MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Η Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

Η Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass Η Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα  του Αλέξανδρου Κοσκινά

Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος Κοσκινάς θα μοιραστεί, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας , η οποία είναι βασισμένη στα φρέσκα υλικά και στις σύγχρονες παρουσιάσεις , μας  επιφυλάσσει εκπλήξεις με τολμηρούς συνδυασμούς υλικών, θεαματική παρουσίαση και σερβίρισμα.

CHEF ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

“Η Ελληνική Κουζίνα έχει Iστορία πίσω της, είναι μια μίξη πολιτισμών. Όμως κυρίως είναι η αυθεντικότητά της, η καλή πρώτη ύλη και η εποχικότητα των υλικών.”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Restaurant Chef στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα σήμερα, ο Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει Ελληνική Κουζίνα με Γαλλική φινέτσα. Άφησε το στίγμα του στο εστιατόριο Tudor Hall, του ξενοδοχείου King George, ως head chef για 8 χρόνια και έχει εργασθεί ως σεφ στα πεντάστερα Athens Hilton, Athenaeum Intercontinental, Santa Marina Mykonos και Grecotel Corfu Imperial. Είναι πολυβραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους, βραβεία Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας και διακρίσεις από το Gault & Millau Hellas, FNL και Restaurant 100.

Έχοντας δασκάλους πρωτοπόρους Έλληνες αρχιμαγείρους και με επιρροές από εμβληματικούς Γάλλους δεξιοτέχνες της μαγειρικής, προβάλλει την καλή πρώτη ύλη και αναδεικνύει τα πιάτα του με ελληνικά εποχιακά βότανα σε έναν συγκερασμό Nouvelle, Υψηλής και Δημιουργικής Μοντέρνας Κουζίνας με Κερκυραϊκή καρδιά.

Σχετικά με τον Αλέξανδρο
Με καταγωγή από τον θείο του Σεφ Σπύρο, που έφτιαχνε παγωτό στις κουζίνες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στη δεκαετία του 1960, μετέπειτα ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατόριου Γαλλικής Κουζίνας «Σπύρος & Βασίλης» στο Κολωνάκι και αργότερα στην Κέρκυρα, ο Αλέξανδρος αγάπησε το φαγητό μαζί με τα βατραχοπόδαρα, τις πατάτες allumette και το σουφλέ au Grand Marnier, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών!

Μεγαλωμένος και σπουδαγμένος στην Κέρκυρα μέχρι τα 29 του, ο Αλέξανδρος έγινε γνωστός και αναγνωρισμένος στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του νησιού το 2000, ακόνισε τις δεξιότητές του στο Grecotel Corfu Imperial Luxury Beach Resort μαθητεύοντας κοντά σε πρωτοπόρους Έλληνες για τρία χρόνια.

Το 2003 του έγνεψε η πρώτη του μεγάλη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων: το Athens Hilton, τότε επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής του 2004, όπου επάνδρωσε τις Υπηρεσίες Δωματίου, το εστιατόριο Βυζαντινό και το Galaxy Bar. Ακολούθησε το Première στο Athenaeum Intercontinental το 2005. Εκεί με κορυφαίους σεφ έκαναν το εστιατόριο προορισμό Ελληνικής Κουζίνας. Το 2008 εκπαιδεύτηκε στο Café de la Paix στο Παρίσι και το 2009 στη Σχολή του Alain Ducasse σε πιάτα των ξενοδοχείων Louis XV και Plaza Athenée.

Το 2011 μαγείρεψε στο Santa Marina Mykonos, ένα Luxury Collection Marriot Hotel, αυξάνοντας τους πελάτες που επέστρεφαν, και το 2013 αφίχθηκε στο Ξενοδοχείο King George, αδελφή ιδιοκτησία της Μεγάλης Βρεταννίας Marriott-Starwood, ως επικεφαλής σεφ του Tudor Hall, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2021. Σερβίροντας Ελληνική Κουζίνα με γαλλική φινέτσα, υπό την ηγεσία του το εστιατόριο μπήκε στον Οδηγό Michelin Bib Gourmand, βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους, FNL και Restaurant 100, λαμβάνοντας επί σειρά ετών τη 2η θέση Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας, επιλέχθηκε από την Gault & Millau Hellas, και μπήκε σε πολλά ταξιδιωτικά και γαστρονομικά blogs. Όλα αυτά τοποθέτησαν τον Αλέξανδρο στην Power List των 100 πιο σημαντικών και επιδραστικών Ελλήνων σεφ του 2011-2020.

Έχει εμφανιστεί ως guest chef στα μαγειρικά show MasterChef (2023), ως κριτής στο Game of Chefs (2021), έχει συμμετάσχει στην Expotrof προβάλλοντας την αυθεντικότητα της Ελληνικής Κουζίνας και συνταγές του έχουν φιλεξενηθεί σε όλα τα μεγάλα ελληνικά γαστρονομικά περιοδικά. Αφού θήτευσε δίπλα στον Απόστολο Τραστέλη ως Σύμβουλος & Δημιουργός Μενού Εστιατορίων & Ξενοδοχείων για ενάμιση χρόνο, από τις αρχές της άνοιξης του 2023 τον βρίσκουμε στην Ταβέρνα 37 του Four Seasons Astir Palace όπου συνεχίζει να κάνει την ελληνική κουζίνα γνωστή στους χιλιάδες επισκέπτες της χώρας μας, δίπλα στο κύμα πλέον.
Αντλώντας έμπνευση από τον Pascal Barbot, τον Michel Bras και τον μέντορα όλων Alain Passard, και ως ένθερμος θιασώτης της Cuisine Actuelle του Joël Robuchon, ο Αλέξανδρος συνδυάζει τη μαγειρική με την τέχνη, με τη δεξιοτεχνία που απέκτησε από τις Ξενοδοχειακές κουζίνες 5 αστέρων, επανεφευρίσκοντας τη γεύση με ευφάνταστη προσέγγιση και γαλλικές τεχνικές: ένας συνδυασμός nouvelle, υψηλής και δημιουργικής μοντέρνας κουζίνας με κερκυραϊκή καρδιά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ Κονσομέ κρεμμυδιού, Λάδι Λεμονιού, Πουρές Καμένου Κρεμμυδιού, Ponzu gel
  2. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ Σταφίδα, Κάπαρη, Γραβιέρα, Μαύρη Τρούφα
  3. ΧΤΕΝΙΑ «ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ»Λάδι Λουίζας, Φινόκιο, Κουμ Κουάτ, Χυμό Φινόκιο
  4. ΜΟΣΧΑΡΙ Μελιτζάνα, Καφές, Πίκλες από Μανιτάρια Shimeji
  5. ΛΑΒΡΑΚΙ Πράσο, Μύδια, Γάλα Καρύδας
  6. ΟΡΤΥΚΙ ΨΗΤΟ με κρεμώδες Σιτάρι, Γογγύλια γλασέ με μέλι Καστανιάς και Φιρίκι


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Η Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728038065

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Κοσκινάς

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us