Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και σπουδαστές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με τα χέρια τους υπό την καθοδήγηση του chef, παραδοσιακά Ανατολίτικα σιροπιαστά... Περισσότερα
Σεμινάρια MasterClass Μαγειρικής
Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH / BRUNCH DESSERTS / EGG TECHNIQUES

Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH / BRUNCH DESSERTS / EGG TECHNIQUES
Chef Βασίλης Σπόρος
Σε αυτό το 4ωρο master class, ο chef του Mama Roux/ Po’ Boys Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch στην Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια, θα μας παρουσιάσει 20 συνταγές απαραίτητες για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Brunch - Menu από όλο τον κόσμο.
Το Brunch, 10 χρόνια μετά από τα πρώτα βήματά του στο κοινό της Αθήνας, έχει εξαπλωθεί πλέον τόσο πολύ, που εστιατόρια αφιερώνουν ολόκληρο το μενού τους σε αυτή την κατηγορία. Με τις συνταγές που θα δούμε μαζί, όχι μόνο θα τελειοποιήσετε τις τεχνικές σας γνώσεις για το σωστό μαγείρεμα των αβγών, θα μπορέσετε να στήσετε ένα πλήρες μενού Brunch άκρως ανταγωνιστικό.
Bonus, οι must συνταγές γλυκών, αλλά και Smoothies για να ολοκληρώσουν το μενού σας.
Αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε
- Εggs Benedict
- Eggs Benedict Royale
- Eggs Florentine
Και οι Τεχνικές
- Αβγά Ποσέ
- Αβγό στους 63οC
- Αβγό στους 75οC
- Hollandaise Sauce με την κλασική τεχνική
- Ηollandaise Sauce Sous Vide
- Hollandaise με ολόκληρα αβγά
- English Muffins
Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο brunch. Θα δούμε από την αρχή τη ζύμη και το σωστό ψήσιμο για τα English Muffins, το μυστικό για μια σταθερά πετυχημένη Hollandaise, ενώ θα δοκιμάσουμε 3 τεχνικές για ποσάρισμα αβγών, η μία εκ των οποίων είναι το περιβόητο αβγό των 63οC. Θα μιλήσουμε και για τις παραλλαγές του πιάτου με καπνιστό ζαμπόν, Royal με καππνιστό σολομό και Florentine με σπανάκι saute.
Pancakes γλυκά και αλμυρά
- Pancakes με αυθεντικό Maple Syrup και βούτυρο
- Pancakes με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και κόκκινα φρούτα
- Pancakes με Crispy Bacon, τηγανητό αβγό και Maple Syrup
Τεχνικές
- Αβγά τηγανητά (sunny side up)
- Αβγά over easy
- Αβγά Scrambled
- Αβγά Scrambled από Ciphon
- Χειροποίητη πραλίνα Φουντουκιού
Θα δείξουμε το μίγμα αλλά και το σωστό ψήσιμο για τα pancakes. Θα φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα φουντουκιού και θα δοκιμάσουμε διάφορους συνδυασμούς για γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα.
Belgian Waffles γλυκές και αλμυρές
- Waffles με άχνη ζάχαρη και κόκκινα φρούτα
- Waffles με crispy buttermilk fried chicken, bacon και maple syrup
Τεχνικές
- Buttermilk Fried Chicken
Θα δείξουμε το μίγμα, αλλά και το σωστό ψήσιμο για waffles και 2 γνωστούς τρόπους σερβιρίσματος, έναν κλασικό με την άχνη ζάχαρη και ένα διαβόητο, αγαπημένο στον αμερικανικό Νότο με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, bacon και σιρόπι σφενδάμου.
Frittata
200g πανσέτα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
10 μανιτάρια champignon κομέ
Ομελέτες
- Η τέλεια γαλλική ομελέτα ( στυλ Jacques Pepin)
- Omelette Farcie (Η γεμιστή ομελέτα του Daniel Boulud)
Από την τέλεια γαλλική ομελέτα που μας παρουσίασε ο Jacques Pepin, στη διάσημη γεμιστή ομελέτα του Daniel Boulud.
Meatloaf Burger
To πιο εναλλακτικό Burger που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική κουλτούρα, συνδυάζει ένα ρολό κιμά με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, γεμιστό με μια πολύχρωμη ομελέτα που κόβεται σε φέτες και κλείνεται σε αφράτο ψωμάκι brioche.
Αcai Bowl
Top food trend των τελευταίων ετών, βρίσκει πλέον θέση στα μενού Brunch πρωταγωνιστώντας δυναμικά στην κατηγορία healthy.
Breakfast Burrito
Aν το Brunch ήταν street food, τότε θα ήταν το breakfast burrito, τυλιγμένο σε μία τορτίγια που καταναλώνεται άνετα στο χέρι.
Classic French Toast
Ένα κλασικό σωστά εκτελεσμένο French Toast αλλά και οι παραλλαγές του δεν γίνεται να λείπουν από ένα μενού Brunch
DESSERTS
Peanut Butter Cookies
Κάθε μενού Brunch έχει τα ‘δικά του’ cookies και τα συγκεκριμένα με το φυστικοβούτυρο πάντα εντυπωσιάζουν.
Cinnamon Rolls
Αφράτα και φρεσκοψημένα, ακροβατούν ανάμεσα σε επιδόρπιο ή γεύμα από μόνα τους και είναι το καλύτερο συνοδευτικό σε ένα Brunch menu.
Banana Bread
Αν και δεν θεωρείται επιδόρπιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς συνδυασμούς και είναι πεντανόστιμο.
Smoothies
Avocado Smoothie
(χωρίς γαλακτοκομικά προιόντα)
Mango Smoothie
Orange Almond Butter Smoothie
ΠΕΝΤΕ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ MASTER CLASS
- Βελτιώστε τις μαγειρικές σας δεξιότητες: Αποκτήστε πρακτική εμπειρία με προηγμένες τεχνικές για την παρασκευή BRUNCH,μάθετε τα μυστικά για τα βασικά συστατικά που ανεβάζουν κάθε πιάτο σε ένα νέο επίπεδο.
- Μάθετε από έναν εξαιρετικό Chef: Υπό την εξειδικευμένη καθοδήγηση του Chef Βασίλη Σπόρου θα λάβετε εξατομικευμένες οδηγίες και εμπιστευτικές συμβουλές που προέρχονται από την εκτεταμένη εμπειρία του σε κορυφαίες κουζίνες.
- Καινοτόμες συνταγές: Ανακαλύψτε αποκλειστικές συνταγές και μεθόδους που δεν είναι μόνο δημιουργικές αλλά και πρακτικές για επαγγελματικές κουζίνες, βοηθώντας σας να ξεχωρίσετε στη μαγειρική βιομηχανία.
- Ευκαιρίες δικτύωσης: Συνδεθείτε με συναδέλφους σεφ, σπουδαστές μαγειρικής και επαγγελματίες, διευρύνοντας το δίκτυό σας στη γαστρονομική κοινότητα.
- Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης: Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό που θα αναγνωρίζει την προηγμένη εκπαίδευσή τους, μια πολύτιμη προσθήκη σε κάθε γαστρονομικό βιογραφικό σημείωμα.
Πιστοποιήσης
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280230
LAST
Βασίλης Σπόρος
📌 Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH / BRUNCH DESSERTS / EGG TECHNIQUES
Yes