MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass, BBQ Academy and Soul Food

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass, BBQ Academy and Soul Food

CWC PRO Masterclass BBQ Academy & Soul Food
chef Instructor Βασίλης Σπόρος

H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη και αυτή που αυτοπροσδιορίζεται ως η παραδοσιακή αμερικάνικη κουζίνα, μας έχει δώσει εκτός από τις πιο γευστικές συνταγές που έχουμε γευτεί, το βασιλιά του καπνιστού κρέατος, το αυθεντικό αμερικάνικο Low & Slow Barbecue.

O Chef Βασίλης Σπόρος, ο πρώτος Pitmaster στην Ελλάδα, που δημιούργησε στην Αθήνα το εστιατόριο Po’Boys Slow Smoked BBQ με το custom smoker του, που βρίσκεται στην 11 θέση της λίστας των top50 BBQ Joints στην Ευρώπη, θα μας καθοδηγήσει βήμα βήμα και θα μας μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του.

Σε 5 ώρες, θα γνωρίσουμε τις τεχνικές για να σιγοκαπνίσουμε τις πιο διάσημες κοπές κρεάτωνBrisket, Spare Ribs, Pulled Pork, Baby Back Ribs, Beef Short Ribs, Γαλοπούλα και Andouille λουκάνικα σε αυθεντικό smoker, ενώ θα μαγειρέψουμε και θα δοκιμάσουμε όλα τα συνοδευτικά για το BBQ και τις χειροποίητες barbeque σάλτες.

Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσουμε τις συνταγές που αυτοπροσδιορίζουν τη Soul Food κουζίνα, όπως Baked Mac and Cheese, σούπα Gumbo, Skillet Cornbread, Pork Belly Greens και φυσικά θα μάθουμε τα μυστικά για το πιο ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο (Fried Chicken).

Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε:

 

(SOUL FOOD)

Σούπα Gumbo
Συνδυάζουμε, κοτόπουλο, λουκάνικο Andouille, γαρίδες, μαύρο roux και μπαχαρικά creole στην πιο γευστική σούπα που έχετε δοκιμάσει

Cornbread
Αφράτο ψωμί από καλαμποκάλευρο και ξινόγαλο, συνοδεύεται καυτό με φρέσκο βούτυρο και είναι η ιδανική εισαγωγή στο γεύμα σας.

Baked Macaroni and Cheese
Συνταγές για Mac and Cheese υπάρχουν πολλές, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή έχει κλέψει τις καρδιές των θαμώνων του Po’Boys και ήρθε πλέον η ώρα να μοιραστεί η γνώση

Pork Belly Greens
Συνδυάζουμε το superfood Kale μαζί με σιγοκαπνιστό pork belly από το smoker και παίρνουμε τα καλύτερα και από τους 2 κόσμους σε μία δική μας εκδοχή των Collard Greens

Bean Casserole
Soul Food χωρίς φασόλια δεν γίνεται και εδώ συνδυάζουμε τρία είδη οσπρίων μαζί με χοιρινό κότσι, μία συνταγή που ταιριάζει πολύ και στη δική μας κουλτούρα.

Fried Chicken
Tα μυστικά και η τεχνική για να βγάζουμε σταθερά και ψημένα μέχρι το κόκκαλο κομμάτια  από ολόκληρο κοτόπουλο, με τη μαρινάδα από ξινόγαλο και αβγό και το πανάρισμα με τα 11 μπαχαρικά.

Blackened Salmon
Καμμένος σολομός με τη διάσημη συνταγή του Chef Paul Prudhomme που πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη.

New Orleans Potato Salad
Καλαμπόκι, κρεμμύδι, μυρωδικά και μουστάρδα Dijon για μια πατατοσαλάτα που σερβίρεται με το κουτάλι του παγωτού

Apple Coleslaw
Πράσινο μήλο, καρότο, 2 είδη λάχανου και μαραθόσπορος για μια πολύ δροσιστική παραλλαγή της γνωστής σαλάτας.

(TEXAS BBQ)

Θεωρία - Εισαγωγή στο Αυθεντικό Αμερικάνικο Slow Smoked BBQ
Set up σε bullet smoker και προετοιμασία για να καπνίσουμε live Spare Ribs και Baby Back Ribs. Ανάλυση πώς θα κάνουμε την ίδια διαδικασία σε Offset Smoker και το κοινό σε όλους μας Kettle Grill. Θερμοκρασίες, ξύλα που χρησιμοποιούμε και όλα τα στάδια για σταθερό αποτέλεσμα με σωστό κάπνισμα. Προετοιμασία όλων κοπών και τριμάρισμα ανάλογα το είδος.

