MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

CWC PRO MasterClass «Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, μέσα από Ελληνικές επιρροές, δημιουργικά στησίματα, μοντέρνες τεχνικές »

Στο CWC PRO MasterClass «Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, μέσα από Ελληνικές επιρροές, δημιουργικά στησίματα, μοντέρνες τεχνικές»
οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις τεχνικές και τις υφές που δημιουργεί ο βραβευμένος με 1* Michelin chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας, θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα high-end μενού !

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θεωρείται μεταξύ των ελληνικών γαστρονομικών κύκλων ως ένας εκ των πιο αναγνωρισμένων και ταλαντούχων εκπροσώπων της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας.
Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κλείνει πάντα μία μικρή δόση μαγείας μέσα σε κάθε πιάτο του. Παρά την αρκετά νεαρή του ηλικία, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο.

Μέσα σε αυτές τις κουζίνες θήτευσε και διδάχτηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς σεφ στον πλανήτη, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο EricFrechon και ο Pascal Barbot, οι οποίοι τελικά έμελλε να αποτελέσουν τους «μεγάλους δασκάλους» του, όπως ο ίδιος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει.

Το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, χάρη στο πιάτο του «Ρίζες της Ελλάδας», το οποίο και του χάρισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Ενώ μέσα στις βραβεύσεις που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβάνονται 11 χρυσοί σκούφοι, αστέρια από τον οδηγό FnLενώ το 2022 βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin για το εστιατόριο CTC.

Ο Αλέξανδρος αρέσκεται να παρομοιάζει την τέχνη της μαγειρικής με αυτήν της ζωγραφικής, καθώς βλέπει το άδειο πιάτο σαν έναν λευκό καμβά που περιμένει να χρωματιστεί στο απόλυτο μεγαλείο του. Εκτός από την τέχνη, ο σεφ αγαπά και τα ταξίδια και ως τέτοια αντιμετωπίζει και το ίδιο το φαγητό. Για αυτόν κάθε μενού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και είναι οι δικές του δημιουργίες που αποτελούν το όχημα για να ταξιδέψουν οι καλεσμένοι του σε έναν υπέροχο γαστρονομικό κόσμο, γεμάτο μοναδικά αρώματα, υφές και γεύσεις.
Όταν τον ρωτούν τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει ταυτόχρονα και επιχειρηματίας της εστίασης, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: “Ύστερα από μία μακρά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα δικό μου λιμανάκι. Ένα χώρο κατάδικό μου, όπου θα μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να εξελιχθεί σε σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το κομβικό εκείνο σημείο όπου το μοντέρνο θα συναντά το κλασικό και το σήμερα θα γίνεται ένα με το χτες και με το αύριο. ”.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Ταρτάρ από καπνιστό λαυράκι με μαγιονέζα από καπνιστά μύδια, άγρια φύκια και γρανίτα χωριάτικης σαλάτας.
  • Φάβα αρωματισμένη με κουμκουάτ, πίκλα από παντζάρι με elderflower σιρόπι από κοκκινοshiso και σκουμπρί.
  • “Αγγινάρες a la polita”.
  • Εικονικό ριζότο από αγγινάρες Ιερουσαλήμ, γκρεμολάτα αρωματικών και ζεστός αφρός αυγολέμονο.
  • Αρνί με «φασολάκια», πίκλα από καρότο, λεμονάτες πατάτες και φέτα.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803862

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Δημιουργική Κουζίνα με Θαλασσινά του Γιάννη Παρίκου

Σεμινάριο Μαγειρικής Δημιουργική Κουζίνα με Θαλασσινά του Γιάννη Παρίκου Η δημιουργική κουζίνα είναι μια τάση στην... Περισσότερα


Σεμινάριο Δημιουργικοί Μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη Ολόκληρο Μυλοκόπι κοπές και παρασκευές,

Δημιουργικοί Μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη Ολόκληρο Μυλοκόπι κοπές και παρασκευές Στο CWC PRO Masterclass ο Chef Γρηγόρης Χέλμης θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

CWC PRO MasterClass «Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, μέσα από Ελληνικές επιρροές, δημιουργικά στησίματα, μοντέρνες τεχνικές » Στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Ιταλική Κουζίνα Secondi Piatti – Δεύτερα πιάτα

Ιταλική Κουζίνα Secondi Piatti – Δεύτερα πιάτα Demonstration ( Σεμινάριο παρακολούθησης) Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Ιταλική Κουζίνα Pasta Ripiena - Γεμιστά Ζυμαρικά

Ιταλική Κουζίνα Pasta Ripiena - Γεμιστά Ζυμαρικά HANDS ON 100% EΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Ιαπωνική Τεχνική Ζύμωσης και Συντήρησης με Koji

Σεμινάριο Μαγειρικής Ιαπωνική Τεχνική Ζύμωσης & Συντήρησης με «Koji» Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Δημήτρης Κατριβέσης... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass HANDS ON Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 100% HANDS ON Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Classic Burgers και Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου

Classic Burgers & Sandwiches Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές.✔ Νέο σεμινάριο.✔ Νέες Συνταγές. O chef Βασίλης Σπόρος,... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH - ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ BRUNCH - TEXNIKEΣ ΓΙΑ ABΓΑ

BRUNCH ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ BRUNCH ,TEXNIKEΣ ΓΙΑ ABΓΑ CWC PRO MasterClass ✔ Νέο σεμινάριο. Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux/ Po’ Boys Βασίλης Σπόρος, με το... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΔΕΥΤΕΡΑ 27 & ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Art of Plating 2 H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 2 H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWCPRO Masterclass  Με τον Chef  Άγγελο Ριμάδη ✔ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο Masterclass... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, 12 Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής, 12 Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες ✔️ Νέο σεμινάριο. Νέες Συνταγές. ✔️ Με τον Chef Παναγιώτη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us