορούν να γίνουν ατομικά ή οικογενειακά.

 

Οι συνταγές που θα φτιάξουμε:

  1. Ατομικές μαρέγκες Blueberry με φρέσκα blueberries και κρέμα (παραλλαγή της βασικής συνταγής για pavlova).
  2. Παγωτό αρμενοβίλ με sauce σοκολάτας.
  3. Σπιτικά "σου" γεμισμένα με κρέμα  τυριού από μαύρα μούρα στολισμένα με φρέσκα μούρα.
  4. Oreo trifle (παραλλαγή Oreo cheesecake)

 

Επίσης θα μάθουμε:

  1. Βασική συνταγή για ζύμη σου.
  2. Sauce σοκολάτας.
  3. Βασική συνταγή κρέμας τυριού.
  4. Βασική συνταγή για μαρέγκες.
  5. Βασική συνταγή κρέμας ζαχαροπλαστικής.

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:

  1. Ερασιτέχνες και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής
  2. Σπουδαστές και Μαθητές της Ζαχαροπλαστικής τέχνης
  3. Pastry Chefs και Chefs
  4. Ιδιοκτήτες Ζαχαροπλαστείων
  5. Ιδιοκτήτες Εστιατορίων

Θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις συνταγές και να μάθουμε πολλα tips.



Σεμινάριο Η Τέχνη Του Ριζότο με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, μας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός τέλειου ριζότο με συνταγές για όλον το χρόνο. Μαθαίνουμε την βασική τεχνική και δημιουργούμε γευστικά πιάτα με κρέας και λαχανικά. Δοκιμάζουμε υπέροχα χυλωμένα ριζότο αλλά και ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο τραγανό ριζότο.


Σεμινάριο Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής, Μπισκότα και μικρά γλυκάκια για εκδηλώσεις

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής, Μπισκότα και μικρά γλυκάκια για εκδηλώσεις

Στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθουμε να φτιάχνουμε γλυκά για ιδιαίτερες στιγμές όπως βαφτίσεις, πάρτυ  κτλ. Τα γλυκάκια αυτά μπορούν να συσκευαστούν σε σακουλάκια και να τα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.

Θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις συνταγές και να μάθουμε τρόπους συσκευασίας τους καθώς και πολλά αλλά tips.

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής, Μπισκότα και μικρά γλυκάκια για εκδηλώσεις

Οι συνταγές που θα φτιάξουμε:

1. Τα κλασικά  Μπισκότα βουτύρου ή sugar cookies  παραλλαγές αυτού και πως μπορούμε να τα στολίσουμε με:
Ζαχαρόπαστα
Royal icing
Βουτυρόκρεμα

2. Το απόλυτο σοκολατένιο μπισκότο με σταγόνες σοκολάτας. Ένα ιδιαίτερο μπισκότο για μικρούς και μεγάλους.

3. Το γνήσιο  αμερικάνικο  "chocolate chip cookie".

4. Σπιτικά ζαχαρωτά marshmallows χρωματιστά και με διάφορες γεύσεις.

5. Καραμελωμένο pop-corn σε μπουκίτσες.

6. Σοκολατένιο fudge. Μαλακιές μπουκιές απο σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και παραλλαγές.

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο συνταγών, βεβαίωση συμμετοχής και η γευσιγνωσία των συνταγών με το πέρας του σεμιναρίου.



Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Burger Academy

Είμαστε βέβαιοι πως έχετε ξαναφτιάξει burger.

Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Αυτό το σεμινάριο δεν είναι για να μάθετε πώς να φτιάχνετε απλά burger. Είναι ένα σεμινάριο για να ανέβετε επίπεδο και να δημιουργήσετε το δικό σας gourmet burger, εφάμιλλο των καλύτερων σεφ, με φρέσκα ψωμάκια, σπιτικές τηγανητές πατάτες και τα σωστά καρυκεύματα και σος.

Σε αυτό το σεμινάριο με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να δημιουργήσετε τα πιο ζουμερά και γευστικά «burgers», στο σπίτι. Θα ξεκινήσουμε με τη σωστή επιλογή κρέατος και θα σας καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα στη δημιουργία του πιο εκπληκτικού burger, ακριβώς όπως οι επαγγελματίες.


Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο συνταγών, βεβαίωση συμμετοχής και η γευσιγνωσία των συνταγών με το πέρας του σεμιναρίου.


