Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Δημιουργικοί Μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη Ολόκληρο Μυλοκόπι κοπές και παρασκευές,
Δημιουργικοί Μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη
Ολόκληρο Μυλοκόπι κοπές και παρασκευές
Στο CWC PRO Masterclass ο Chef Γρηγόρης Χέλμης θα μοιραστεί τις γνώσεις του με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, για τον τρόπο του να μαγειρεύεις νόστιμους και σύγχρονους μεζέδες από ένα ολόκληρο Μυλοκόπι, καθώς θα μας μεταφέρει την φιλοσοφία του μεζέ.
Η έννοια του μεζέ είναι διφορούμενη: Να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει τη γεύση του ποτού που είναι συνήθως κρασί, ούζο και ρακή και να συμβάλει στη δημιουργία κοινωνικών συγκεντρώσεων». Τα πολλά μικρά πιάτα φέρνουν στο τραπέζι ποικιλία γεύσεων και επιλογών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν στους συνδαιτυμόνες ένα μοναδικό κλίμα χαράς.
Οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν και θα μπορέσουν να εντάξουν νέους Καλοκαιρινούς δημιουργικούς μεζέδες στα μενού τους εκπλήσσοντας το πελατολόγιο τους, με σύγχρονες δημιουργίες και φιλοσοφία πολλών ετών.
Ο Γρηγόρης Χέλμης γεννήθηκε το 1973 και η πρώτη του επαφή με την κουζίνα ήταν το 1989 στο Intercontinental στην Αθήνα. Το 1995 ξεκίνησε να δουλεύει στο ίδιο ξενοδοχείο πλέον σαν επαγγελματίας, και το 2002 ανέλαβε το ξενοδοχείο Avaris στο Καρπενήσι. Το 2006 μετακόμισε στον Βόλο , αναλαμβάνοντας την κουζίνα του Domotel Xenia Volou, και το 2011 ανέλαβε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου Domotel ως executive chef. Παράλληλα από το 2013 συνδημιουργεί και συμμετέχει στην Orexis team, μια γαστρονομική ομάδα έρευνας και πειραματισμού πάνω στην Ελληνική γαστροκουλτούρα.
Το Νοέμβριο του 2013, ανοίγει μαζί με τον συνεργάτη του από την Domotel Ανδρέα Διακοδημήτρη το Μεζέν στον Βόλο, και πλέον αφοσιώνεται στην εξέλιξη του μεζέ, ειδικευόμενος πάνω στα χειροποίητα αλίπαστα και αλλαντικά.
Συνταγές:
Ολόκληρο Μυλοκόπι κοπές και παρασκευές
Φιλέτο
Ceviche πρασοσέλινο
Carpaccio Αθηναική
Λουκάνικα από μυλοκόπι Σπετζοφάι
Ουρά
Kebab με τζατζίκι horseradish,
Γιακάδες
Παιδάκια σχάρας με τηγανητές γλυκοπατάτες και μουστάρδα μανταρίνι
Κοιλιά
Bacon– guacamole αρακά – σάλτσα τομάτας
Εντόσθια - γλώσσα
Πατσάς
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802943
1
Γρηγόρης Χέλμης
No