MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ

CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ

CWC PRO MasterClass  Chef Σταμάτης Μισομικές

"Η παράδοση μέσα από την καινοτομία"

Στο MasterClass της CWC PRO ο Chef Σταμάτης Μισομικές θα μοιραστεί τις υψηλού επίπεδου γνώσεις του που δίκαια τον έφερε στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό  International Institute of Gastronomy ,Arts & Tourism το έτος  2016 και τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του San Pellegrino

Χρησιμοποιώντας τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας προσδίδει υφές και χρώματα απαράμιλλα, και αναδεικνύει τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα μέσα από τις μοναδικές παρουσιάσεις και τους πειραματισμούς του.

Ο Σταμάτης Μισομικές είναι chef4ης γενιάς, μεγαλωμένος σε μια «γαστρονομική» οικογένεια έμαθε από πολύ μικρός τις βασικές τεχνικές της γαστρονομίας.

Είναι απόφοιτος της σχόλης “Lemonde” και σε ηλικία 20 ετών απέκτησε την πρώτη του εμπειρία σε Michelin εστιατόρια, στο Moto* του Σικάγο.

Ακολούθησαν τα εστιατόρια Alinea*** (Σικάγο), Maaemo*** (Όσλο), Ecco**(St. Moritz), Stubli**(Pontresina) και DePastorale**(Αμβέρσα).

Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αναλάβει το Noble gourmet restaurant στην Ρόδο όπου και ασχολείται με την καταγραφή και την καινοτομία της Ροδίτικης Γαστρονομίας.

Εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο ανακηρύχθηκε European Young Chef 2016, τον τίτλο του παρέδωσε ο διεθνής φήμης chef Joan Roca ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

O Σταμάτης ήταν στην ομάδα των επίλεκτων Ελλήνων chef που οργάνωσαν για πρώτη φορά ένα event στο James Beard Foundation, το «σπίτι της γαστρονομίας» στην Αμερική.

Ως Regional Ambassador στο International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, εκπροσωπεί την Ελλάδα προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα, τις  παραδοσιακές συνταγές και την κουλτούρα μας στο εξωτερικό.

Ξεκίνησε τα προγράμματα masterclass στην μεγαλύτερη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Βαρκελώνη και συνεχίζει στην Ελλάδα.

 

Συνταγές Πιάτα/Υλικά/Τεχνικές

 

Πιάτο 1: Σουπιόρυζο

Υλικά: Σουπιά, μελάνι, τυρί Σύνορο, bisque γαρίδας

Τεχνικές: sous-vide, σφαιροποίησης

 

Πιάτο 2: Πιταρούδια

Υλικά: Ρεβύθι, τομάτα, κουνουπίδι, αρμπαρόριζα

Τεχνικές: Ζελατινοποίησης, δανδέλα σφουγγάρι

 

Πιάτο 3: Στεφάνι

Υλικά: Ιβίσκος, τριαντάφυλλο, βιολέτες, γιασεμί, κουμκουάτ

Τεχνικές: Infusions, Υγρού αζώτου

 

Πιάτο 4: Σαλάς

Υλικά: Πατάτα, μελιτζάνα, φοινόκιο, θαλασσινά, σμύνερη

Τεχνικές: Ζύμωση, εκχύλιση, κάπνισμα

 

Πιάτο 5: Πεσκανδρίτσα

Υλικά: Πεσκανδρίτσα, κάπαρη, λαγόχορτο, κρεμμύδι

Τεχνικές: Αποξήρανσης, Fossilize

 

Πιάτο 6: Κακαβιά

Υλικά: Πετρόψαρα, καλαμάρι, αυγολέμονο

Τεχνικές: Ζωμος εκχύλισης, εφαρμογή Pacojet, εφαρμογή thermomix

 

Πιάτο 7: Μύδια αχνιστά

Υλικά: Μύδια, ούζο, πράσο, αμύγδαλο

Τεχνικές: Ζελατινοποίησης, αχνίσματος

 

Πιάτο 8: Σπινιάλο

Υλικά: Φούσκα, πίνα, ξυλλάγγουρο

Τεχνικές: Ζύμωσης, συντήρησης, infusion


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805698

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Σταμάτης Μισομικές

  • Ημερομηνία: 12/03/2018

  • Ώρα έναρξης: 18:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 4:00 Ώρες.


Cooking Workshop Member Club
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.

 

Σε αυτό το σεμινάριο MasterClass o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τα μυστικά του με τους επαγγελματίες για το τέλειο Barbeque με την χρήση του νέου must των σύγχρονων εστιατορίων τον φούρνο Roaster που απογειώνει την γεύση των ψητών, λόγο της χρήσης του κάρβουνου σε κλειστό φούρνο.

Θα δείξει επίσης τεχνικές  με την χρήση των grill δημιουργώντας ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύσεις και παρουσιάσεις .

Ταυτόχρονα θα μας δώσει τιπς και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το κομμένο κρέας. Επίσης θα μας μιλήσει για τη σημασία του σωστά καμένου σε φρούτα καιλαχανικά. Θα μας δείξει πως θα  ετοιμάσουμε αμερικάνικο low and slow κάπνισμα, αλλά και κρύο κάπνισμα για το ψάρι.

 

Συνταγές

  • Steak
  • Tomahawk Steak
  • New York Strip Steak (Koντρα)
  • Barbecue Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
  • Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon
  • Chimichuri Flap Steak με ψητές γλυκοπατάτες
  • Pulled Pork Sandwich
  • Tacos με καπνιστό σκουπρί και guacamole με wasabi.
  • Αmerican classic Burger
  • Mutabal
  • Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαιντανό και κουκουνάρι
  • Καμένος' ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου

 

 

CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER

Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.

Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.

Το αγαπημένο του φαγητό, είναι τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς του!


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση

CWC PRO MasterClass με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση.

Δημιουργική κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά.

 

Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει ένα Masterclass με θέμα Δημιουργική Κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά, για επαγγελματίες σεφ, στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σπουδαστές.

Στο Masterclass, ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα δημιουργήσει ένα μενού δημιουργικής κουζίνας μέσα από το δικό του δυναμικό στυλ, το οποίο επιτρέπει ευρηματικούς συνδυασμούς με άρτια τεχνική και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Σε αυτό το masterclass ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης, θα παρουσιάσει:

 

 

  • ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΑΒΓΟ ΠΩΣΕ ΚΑΙ ΣΙΤΑΚΕ ΤΟΥΡΣΙ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ, ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ MISO ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΘΙ
  • ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
  • ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

 

Ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με επώνυμα εστιατόρια  και εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και είναι επίσης ο chef Executive του ΜΑREA.



Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.

* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

SPONSOR BRANDS

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια