MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο

CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο Chef Γιώργος Σαμοΐλης

Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef Γιώργος Σαμοΐλης θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας, χρησιμοποιώντας ένα από τα ποιο γνωστά ψάρια της Ελλάδας το Μαγιάτικο.
Ο Γιώργος Σαμοΐλης είναι ένας επιτυχημένος Chef στο είδος του με πολιτισμικούς προβληματισμούς , τους οποίους και μεταφέρει στην κουζίνα του.
Οι ακαδημαϊκές του σπουδές και τα μεταπτυχιακά του εντυπωσιάζουν! Υπήρξε μοριακός βιολόγος  με πτυχίο από το Oxford Brookes University , επίσης διαθέτει πτυχίο Ιολογίας από το Imperial College και στην Ελλάδα πτυχίο Πρωτεϊνικής Βιοχημείας από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και τεχνολογία τροφίμων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Αυτή την περίοδο είναι Executive Chef & συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Pelicanos στη Σίφνο, Culinary consultant στο ωμοφαγικό εστιατόριο Rho του 5* Resort DAIOS COVE στην Κρήτη και στο Tainaron Blue Retreat στη Μάνη.
Σημαντική στην καριέρα του ήταν και η πορεία που είχε ως Head Chef και ιδρυτικό στέλεχος του εστιατορίου Ωμέγα 3 στη Σίφνο (όπου η ξεχωριστή ιδεολογία του και οι τοπικές γεύσεις του νησιού σε συνδυασμό με τις γνώσεις του από το εξωτερικό , λατρεύτηκαν και μαθεύτηκαν διεθνώς από παγκοσμίους γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Τομ Χανκς, Σκάρλετ Γιόχανσον και η Ρίτα Γουίλσον).
Η πορεία του συνδέεται άμεσα με τα ταξίδια του (Γαλλία ,Βραζιλία και Καλιφόρνια) ο ίδιος εκφράζει τις επιρροές του από τη Λατινική Αμερική στην οποία ζει, ανακαλύπτοντάς την τους  χειμερινούς μήνες, δοσμένες μέσα από ελληνικά φίλτρα και υλικά, σε ένα δημιουργικό πάντρεμα.
Με έμφαση στο ωμό, μαριναρισμένο ψάρι, δημιουργήθηκαν γεύσεις με μια προσιτή πολυτέλεια συνδυάζοντας τις  μαγειρικές, πολιτιστικές  του και  ιδεολογικές του ανησυχίες διότι η βασική του φιλοσοφία είναι να στηρίζει την τοπική οικονομία και να σταματήσει την περιττή κατανάλωση προϊόντων που είναι επιβλαβή προς το περιβάλλον.
Βιωσιμότητα, zero waste, εντοπιότητα και εποχικότητα, βιολογική γεωργία και περμακουλτούρα , ηθική αλιεία και κτηνοτροφία είναι οι λέξεις κλειδιά για τον Γιώργο Σαμοΐλη.
Προσαρμόζοντας το μενού του με ότι έχει να προσφέρει το εκάστοτε νησί, καταφέρνει έτσι να κερδίσει όχι μόνο τους πελάτες των εστιατορίων , αλλά και τον σεβασμό διότι αναβαθμίζει όχι μόνο γευστικά αλλά επηρεάζει θετικά το οικοσύστημα και την οικονομία του τόπου, που θα βρείτε τις δημιουργίες του.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. Ημίπαστο μαγιάτικο σε φύκια, με ημίλιαστες καπνιστές τομάτες και καμένο βούτυρο με katsuobushi.
  2. Crudotoro μαγιάτικου με γαλάκτωμα εσπεριδοειδών και τηγανιτά λέπια.
  3. Παϊδάκια μαγιάτικου με γλάσο από τα κόκαλα του.
  4. Πηχτή από το κεφάλι του μαγιάτικου.
  5. Προγούλια μαγιάτικου μαγειρεμένο σε Ασύρτικο και βούτυρο αρωματισμένο με φασκόμηλο.
  6. Καπνιστό κολάρο μαγιάτικου.


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728027984

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Γιώργος Σαμοΐλης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής CWC PRO MasterClass Hands-on Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us