Σεμινάριο Τρούφα, Μανιτάρια & Δημιουργικά πιάτα

Σε αυτό το master class που είναι αφιερωμένο στην  τρούφα και τα μανιτάρια θα μάθουμε τα πάντα από τους ειδικούς κ. Παναγιωτίδη Παναγιώτη (Τεχνικός Καλλιέργειας - Συλλογή Τρούφας Εκπαίδευση Σκύλων Τρούφας ) κα.Μιχαηλίδου Κική(Εμπορία - Διάθεση Τρουφας)

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτενή παρουσίαση για όλο τον κόσμο της τρούφας  και μας μιλησουν για :

  • Ιστορικά στοιχεία
  • Εμπορικά είδη τρούφας
  • Καλλιέργεια
  • Συλλογή
  • Ιδιότητες - Διατροφικά Στοιχεία
  • Τρόποι Συντήρησης και χρήσης
  • Διάθεση φρέσκιας τρούφας
  • Υποπροϊόντα

 

Από τον κ. Δημήτρη Τσακίρη ( καλλιεργητή μανιταριών ) θα μας αναλύσει τα πάντα γύρω από  τα Shiitake (Lentinula edodes) είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία και τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο . Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητές του το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή μανιτάρι παγκοσμίως. Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος δεν ήταν ευρέως γνωστό αλλά πλέον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Pleurotus Eryngii Ο πλευρωτός ο ερρυγγειος (Pleurotus Eryngii) ανήκει στην ίδια οικογένεια του διαδεδομένου πλευρώτους και θεωρείται ίσως το κορυφαίο εδώδιμο της οικογένειας του, στο εξωτερικό τον ονομαζουν  King Oyster.

και τον σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση που θα δημιουργήσει πιάτα ευφάνταστα !

Συνταγές:

  • Καρπάτσιο λαβράκι με τρούφα και αφρό λεμόνι
  • Νιόκι με τρούφα και σιτάκε
  • Φάβα με καραβίδες και λάδι τρούφας
  • Φακές με καπνιστά σιτάκε
  • Σιτάκε σωτέ με σκόρδο και αγγινάρες

 


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Φρέσκα Ζυμαρικά

Ξέρετε πώς φτιάχνονται τα φρέσκα χειροποίητα ραβιόλι και ζυμαρικά; Σε αυτό το σεμινάριο μαγειρικής, θα μάθετε όλα τα κόλπα και μυστικά για να δημιουργείτε αυτές τις νόστιμες και εύκολες ιταλικές σπεσιαλιτέ και να μετατραπείτε σ’ έναν aficionado των ραβιόλι και των ζυμαρικών.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε:
• Παρασκευή ζύμης για φρέσκα ζυμαρικά
• Πως ανοίγεται το φύλλο της ζύμης για ραβιόλι και ζυμαρικά
• Σωστό βράσιμο ζυμαρικών
• Πως φτιάχνονται οι βασικές σάλτσες, που συνοδεύουν και κάνουν πιο γευστικά τα ζυμαρικά

Σηκώστε τα μανίκια σας γι’ αυτό το σεμινάριο και μάθετε να ζυμώνετε τέλεια και πεντανόστιμα ραβιόλι και ζυμαρικά! Ξεκινήστε το μαγείρεμα!

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο συνταγών, βεβαίωση συμμετοχής και η γευσιγνωσία των συνταγών με το πέρας του σεμιναρίου.


Σεμινάριο Επανάληψη Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide Level 1

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος θα το επαναλάβουμε  στις 5/4/2017 και για εσάς που δηλώσατε συμμετοχή στην λίστα αναμονής του πρώτου και δεν μπορέσαμε να σας φιλοξενήσουμε.

Οι Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide είναι μια παλιά τεχνική μαγειρέματος και την έχουν χρησιμοποιήσει Chef από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 στην Γαλλία όπου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει διαδοθεί παγκοσμίως.

Η χρήση των Τεχνικών Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide στην εστίαση είναι απαραίτητη σε ορισμένες συνταγές για την σωστή διαχείριση των πρώτων υλών και για να μπορέσουμε να κάνουμε οικονομία

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Masterclass, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο βιβλίο των συνταγών.

