CWC PRO Master class, Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής, CWC PRO Masterclass Burger Academy
CWC PRO Masterclass Burger Academy
chef InstructorΒασίλης Σπόρος
Classic Burgers & Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές.
O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει γύρω από το πιο διάσημο sandwich του κόσμου, το burger. Τα τελευταία χρόνια, οι πολυεθνικοί συνδυασμοί του στο εστιατόριο Mama Roux (Ramen Burger), αλλά και οι μίξεις στο αυθεντικό barbecue στο εστιατόριο του Po’Boys (Tipsy Texan) έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς της επόχης μας. Σε αυτό το 5ωρο masterclass θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά από τα χρόνια εμπειρίας του μέσα από 15 συνταγές, αλλά και θα μοιραστεί μαζί μας τους λόγους επιτυχίας γύρω από τα πιο διάσημα και πετυχημένα burger & sandwich σε εστιατόρια από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα θα δούμε
- 3 διαφορετικές ζύμες για ψωμιά (brioche, classic burger bun, milk bread), plus ένα εναλλακτικό bun από Ramen Noodles
- θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
- θα μάθουμε πως θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από ramen noodles
- θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον αμερικανικό Νότο
- θα μάθουμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και 3 διαφορετικές βασικές σάλτσες - dressings
- θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
- θα μάθουμε τη συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
- χειροποίητες πίκλες
Αναλυτικά όλες οι συνταγές
- Ζύμη για brioche bun
- Ζύμη για classic American burger bun
- Zύμη για Milk Bread
- Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας. Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού. Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας. Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε. Που και πώς ψήνουμε σχάρα - πλατό - ξυλόφουρνο με τί αποτέλεσμα.
- Καραμελωμένα κρεμμύδια με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη
- Χειροποίητες πίκλες, και dressing με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά
- Φρεσκοτηγανητές πατάτες, στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος και τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα
- Coleslaw - με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο
Τα Burger μας
- Classic American Ηamburger/ Cheeseburger (AKA Smash Burger) - Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά
- Ramen Burger - με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια.
- Oklahoma Fried Onion Burger - Tα κρεμμύδια καραμελώνουν και ψήνονται μαζί με τον κιμά σε ένα τρομερό αποτέλεσμα
- Black Label Burger. To burger που ανέδειξε πάλι γαστρονομικά αυτή την κατηγορία, από πέντε διαφορετικές κοπές βοδινού και μόνο καραμελωμένα κρεμμύδια να το συνοδεύουν.
- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
- Juicy Lucy. Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.
- The Luther (Donut) Burger- Τί γίνεται όταν donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν μετράει 10 χρόνια δημιουργίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.
- Deep Fried Burger- Δεν υπήρχαν πάντα πλατό να ψηθούν τα μπιφτέκια και έτσι τηγανίζονταν απευθείας σε λάδι.
- Butter Burger - Ψωμάκι, βούτυρο και αρκετό βούτυρο σε μία πολύ διάσημη συνταγή από το Wisconsin που προστατεύεται με νόμο.
- Louis Lunch Burger - Από πολλούς θεωρείται ότι σε αυτό το σημείο στο New Haven γεννήθηκε το burger σε κάθετες σχάρες σε δύο φέτες του τοστ
Tα Sandwich μας
- Katsu Sando -Τα Sandos έχουν κερδίσει έδαφος στα μενού Street Food και στην χώρα μας και όχι άδικα
- Philly Cheesesteak Sandwich -Φρεσκοκομμένο βοδινό, κρεμμύδια και λιωμένο προβολόνε, δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος
- Reuben -Pastrami, ξινολάχανο, μουστάρδα και πίκλες για το πιο διάσημο sandwich στη Νέα Υόρκη
- Shrimp Po’ Boy -Τραγανές τηγανητές γαρίδες, γαλλική μπαγκέτα και πικάντικη dressing αποτελούν το sandwich που έχει κατακτήσει τον αμερικανικό νότο.
- French Dip- Ουσιαστικά μια γαλλική κρεμμυδόσουπα με βοδινό, σε μία γαλλική μπαγκέτα, με απίστευτη νοστιμιά και πολλές δημιουργικές παραλλαγές.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728014263
1
Βασίλης Σπόρος
No