Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Τhe Art of Sustainable Cooking with Fire Techniques Θάνος Φέσκος
CWC PRO Master class Chef Θάνος Φέσκος, 2** Michelin
Τhe Art of Sustainable Cooking with Fire Techniques “Μαγειρεύοντας βιώσιμα με τη φωτιά”
Για τους σεφ, τους σπουδαστές μαγειρικής και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις προοπτικές τους, αυτό το CWC PRO Master Class είναι η πύλη σε ένα πεδίο μαγειρικής νοημοσύνης που υπερβαίνει τα καθιερωμένα και θέτει νέα πρότυπα αριστείας. Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να γίνετε μέρος μιας γαστρονομικής επανάστασης με θέμα του σεμιναρίου: “Μαγειρεύοντας βιώσιμα με τη φωτιά”Fire Techniques - Cooking Sustainably with Fire, με επικεφαλής ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας, τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Θάνο Φέσκο.
Θέμα του σεμιναρίου CWC PRO Master Class : Τεχνικές φωτιάς- Μαγειρεύοντας βιώσιμα με τη φωτιά και τις τεχνικές φωτιάς
Γιατί να παρακολουθήσετε αυτό το Master Class;
**1. Απελευθερώνοντας τη δύναμη της βιώσιμης μαγειρικής:
Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα είναι υψίστης σημασίας, ο σεφ Θάνος Φέσκος θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στην τέχνη του βιώσιμου μαγειρέματος. Από την προμήθεια οικολογικών συστατικών μέχρι την εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών στην κουζίνα, αυτό το master class προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην υπεύθυνη μαγειρική τέχνη.
**2. Δεξιοτεχνία των τεχνικών φωτιάς:
Η φωτιά αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των μαγειρικών παραδόσεων εδώ και αιώνες. Ο σεφ Θάνος Φέσκος, με την εκτεταμένη εμπειρία του, θα αποκαλύψει τα μυστικά της αξιοποίησης της δύναμης της φωτιάς για τη δημιουργία εξαιρετικών πιάτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εξισορροπούν την ακρίβεια με την πρωταρχική δύναμη της φωτιάς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιάτα που είναι τόσο εξαιρετικά όσο και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένα.
**3. Αναβαθμίστε τη μαγειρική σας δεξιοτεχνία:
Αυτό το master class είναι μια σπάνια ευκαιρία να μάθετε από έναν μαέστρο στον κόσμο της μαγειρικής. Η μοναδική προοπτική του σεφ Θάνου Φέσκου, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία όχι μόνο να τελειοποιήσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες αλλά και να υιοθετήσουν μια προοδευτική προσέγγιση στη μαγειρική που ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του σύγχρονου γαστρονομικού τοπίου.
Σε μια εποχή όπου η μαγειρική ευφυΐα συναντά την περιβαλλοντική ευθύνη, ο σεφ Θάνος Φέσκος αποτελεί πηγή έμπνευσης. Το CWC PRO Master class υπόσχεται όχι μόνο να τελειοποιήσει τις μαγειρικές σας τεχνικές αλλά και να πυροδοτήσει το πάθος για βιώσιμες πρακτικές μαγειρικής που θα διαμορφώσουν το μέλλον της γαστρονομίας. Μη χάσετε αυτή την εξαιρετική ευκαιρία να μάθετε από έναν leader chef και να γίνεται αρωγός της βιώσιμης μαγειρικής. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι προς ένα πιο πράσινο, πιο ζωντανό γαστρονομικό μέλλον!
BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θάνος Φέσκος Co-Executive Chef του “Delta" restaurant (2** αστέρια στον οδηγό Michelin) και ex-Assistant Head Chef του Geranium ( Τρία*** αστέρια Michelin & worlds Best Restaurant in the 50 Best Restaurants in the World S.Pellegrino list)είναι ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.
Ο Θάνος σπούδασε οικονομικά και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα εργαζόταν σε κουζίνες μέχρι που ήρθε η στιγμή να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Εκεί του γεννήθηκε η έμπνευση ακούγοντας τα θετικά σχόλια από τους συναδέλφους του .
Έμελλε αυτή του η απόφαση να του ανοίξει νέους δρόμους !
Ανακαλύπτοντας τα πάθη του ήταν η στιγμή που αποφάσισε να τελειοποιήσει την τέχνη της μαγειρικής.Οι μαγειρικές σπουδές και ορισμένες θέσεις εργασίας στα τοπικά εστιατόρια τελείωσαν με πρακτική άσκηση σε ένα εστιατόριο που στόχευε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin. Τότε σε ένα διαγωνισμό γλυπτικής σοκολάτας κέρδισε και την 3η θέση παγκοσμίως.
Μετά από ένα πολυετές ταξίδι σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία όπου και έλαβε σημαντικές εργασιακές εμπειρίες σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να εργαστεί σε εστιατόριο που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin και αφού έστειλε πολλές αιτήσεις πήρε την πρώτη του δουλειά στο Geranium της Κοπεγχάγης όπου παρέμεινε για τρία χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα πόστα της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένου και του ζαχαροπλαστείου.
Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο Hytra, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην προσφορά του Rasmus Kofoed να επιστρέψει στο Geranium ( Τρία αστέρια Michelin )ως Assistant Head Chef όπου ήταν μέχρι και το τέλος του 2020.
Η επιστροφή στην Αθήνα ήταν αναπόφευκτη μετά από συνολικά 14 χρόνια εξερεύνησης και ανακάλυψης, όπου και δημιούργησε με την ομάδα του το Delta Restaurant, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εστιατόριο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα το οποίο κατάφερε να αποσπάσει μόλις σε 11 μήνες λειτουργίας ,την τιμητική διάκριση των 2** αστεριών Michelin μαζί με το πολυπόθητο Green Sustainability Star (Για την βιώσιμη λογική λειτουργίας του εστιατορίου).
Toν Οκτώβριο του 2023 ο οδηγός αστεριών Michelin επανέλαβε την βράβευση με 2** μαζί με το Green Sustainability Star.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728011764
1
Θάνος Φέσκος
No