Η επίδραση της άλμης στο κρέας και τα Rubs που χρησιμοποιούμε
5 διαφορετικά Rubs, ανάλογα την κοπή που χρησιμοποιούμε. Ποιές κοπές ενδείκνυται να περνάμε από άλμη, ποιά η σύστασή της και ποιά πραγματικά επίδραση έχει στο κρέας,

BBQ Sauces and Pickles
Bourbon Glaze, North Carolina BBQ Sauce, Red Eye BBQ Sauce, Sour Cherry BBQ Sauce, Sweet And Spicy BBQ Sauce.
Αγγούρι, κρεμμύδι ξερό και πιπεριές chili σε γρήγορες οσμωτικές πίκλες.

Texas Style Smoked Brisket
H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Beef Short Rib
Για πολλούς, το απόλυτο κρέας που βγαίνει από από Αμερικάνικο Barbeque. Συνδυασμός smoker και sous vide για μοναδικό αποτέλεσμα μετά από 18 ώρες μαγειρέματος.

Baby Back Ribs
Τα πιο νόστιμα χοιρινά παιδάκια

Pulled Pork
Ολόκληρη χοιρινή σπάλα, βήμα βήμα μέχρι να λιώσει και τα τελικά καρυκευμένα για μοναδικό pulled pork

Λουκάνικα Andouille
Σιγοκαπνίζουμε πικάντικα λουκάνικα στο Smoker

Καπνιστό Φιλέτο Γαλοπούλας
Θερμοκρασίες και στάδια για το πιο ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστό ή και κρύο ως αλλαντικό.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass, BBQ Academy and Soul Food >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809689

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ 02-06/10/2023 Ταχύρυθμο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass 12 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

CWC PRO Masterclass 12 ΧειμωνιάτικεςΣαλάτες Chef Instructor  Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος Instructor της CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass Brunch and All About Eggs

CWC PRO Masterclass Brunch & All About Eggs chef Instructor Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux και Chef Patron του Po’ Boys BBQ Βασίλης... Περισσότερα


Σεμινάριο Δημιουργικά πιάτα με Τρούφα  του Θοδωρή Παπανικολάου

CWC PRO Master Class Σεμινάριο Μαγειρικής. Δημιουργικά πιάτα με Τρούφα  του Θοδωρή Παπανικολάου. Αναβαθμίστε τη γαστρονομική σας... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass David Vidal Plated Desserts - Verrines

Plated Desserts &  Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, CWC PRO Masterclass Burger Academy

CWC PRO Masterclass Burger Academy chef InstructorΒασίλης Σπόρος Classic Burgers & Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές. O chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass, BBQ Academy and Soul Food

CWC PRO Masterclass BBQ Academy & Soul Food chef Instructor Βασίλης Σπόρος H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη και αυτή... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ENTREMET - TART - TRAVEL CAKE

ENTREMET - TART - TRAVEL CAKE. Pastry Chef Λάζαρος Χατζησάββας Βασικές τεχνικές στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική με εφαρμογές σε  ΤΟΥΡΤΕΣ,ΤΑΡΤΕΣ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

CWC PRO MasterClass «Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του  Αλέξανδρου Τσιοτίνη» Στο CWC PRO MasterClass... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Art of Plating 3 H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 3 H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWCPRO Masterclass  Με τον Chef  Άγγελο Ριμάδη ✔ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο Masterclass... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Γιώργος Δόσπρας... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο Chef Γιώργος Σαμοΐλης Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής MODERN LEBANESE CUISINE - ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

CWC PRO MasterClass MODERN LEBANESE CUISINE/ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Chef JOE BARZA Στο CWC PRO MasterClass ο διάσημος Λιβανέζος celebrity chef Joe Barza  θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass Η Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα  του Αλέξανδρου Κοσκινά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Δημιουργικά Ορεκτικά με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου

CWC PRO MasterClass  Δημιουργικά Ορεκτικά με θαλασσινά  του Γιάννη Μαρινόπουλου. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoseire

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο MOLECULAR GASTRONOMY ADVANCED CULINARY TECHNIQUES and TEXTURES

CWC PRO MasterClass 2 DAYS MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES Chef Instructor Martin Lippo Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 19 & ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us