Συνταγές:

  • χταπόδι με παντζάρι
  • χοιρινή πανσέτα
  • κοτόπουλο με καλαμπόκι
  • αβγό πωσέ
  • κρόκος μελάτος
  • λαβράκι με χαρίσα
  • ανανάς ψητός με ρούμι

 


Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Masterclass με θέμα Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος


Σεμινάριο ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ SESSION 2 MASTER CLASS MOLECULAR GASTRONOMY

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ SESSION 2 θα το επαναλάβουμε  στις 1/4/2017 για εσάς που δηλώσατε συμμετοχή στην λίστα αναμονής του πρώτου και δεν μπορέσαμε να σας φιλοξενήσουμε.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ MASTER CLASS MOLECULAR GASTRONOMY SESSION 2

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

EXECUTIVE CHEF ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PARAXENES YLES (SOSA CATALONIA)


Σε αυτό το 3ωρο masterclass θα σας δείξουμε νέες τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας δημιουργώντας τις παρακάτω συνταγές.

Συνταγές:

 

  1. Σφουγγάρι παντζάρι (Instagel)
  2. Τσιπς γαρίδας (Maltosec)
  3. Παγωμένο χαβιάρι (Algin - Calcic)
  4. Καρύδι (Free - Moud)
  5. Γλυφιτζούρι (Liquuid - Nitro)
  6. Κανελόνι Κάστανο – Μανταρίνι (Elastic)
  7. Αέρα Τριαντάφυλλο (Sucro – Emul)
  8. Τραγανό Passion (Ultratex 3)

 



Σεμινάριο ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

«ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ , ΟΙ ΖΥΜΕΣ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗ»

ΟΙ ΤΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ,ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ,ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ  ΜΠΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΣΤΕΡΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ,ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ,ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ,ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ,ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ,ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΥΦΕΣ ,ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΗ ΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΠΛΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ,ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ,ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ,ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ :

-TARTE /PATE SABLEE

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ  ,ΓΕΜΙΣΗ  ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ

--TARTE /PATE SABLEE AUX AMANDES

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ   ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

-QUICHE/ PATE BRISEE SALEE

ΚΙΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ  ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ,ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

-TARTE /PATE BRISEE SALEE

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΦΙ ΠΑΠΙΑΣ

 


BIO Ντίνας Νικολάου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία.

Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Στο Παρίσι με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane (www.evievane.com) υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία επιλέγει η ίδια.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 την παρουσία της στην τηλεόραση με στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1.

Από το 2009 έως το 2011, στο Star με τους  «Νηστικοί πράκτορες» και συνέχισε το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα».

Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2013 παρουσίασε την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

To 2014-2015 συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα».

Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της. Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)

Το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere».

Το βιβλίο της με τίτλο «Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το 2015, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γιατί όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα, τα παραχώρησε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Με το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2016, προσπαθεί να δώσει φρέσκια και μοντέρνα άποψη σε 114 συνταγές που μαγειρεύουμε την περίοδο της νηστείας.


Σεμινάριο ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ  ,ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗ
ΟΙ ΤΕΡΙΝΕΣ ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ,ΚΟΜΨΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ  ΤΟΛΜΗΡΩΝ ΓΕΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ .

ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΙΚ ΑΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΔΕ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΤΙΦ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ .

ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ 4 ΑΜΛΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ,ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ , ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ SAUCE ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΣΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΤΕΡΙΝΑ ΨΑΡΙΩΝ ( ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ  ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ) ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ  ΜΕ SAUCE  ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΒΟΔΙΝΗ ΚΑΙ  SAUCE CAFFE DE PARIS

 

BIO Ντίνας Νικολάου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία.

Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Στο Παρίσι με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane (www.evievane.com) υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία επιλέγει η ίδια.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 την παρουσία της στην τηλεόραση με στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1.

Από το 2009 έως το 2011, στο Star με τους  «Νηστικοί πράκτορες» και συνέχισε το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα».

Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2013 παρουσίασε την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

To 2014-2015 συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα».

Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της. Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)

Το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere».

Το βιβλίο της με τίτλο «Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το 2015, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γιατί όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα, τα παραχώρησε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Με το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2016, προσπαθεί να δώσει φρέσκια και μοντέρνα άποψη σε 114 συνταγές που μαγειρεύουμε την περίοδο της νηστείας.


Σεμινάριο Περουβιανή Κουζίνα με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Τα τελευταία χρόνια, η κουζίνα του Περού κερδίζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια αναγνώριση ως μία από τις καλύτερες και πιο εκπλεπτυσμένες στον κόσμο. Είναι η αντανάκλαση των τριων κύριων γεωγραφικών ζωνών της, των ακτών, τα υψιπέδων των Άνδεων και της ζούγκλας και η ενσωμάτωση επιρροών από διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς.

