MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MOLECULAR GASTRONOMY ADVANCED CULINARY TECHNIQUES and TEXTURES

MOLECULAR GASTRONOMY ADVANCED CULINARY TECHNIQUES and TEXTURES

CWC PRO MasterClass 2 DAYS MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES

Chef Instructor Martin Lippo

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μοναδικό demonstration CWC PRO MasterClass ADVANCED CULINARY TECHNIQUES &TEXTURES  και να μάθουν νέες τεχνικές και συνταγές της Μοριακής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου:
Ο Martin Lippo είναι ο Head chef του NitroSchool & Vakuum στη Βαρκελώνη, ένα εργαστήριο  για  πειραματική κουζίνα και διδασκαλία στην μοριακή γαστρονομία

Ειδικεύεται στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές και έννοιες όπως ο μορφοποιημένος αέρας, 100% επικαλύψεις φρούτων για παγωτά, nitro-dots, aireados, νέα stracciatellas, cryo-stamp και πολλά άλλα.

Η δουλειά του με το υγρό άζωτο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η πιο προηγμένη στον τομέα αυτό, και τον φέρνει στη δημιουργία του Nitroschool το 2013.
Αναπτύσσει εργαλεία και προϊόντα για τη βιομηχανία με εταιρείες όπως η Sosa ή 100x100chef.

Έχει δημοσιεύσει μια τεράστια ποικιλία άρθρων για τεχνικές  στα πιο αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά γαστρονομίας του κόσμου.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΥΦΕΣ

  1. Use of albumin on fruit meringues
  2. Cryo-stamped meringues
  3. Milk meringue
  4. Styrofoam
  5. Foams stabilization
  6. Cold foams
  7. Hot foams
  8. Foams with fat, with gelatin, with starch, with egg whites, with texturizers
  9. Cooked foams
  10. Liquid nitrogen handling and safety
  11. Liquid nitrogen techniques
  12. Nitro-sorbet
  13. Nitro tears
  14. Nitro stracciatella
  15. Use of nitro teppan
  16. Nitro lollis
  17. Nitro molding
  18. Nitro spheres
  19. Direct spherification
  20. Reverse spherification
  21. Multispherification
  22. Other techniques based on spherification
  23. Carbonation of liquids
  24. Carbonation with textourizers
  25. Fruit carbonation
  26. Carbonated foams

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. Milk styrofoam
  2. Passion fruit fresh meringue
  3. Black currant meringue
  4. Coffee meringue
  5. Yogurt foam
  6. Raspberry foam
  7. Parmesan cheese foam
  8. Hot brown butter foam
  9. Hot potato foam
  10. Hot tonka bean foam
  11. Tomato microwave cake
  12. Fake baby green peas
  13. Spherical olives
  14. Strawberry and campari spheres
  15. Mango and carrot fake dried apricots
  16. Pumpking spherical gnocchis
  17. Coconut and strawberry multispherification
  18. Apple soda
  19. Foamy orange soda
  20. Carbonated grapes
  21. Fizzy fruit foam

 

Tο σεμινάριο θα διεξαχθεί στη αγγλική γλώσσα και θα υπάρξει διερμηνέας στα ελληνικά όπου θα εξηγεί περιληπτικά τις διαδικασίες.

Κατά την διάρκεια του διήμερου demonstration σεμιναρίου θα υπάρξουν 3 διαλλείματα ανά ημέρα και θα προσφέρουμε στους συμμετέχοντες μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES του Σεμιναρίου: ADVANCED CULINARY TECHNIQUES &TEXTURES  by Chef Instructor Martin Lippoκαθώς και το έντυπο υλικό με τις συνταγές.

CWC PRO MasterClass 2 DAYS MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES

Chef Instructor: Martin Lippo

At the beginning of Martin Lippo's collaboration with CWC PRO, participants will have the opportunity to attend the unique CWC PRO MasterClass ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES demonstration and learn new techniques and recipes of high-level MOLECULAR GASTRONOMY.
Martin Lippo is the head chef at Nitroschool & Vakuum in Barcelona, a laboratory for experimental cuisine, which teaches molecular gastronomy.

He specializes in new techniques and technologies in cooking and pastry making and he has developed various techniques and concepts such as molded air, 100% fruit coatings for ice cream, nitro-dots, aireados, new stracciatellas, cryo-stamp and many more.
His work with liquid nitrogen is recognized worldwide as the most advanced in this field, and this led him to the creation of Nitroschool in 2013.
He develops tools and products for the industry with companies such as Sosa or 100x100 chef.

He has published a huge variety of articles on techniques in the world's most prestigious professional gastronomy magazines.

TECHNIQUES & TEXTURES

  1. Use of albumin in fruit meringue
  2. Cryo-stamped meringue
  3. Milk meringue
  4. Styrofoam
  5. Foam stabilization
  6. Cold foam
  7. Hot foam
  8. Foam with fat, gelatin, starch, egg whites, texturizers
  9. Cooked foam
  10. Liquid nitrogen handling and safety
  11. Liquid nitrogen techniques
  12. Nitro-sorbet
  13. Nitro tears
  14. Nitro stracciatella
  15. Use of nitro teppan
  16. Nitro lollis
  17. Nitro molding
  18. Nitro spheres
  19. Direct spherification
  20. Reverse spherification
  21. Multi-spherification
  22. Other techniques based on spherification
  23. Carbonation of liquids
  24. Carbonation with texturizers
  25. Fruit carbonation
  26. Carbonated foam

 

RECIPES

  1. Milk styrofoam
  2. Passion fruit fresh meringue
  3. Black currant meringue
  4. Coffee meringue
  5. Yogurt foam
  6. Raspberry foam
  7. Parmesan cheese foam
  8. Hot brown butter foam
  9. Hot potato foam
  10. Hot tonka bean foam
  11. Tomato microwave cake
  12. Fake baby green peas
  13. Spherical olives
  14. Strawberry and campari spheres
  15. Mango and carrot fake dried apricots
  16. Pumpkin spherical gnocchis
  17. Coconut and strawberry multi-spherification
  18. Apple soda
  19. Foamy orange soda
  20. Carbonated grapes
  21. Fizzy fruit foam

- The seminar will be conducted in English and there will be an interpreter in Greek who will briefly explain the procedures.
- During the two-day demonstration seminar, there will be 3 breaks per day and a light lunch will be provided for the participants.
Participants will be given a CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES certificate of attendance for the seminar MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES by Chef Instructor Martin Lippo, as well as printed material with the recipes.





Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << MOLECULAR GASTRONOMY ADVANCED CULINARY TECHNIQUES and TEXTURES >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728028779

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Martin Lippo

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου

«Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου» CWC PRO Master Class Σωτήρης Ευαγγέλου Το CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου»... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass Brunch and All About Eggs

CWC PRO Masterclass Brunch & All About Eggs chef Instructor Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux και Chef Patron του Po’ Boys BBQ Βασίλης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, CWC PRO Masterclass Burger Academy

CWC PRO Masterclass Burger Academy chef InstructorΒασίλης Σπόρος Classic Burgers & Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές. O chef... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Masterclass 12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες

CWC PRO Masterclass   12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες Chef Instructor  Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us