Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Δημιουργική Κουζίνα με Θαλασσινά του Γιάννη Παρίκου
Σεμινάριο Μαγειρικής Δημιουργική Κουζίνα με Θαλασσινά του Γιάννη Παρίκου
Η δημιουργική κουζίνα είναι μια τάση στην παγκόσμια γαστρονομία η οποία, αξιοποιεί με ιδιαίτερο τρόπο τα υλικά και ενώνει μεταξύ γαστρονομικούς πολιτισμούς. Εξελίσσεται καθημερινά και πολύ παραπάνω όταν έχει και ένα ιδιαίτερο μεσογειακό προφίλ.
Σε αυτό το MasterClass της CWC PRO o Γιάννης Παρίκος, ένας από τους ειδικούς της Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας θα μοιραστεί με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της κουζίνας του.
Οι πηγές των εμπνεύσεων του έχουν τις ρίζες τους στα βιώματα των παιδικών του χρόνων και στα μετέπειτα ταξίδια. Στην τεχνογνωσία που απέκτησε συνέβαλαν οι εμπειρίες μέσα από τις συνεργασίες και η διαρκή αναζήτηση της γνώσης.
Μετά τις σπουδές του η πρώτη του δουλειά ήταν στο Βαρούλκο που συμπεριλαμβανόταν μέσα στα καλύτερα εστιατόρια και έτσι πήρε δυνατές βάσεις.
Στη συνέχεια εργάστηκε την Σπονδή που αποτελεί ένα εστιατόριο-σχολή, για τη νέα γενιά των μαγείρων.
Το ανήσυχο πνεύμα του τον ώθησε να ταξιδέψει για να διευρύνει τις μαγειρικές γνώσεις - εμπειρίες και έτσι βρέθηκε να εργάζεται στο βραβευμένο με τρία αστέρια ***Michelin εστιατόριο Epicure του Παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του μεγάλου chef Eric Frechon .
Συνέχισε τη διαδρομή του στο διάστερο Sea Gril **Michelin στις Βρυξέλλες δίπλα τον chef Yves Mattagne.
Επιστρέφοντας σε ελληνικό έδαφος, εργάστηκε σε πολυβραβευμένα εστιατόρια, όπως η Χύτρα τη σεζόν 2009-2010 αποσπώντας 1 αστέρι Michelin ,το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash, το Βαρούλκο ενώ σήμερα τον βρίσκουμε ως chef στο Iguazu και στο KOOC Taverna Secrets στο Costa Navarino ως chef και συνιδιοκτήτη.
Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
- ΣΕΒΙΤΣΕ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΑΕΡΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ
- ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΗΛΟ , ΣΕΛΕΡΥ,ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
- ΨΗΤΟ ΧΤΕΝΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ
- ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΨΗΤΟ ΦΟΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΟΥΖΟ
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804527
1
Γιάννης Παρίκος
No