Τα υλικά και η προετοιμασία της περουβιανής κουζίνας είναι ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας και του πολιτισμού της χώρας και παρότι η φήμη της, οι σπόροι κινόα και τα Pisco sour κοκτέιλ έχουν ταξιδέψει παντού στον κόσμο, οι καλύτερες γαστρονομικές σπεσιαλιτέ του Περού βρίσκονται ακόμα στην πατρίδα τους.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο Περουβιανής Κουζίνας, με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση κι ανακαλύψτε ένα νέο κόσμο γεύσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Συνταγές:

  1. *Σεβίτσε λαβράκι με γάλα τίγρη
  2. *Aj ide gallina
  3. *Anticuchos
  4. *Causa
  5. *Πουτίνγκα κινόα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής όλα Vegan

Σε αυτό το σεμινάριο ο greenchef Νίκος Γαϊτάνος θα μας δειξει πως μπορούμε να μετατρέψουμε σε vegan  αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής και της διεθνούς κουζίνας, επίσης θα μας δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούμε να κάνουμε vegan όλες τις συνταγές που μας αρέσουν!

  1. Παστίτσιο με κιμά σόγιας, λαχανικά και φυτική μπεσαμέλ
  2. Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά από μανιτάρια
  3. Σπαγγέτι καρμπονάρα
  4. Χούμους σε 4 γεύσεις
  5. vegan σούπα κακαβιά  με μαριναρισμένο τόφου
  6. Κίτρινο κάρυ Ταϋλάνδης
  7. Κρέπες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού


Σεμινάριο SESSION 2 MASTER CLASS MOLECULAR GASTRONOMY

Σε συνέχεια του προηγούμενου επιτυχημένου σεμιναρίου MOLECULAR GASTRONOMY το Σάββατο 11 Μαρτίου θα σας παρουσιάσουμε το SESSION 2 MASTER CLASS MOLECULAR GASTRONOMY ME TON EXECUTIVE CHEF ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PARAXENES YLES (SOSA CATALONIA)

Σε αυτό το 3ωρο masterclass θα σας δείξουμε νέες τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας δημιουργώντας τις παρακάτω συνταγές.

Συνταγές:

  1. Σφουγγάρι παντζάρι (Instagel)
  2. Τσιπς γαρίδας (Maltosec)
  3. Παγωμένο χαβιάρι (Algin - Calcic)
  4. Καρύδι (Free - Moud)
  5. Γλυφιτζούρι (Liquuid - Nitro)
  6. Κανελόνι Κάστανο – Μανταρίνι (Elastic)
  7. Αέρα Τριαντάφυλλο (Sucro – Emul)
  8. Τραγανό Passion (Ultratex 3)


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής χωρίς γλουτένη από τον chef Λιογγάρη Νίκο

Σεμινάριο μαγειρικής  χωρίς γλουτένη από τον chef Λιογγάρη Νίκο συνεργάτη του συλλόγου ‘’Δράση για την Κοιλιοκάκη’’

Αυτό το σεμινάριο μαγειρικής  επικεντρώνεται στην διατροφή  χωρίς γλουτένη , την πρόληψη, τους κινδύνους κατά την προετοιμασία και την  παρασκευή εδεσμάτων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία, πράξη καθώς και γευστική δοκιμή.

 

Συνταγές που θα εκτελεστούν

  1. Χωριάτικο ψωμί με ξηρούς καρπούς
  2. Σαλάτα ’’ σαν σπανακόπιτα ΄΄  με κρέμα Σφέλας
  3. Ελληνικό ‘’ramen’’ με χυλοπίτες , κοτόπουλο  και αυγό ποσέ
  4. Panacota Capuccino και κράμπλ  αμυγδάλου

 



Μετάβαση στη σελίδα:       <<       1     2 3 4 5 6 7 8   >>  
    Προηγούμενες 100    
Επόμενες 100

Απόκτησε πρόσβαση στις τελευταίες τάσεις στην διεθνή και ελληνική κουζίνα! Γίνε ειδικός και μάθε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης που θα σε κάνουν ξεχωριστό και χρήσιμο σε κάθε χώρο εστίασης.
Τα εξειδικευμένα σεμινάρια & Master class της Cooking Workshop Consulting, με διάσημους και διακεκριμένους σεφ, σου αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά της γαστρονομίας. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει , παρακολούθησε το ,και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου! Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

browser-image