Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής
Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ENTREMET - TART - TRAVEL CAKE
ENTREMET - TART - TRAVEL CAKE.
Pastry Chef Λάζαρος Χατζησάββας Βασικές τεχνικές στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική με εφαρμογές σε ΤΟΥΡΤΕΣ,ΤΑΡΤΕΣ & ΚΟΡΜΟΥΣ
Στο Demo MasterClass της CWC PRO ο Pastry Chef Λάζαρος Χατζησάββας θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές, τις βασικές τεχνικές στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική τέχνη με εφαρμογές σε Τούρτες, Τάρτες και Κορμούς.Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν τις βασικές τεχνικές και να μάθουν όλα τα μυστικά και τις εφαρμογές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις δικές τους δημιουργίες .
Τεχνικές που θα εφαρμοστούν:
- Crèmeux (ανάλυση γαλακτοματoποίησης)
- Compotes ( ορθή χρήση πηκτικών μέσων)
- Mousses (δομή και σύσταση)
- Biscuits ( μέθοδοι και τεχνικές)
- Glacage (τεχνικές γλασαρίσματος)
- Chocolate Tempering (στρώσιμο σοκολάτας και ντεκόρ)
- Σύνθεση – δόμηση συνταγών
- Χρήση αεροσυμπιεστή με σοκολάτα και βούτυρο κακάο
- Ανάλυση πρώτων υλών
- Τελική διακόσμηση ( ανάλυση τεχνικών)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Entremet Pistachio – Calamansi
- Entremet Mango – Milk chocolate
- Gianduja Salted Caramel Tart
- Pineapple Carrot Cake
Ο Λάζαρος Χατζησάββας είναι Pastry Chef με 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της γαστρονομίας,.
Αποφοίτησε το 2010 από την τουριστική σχολή της Ρόδου και στα πρώτα του βήματα εργάστηκε σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ρόδο και Κρήτη πλάι σε καταξιωμένους pastry chefs.
Λίγα χρόνια αργότερα θα βρεθεί στο Βέλγιο και θα εργαστεί ως pastry chef, στο διάσημο για την φιλοσοφία του και βραβευμένο με 2 αστέρια Μichelin εστιατόριο ¨L’air du temps¨ γνωρίζοντας νέες γεύσεις και εξελιγμένες τεχνικές.
Η αγάπη του για το επάγγελμα θα τον φέρει στον εκπαιδευτικό τομέα και θα αποτελέσει βασικός καθηγητής ζαχαροπλαστικής στην ιδιωτική σχολή Anko για 6 χρόνια.
Παράλληλα θα εργαστεί στο πολυβραβευμένο Lindos Blu ως Executive Pastry Chef του ομίλου και λίγο αργότερα οι δημιουργίες του θα είναι διαθέσιμες για το ευρύ κοινό και θα πάρουν θέση στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Savazio.
Σήμερα τον συναντάμε γεμάτο όρεξη στο Electra Palace Ρόδου του διάσημου ομίλου Electra hotels & Resorts που μαζί με την ομάδα του ανεβάζουν ψηλά τον πήχη!
Το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής συνεχίζετε με το πρώτο σεμινάριο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της CWC PRO PASTRY CHEF STUDIES.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728017451
1
Λάζαρος Χατζησάββας
No