Σεμινάρια MasterClass Ζαχαροπλαστικής

Σεμινάρια MasterClass Ζαχαροπλαστικής

The art of Gelato

The art of Gelato

“The art of Gelato”
Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato”

Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO ο Gelato expert Λουίζος Συμεωνίδης ,Chef Patron του Vanilla Gelateria,  θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές, τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις, τεχνικές και συνταγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα τέλειο Gelato

Σχεδιασμένο για τους λάτρεις της γαστρονομίας και τους επαγγελματίες, αυτό το σεμινάριο υπόσχεται να παρέχει τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται ένας επαγγελματίας για την παρασκευή Gelato .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Ιστορία του παγωτού
  • Εξοπλισμός και μηχανήματα
  • Πρώτες ύλες
  • Βασικές κατηγορίες gelato sorbet
  • Βάση Gelato (fiore di latte)

Παρασκευή παγωτών - Stracciatella / Mαστίχα Χίου / Kανέλλα / Οreo/Coconut,Coffee

  • Βάση Gelato (με αυγό)

Παρασκευή παγωτών - σοκολάτα / φουντούκι / vanilla ,φιστίκι, ξηροί καρποί

  • Βάση για sorbet (σιρόπι)
  • Παρασκευή sorbet φρούτο από φρούτο / φρούτο από πουρέ / φρούτο με λαχανικό

1.           Ιστορία του παγωτού: - Ανακαλύψτε τις συναρπαστικές ρίζες του παγωτού και πώς εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες.

  • Εξερευνήστε την πολιτιστική σημασία και τη διαδρομή τους μέχρι σήμερα

2.           Εξοπλισμός  & Εργαλεία για το εργαστήριο παγωτού


  • Ανακαλύψτε τον  κόσμο του εξειδικευμένου εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία του παγωτού.
  • Εξερευνήστε την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα εργαστήρια παγωτού.
  • Κατανοήστε τη σημασία της ακρίβειας  για την επίτευξη σταθερής ποιότητας.

3.           Βασική μέθοδος παρασκευής παγωτού:

  • Μάθετε  βήμα προς βήμα τη διαδικασία δημιουργίας μιας κλασικής βάσης παγωτού.
  • Μάθετε την τέχνη για τη δημιουργία ενός αρμονικού τελικού προϊόντος.
  • Αποκτήστε γνώσεις για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων για να διασφαλίσετε ότι κάθε παρτίδα θα είναι ένα τέλεια .

4.           Μέθοδος παρασκευής σορμπέ: Μια συμφωνία φρούτων και χυμών

  • Εξερευνήστε τον κόσμο των σορμπέ και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.
  • Κατακτήστε τις τεχνικές εξισορρόπησης της γλυκύτητας και της οξύτητας στα σορμπέ με βάση τα φρούτα.
  • Ανακαλύψτε καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν την εμπειρία του σορμπέ.

5.           Μέθοδος παρασκευής Gelato: Ιταλική κομψότητα σε κάθε κουταλιά

  • Ανακαλύψτε τα μυστικά πίσω από τη βελούδινη υφή και την έντονη γεύση του αυθεντικού Gelato.
  • Κατανοήστε τις διαφορές μεταξύ παγωτού και gelato, τόσο στα συστατικά όσο και στην τεχνική.

6.           Πλεονεκτήματα των επαγγελματικών σεμιναρίων-μαθημάτων παγωτού και gelato

  • Λάβετε εκπαίδευση από έμπειρο επαγγελματία  με μεγάλη εμπειρία
  • Εμπειρίες του κλάδου: Μείνετε μπροστά από τις τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για την επιχειρηματική πλευρά.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης: Συνδεθείτε με ομοϊδεάτες, δημιουργήστε ένα επαγγελματικό δίκτυο και διερευνήστε πιθανές συνεργασίες εντός της γαστρονομικής κοινότητας.

Συμπέρασμα: Καθώς ολοκληρώνουμε την εξερεύνησή μας στο Professional Gelato Seminar, είναι προφανές ότι αυτή η εμπειρία δεν είναι απλώς ένα μάθημα- είναι μια πύλη σε έναν κόσμο όπου η δημιουργικότητα, η ικανότητα και το πάθος συγκλίνουν για να δημιουργήσουν παγωμένα αριστουργήματα.

Είτε είστε λάτρης της μαγειρικής είτε έμπειρος επαγγελματίας, το σεμινάριο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να τελειοποιήσετε την τέχνη της παρασκευής παγωτού.





Πιστοποιήσης

certificate
certificate

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << The art of Gelato >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803760

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Λουίζος Συμεωνίδης

📌 The art of Gelato

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.



Πιστοποιήσης

certificate
certificate

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και σπουδαστές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με τα χέρια τους υπό την καθοδήγηση του chef, παραδοσιακά Ανατολίτικα σιροπιαστά... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταχύρρυθμο Τμήμα Εκπαίδευσης στην Ζαχαροπλαστική Τέχνη

👨‍🍳 Γίνε Ζαχαροπλάστης και μάθε όλα τα μυστικά της Τέχνης.📌 Ταχύρρυθμη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, 100% Εργαστηριακα μαθήματα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια zαχαροπλαστικής. 📌 Τα μαθήματα απευθύνονται σε οποιον θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να εργαστούν σε επιχειρήσεις πιτσαρίας ή ακόμα να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση καθώς και σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταχύρρυθμο Τμήμα Εκπαίδευσης στην Μαγειρική Τέχνη

👨‍🍳 Γίνε Μάγειρας και μάθε τα όλα μυστικά της Τέχνης. 📌 Ταχύρρυθμη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, 100% Εργαστηριακα μαθήματα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής. 📌 Τα μαθήματα απευθύνονται σε οποιον θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class

HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 30 ωρών που προσφέρει 100% πρακτική εκπαίδευση. Κάθε συμμετέχων θα προετοιμάσει όλες τις συνταγές ξεχωριστά χρησιμοποιώντας ... Περισσότερα


Σεμινάριο EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER

ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της Κρύας κουζίνας, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε μαγειρική brigade . Η μαεστρία σε αυτή τη θέση αναδεικνύει την ευελιξία και την εξειδίκευση... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 17 & ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026 09:00-16:00 ( 16 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ) Σε αυτό το CWC PRO Μasterclass, υπο την καθοδήγηση του chef Χρόνη Δαμαλά οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie 2026 Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα τριήμερο DEMONSTRATION MasterClass όπου θα μοιραστεί “τα μυστικά και τις τεχνικές του”,... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα τριήμερο demonstration Masterclass όπου θα μοιραστεί “τα μυστικά και τις τεχνικές του”,... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato

“The art of Gelato” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO ο Gelato expert Λουίζος Συμεωνίδης ,Chef Patron του Vanilla Gelateria,  θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές, τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις, τεχνικές και συνταγές που... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us