CWC PRO Master class, Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα
Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής
The art of Gelato - Ice Cream making
“The art of Gelato & Ice Cream making”
Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream”
Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO ο Gelato expert Λουίζος Συμεωνίδης ,Chef Patron του Vanilla Gelateria, θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές, τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις, τεχνικές και συνταγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα τέλειο Gelato & Ice Cream
Σχεδιασμένο για τους λάτρεις της γαστρονομίας και τους επαγγελματίες, αυτό το σεμινάριο υπόσχεται να παρέχει τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται ένας επαγγελματίας για την παρασκευή Gelato & Ice Cream .
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
- Ιστορία του παγωτού
- Εξοπλισμός και μηχανήματα
- Πρώτες ύλες
- Βασικές κατηγορίες gelato sorbet ,ice cream
- Βάση Gelato (fiore di latte)
Παρασκευή παγωτών - Stracciatella / Mαστίχα Χίου / Kανέλλα / Οreo/Coconut,Coffee
- Βάση Gelato (με αυγό)
Παρασκευή παγωτών - σοκολάτα / φουντούκι / vanilla ,φιστίκι, ξηροί καρποί
- Βάση για sorbet (σιρόπι)
- Παρασκευή sorbet φρούτο από φρούτο / φρούτο από πουρέ / φρούτο με λαχανικό
1. Ιστορία του παγωτού: - Ανακαλύψτε τις συναρπαστικές ρίζες του παγωτού και πώς εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες.
- Εξερευνήστε την πολιτιστική σημασία και τη διαδρομή τους μέχρι σήμερα
2. Εξοπλισμός & Εργαλεία για το εργαστήριο παγωτού
- Ανακαλύψτε τον κόσμο του εξειδικευμένου εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία του παγωτού.
- Εξερευνήστε την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα εργαστήρια παγωτού.
- Κατανοήστε τη σημασία της ακρίβειας για την επίτευξη σταθερής ποιότητας.
3. Βασική μέθοδος παρασκευής παγωτού:
- Μάθετε βήμα προς βήμα τη διαδικασία δημιουργίας μιας κλασικής βάσης παγωτού.
- Μάθετε την τέχνη για τη δημιουργία ενός αρμονικού τελικού προϊόντος.
- Αποκτήστε γνώσεις για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων για να διασφαλίσετε ότι κάθε παρτίδα θα είναι ένα τέλεια .
4. Μέθοδος παρασκευής σορμπέ: Μια συμφωνία φρούτων και χυμών
- Εξερευνήστε τον κόσμο των σορμπέ και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.
- Κατακτήστε τις τεχνικές εξισορρόπησης της γλυκύτητας και της οξύτητας στα σορμπέ με βάση τα φρούτα.
- Ανακαλύψτε καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν την εμπειρία του σορμπέ.
5. Μέθοδος παρασκευής Gelato: Ιταλική κομψότητα σε κάθε κουταλιά
- Ανακαλύψτε τα μυστικά πίσω από τη βελούδινη υφή και την έντονη γεύση του αυθεντικού Gelato.
- Κατανοήστε τις διαφορές μεταξύ παγωτού και gelato, τόσο στα συστατικά όσο και στην τεχνική.
6. Πλεονεκτήματα των επαγγελματικών σεμιναρίων-μαθημάτων παγωτού και gelato
- Λάβετε εκπαίδευση από έμπειρο επαγγελματία με μεγάλη εμπειρία
- Εμπειρίες του κλάδου: Μείνετε μπροστά από τις τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για την επιχειρηματική πλευρά.
- Ευκαιρίες δικτύωσης: Συνδεθείτε με ομοϊδεάτες, δημιουργήστε ένα επαγγελματικό δίκτυο και διερευνήστε πιθανές συνεργασίες εντός της γαστρονομικής κοινότητας.
Συμπέρασμα: Καθώς ολοκληρώνουμε την εξερεύνησή μας στο Professional Ice Cream & Gelato Seminar, είναι προφανές ότι αυτή η εμπειρία δεν είναι απλώς ένα μάθημα- είναι μια πύλη σε έναν κόσμο όπου η δημιουργικότητα, η ικανότητα και το πάθος συγκλίνουν για να δημιουργήσουν παγωμένα αριστουργήματα.
Είτε είστε λάτρης της μαγειρικής είτε έμπειρος επαγγελματίας, το σεμινάριο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να τελειοποιήσετε την τέχνη της παρασκευής παγωτού.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728020756
LAST
Λουίζος Συμεωνίδης
Yes