Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και ... Περισσότερα
Πρόγραμμα Ταχύρυθμων Σεμιναρίων Μαγειρικής Τέχνης
CWC PRO
Tακτικοί Συνεργάτες
Αρβανίτης Κώστας
Επιστημονικός Σύμβουλος και συνεργάτης
Έχει συγγράψει βιβλία με τίτλους:
- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ
- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ: Διοίκηση και οργάνωση επισιτιστικών επιχειρήσεων
- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Διατέλεσε περισσότερο από τριάντα χρόνια καθηγητής Εφαρμογών στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας διδάσκοντας τα μαθήματα «Εισαγωγή στην επαγγελματική Μαγειρική», «Εστιατόριο», «Μπαρ Ποτά, Οινολογία».
Διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος και υπεύθυνος της ομάδας «Ειδικών Τουριστικών Μαθημάτων».
Προηγουμένως υπήρξε στέλεχος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ΔΙΒΑΝΗ και Διευθυντής στη Λάρισα του Ξενοδοχείου DIVANI PALACE.
Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου τροφίμων ΕΦΕΤ και του ΟΑΕΔ/Υπουργείο Εργασίας.
Έχει διδάξει σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στη Λάρισα και Βόλο σε ειδικότητες σχετικές με την εστίαση.
Υπήρξε μέλος της ομάδας αναμόρφωσης προγραμμάτων σπουδών ΟΕΕΚ στις ειδικότητες: Υπάλληλος Διαχείρισης Τροφοδοσίας Τουριστικών Μονάδων και Τεχνικός Μαζικής Εστίασης και συστημάτων επισιτισμού (catering) ως και μέλος των Επιτροπών Ειδικών Επιστημόνων του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Καλογεράκου Θεοδώρα
Σύμβουλος Σωματικής Ευεξίας ,Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού MSc - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, ΑΠΘ .Μετεκπαίδευση σε Προγράμματα Φυσικής Αποκατάστασης και Εκτίμησης Θρέψης, Karolinska Institutet, Dept. of Medicine, Stocholm, Sweden
Visiting Researcher-Μετεκπαίδευση στην Αξία της Μεσογειακής Διατροφής, HARVARD School of Public Health, Boston, Massachusetts
Από το 1998 έως σήμερα διδάσκει την υγιεινή διατροφή σε σχολές γαστρονομίας στην Ελλάδα. Από το 2001 εργάζεται ως καθηγήτρια σε σχολή Γαστρονομίας (Υπεύθυνη Καθηγήτρια – Εκπαιδευτής στις θεματικές ενότητες ‘Διαιτητική - Διατροφή’ του προγράμματος σπουδών: Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, για τις ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης» στην εταιρεία «LE MONDE (ΛΕ ΜΟΝΤ) Οι ώρες διδασκαλίας ανέρχονται συνολικά στις 6.152 περίπου), όπου το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι η σημασία της Διατροφής ως παράγοντας Πολιτισμού και Υγείας και τη διάδοση του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού (Για 3 συνεχόμενες χρονιές έχει διοργανώσει σεμινάρια με θέμα «Αρχαία Ελληνική Διατροφή», «Η δίαιτα στον Ιπποκράτη», «Θρησκευτικές Κουζίνες»).
Είναι Συντονίστρια Μαθήματος-Καθηγήτρια του μαθήματος «Flavor Theory and Practice – Γευσιγνωσία Θεωρία και Πρακτική», προπτυχιακό μάθημα για την απόκτηση BA Culinary Arts-BA Culinary Arts and Food Service Development-BA Culinary Arts, Baking and Patisserie, του Πανεπιστημίου Queen Margaret University, Edinburgh (School of Arts, Social Science and Management-Division of Business, Enterprise and Management) και το AMC Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Αθήνα-Πειραιά κατά το έτος 2016 έως 2017. Περιεχόμενο του μαθήματος: φυσιολογία της γεύσης- είδη γεύσης - βασικές γεύσεις - η γεύση της μοριακής κουζίνας - δημιουργία γευστικού προφίλ - βασικές τεχνικές μαγειρικής και γευσιγνωσία - η σύνθεση της γεύσης και οι συνδυασμοί -η γεύση στο ποτό - συνδυασμοί φαγητού-ποτού - η εκτίμηση στο φαγητό - καινοτομία και παράδοση στη γεύση.
Βασικοί εισηγητές των εργαστηριακών σεμιναρίων είναι οι:
Στέφανος Σταμίδης Chef Executive. Σπούδασε την μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Στα 18 έτη , αδιάκοπης καριέρας του σε κουζίνες διαφόρων Ξενοδοχείων και εστιατορίων , συνεργάστηκε με πολλούς διακεκριμένους Ελληνες και ξένους chef . Τα τελευταία χρόνια είναι ο executive chef του ξενοδοχείου NIKOPOLIS και του εστιατορίου DOME. Διετέλεσε καθηγητής μαγειρικής στα ι.ε.κ. ΑΚΜΗ . Πιστεύει πολύ στις καθαρές γεύσεις , στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα και στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών που με τις άριστες τεχνικές αναδεικνύονται στα πιάτα του. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς λαμβάνοντας πάντα ανώτατες διακρίσεις και επίσης είναι κάτοχος Βραβείων Gourmet.
Παναγιώτης Δεληθανάσης , Chef Executive, Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τα ΙΕΚ (ΔΕΛΤΑ), και επώνυμα εστιατόρια της πόλης με εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα είναι ο chef Executive του ΜΑREA.
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα Ταχύρρυθμων Σεμιναρίων
Συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα ταχύρρυθμων σεμιναρίων που σας ενδιαφέρουν.