MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Ιαπωνική Τεχνική Ζύμωσης και Συντήρησης με Koji

Σεμινάριο Μαγειρικής Ιαπωνική Τεχνική Ζύμωσης και Συντήρησης με Koji

Σεμινάριο Μαγειρικής Ιαπωνική Τεχνική Ζύμωσης & Συντήρησης με «Koji»

Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Δημήτρης Κατριβέσης
θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της  Iαπωνικής τεχνικής ζύμωσης και συντήρησης Koji
Η χρήση της Ιαπωνικής τεχνικής ζύμωσης και συντήρησης Koji, είναι ο δρόμος για μια βιώσιμη κουζίνα και για τροφή ευεξίας.
Όταν μιλάμε για βιώσιμα τρόφιμα, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η «ζύμωση». Τα κύρια καρυκεύματά στο Thama του Δημήτρη Κατριβέση, όπως το miso, η σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake και το ξύδι ρυζιού, παράγονται όλα με σπιτικές ζυμώσεις. Η Ιαπωνική κουλτούρα της ζυθοποιίας άρχισε να εμφανίζεται όταν συνδυάστηκαν για πρώτη φορά η βασική τους τροφή, το ρυζι, και το «Koji», κάτι που λέγεται πως συνέβη πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια!

Λέγοντας "Koji" αναφερόμαστε στα μικρόβια Koji (Η επιστημονική τους ονομασία είναι Aspergillus oryzae), που καλλιεργούνται σε σπόρους στον ατμό όπως το ρύζι, η σόγια ή το κριθάρι.
Το Koji είναι απαραίτητο για τις διαδικασίες ζύμωσης που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του sake, της σάλτσας σόγιας και του miso.

Οι Ιάπωνες θεωρούν το Sake ως ένα ειδικό μέσο επικοινωνίας με τους Θεούς, το οποίο όταν το πίνουμε το μυαλό μας ελευθερώνεται, μπαίνοντας σε ένα διαφορετικό βασίλειο της πραγματικότητας, κι έτσι πίστευαν ότι αυτό το ιερό καλούπι, που μετατρέπει το ρύζι με ευγνωμοσύνη σε Sake, ήταν δώρο των Θεών.
Το Sake είναι βαθιά συνυφασμένο με τις έννοιες της Ιαπωνικής θρησκείας και της πνευματικής πρακτικής, που με τη σειρά τους οδήγησαν στην ανάπτυξη των παραδοσιακών τεχνών του θεάματος και της μουσικής.
Από αυτή την αίσθηση, θα μπορούσατε να πείτε ότι ολόκληρη η Ιαπωνική κουλτούρα έχει γαλουχηθεί από το Koji.

Σε αυτό το σεμινάριο όχι μόνο θα μάθετε τι είναι το Koji, αλλά και πώς να το χρησιμοποιείτε.
Μαθαίνοντας ενεργά πώς να ζυμώνετε και να δημιουργείτε μια σειρά από πιάτα και σάλτσες με βάση το Koji.

Επίσης θα διερευνήσετε σύγχρονες τεχνικές και λειτουργικές αποτελεσματικότητες.

Πώς το φαινόμενο Koji επιδρά στην καθημερινή μαγειρική μας.

Πώς να εφαρμόσετε βιώσιμες και καινοτόμες πρακτικές στην κουζίνα

Τι είναι και πώς να είσαι βιώσιμος σεφ;


ΣΥΝΤΑΓΕΣ :

  • Tepache του Αμαζονίου
  • Koji
  • Shio koji
  • Miso από κόρες ψωμιού
  • Miso από δέρμα λεμονιού
  • Παλαίωση με Koji
  • Για Κρέας, ψάρι και λαχανικά
  • Αλλαντικά ψαριών
  • Mirin καρότο
  • Garum
  • Φυτικό Garum
  • Garum κρέατος,
  • Garum ψαριού


Δημήτρης Κατριβέσης
Σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003.
Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου.
Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007, άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο.
Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura. Όμως, ο σεφ που αγαπά τον ήλιο, τις μοτοσυκλέτες, τις πολεμικές τέχνες και την οικογένειά του, με τα 25 χρόνια εμπειρίας στην εστιατορική σκηνή, ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει κάτι καινούριο. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το THAMA.
Το ΤΗAMA προσφέρει την τέλεια ευκαιρία για να δημιουργηθεί κάτι νέο στην ελληνική εστιατορική σκηνή.

“Ο λόγος που μαγειρεύω είναι για να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους. Σας καλωσορίζω να ανακαλύψετε τον κόσμο μου” Δημήτρης Κατριβέσης.

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Ιαπωνική Τεχνική Ζύμωσης και Συντήρησης με Koji >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802599

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Δημήτρης Κατριβέσης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής CWC PRO MasterClass Hands-on Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο BRUNCH and ALL ABOUT EGGS

CWC PRO Masterclass BRUNCH & ALL ABOUT EGGS Chef Instructor Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 4ωρο CWC PRO Master Class, ο chef του MamaRoux και ο ChefPatron του Po’ Boys BBQ Βασίλης... Περισσότερα


Σεμινάριο 12 Χειμωνιάτικες δημιουργικές Σαλάτες

CWC PRO Masterclass 12 Χειμωνιάτικες δημιουργικές Σαλάτες Chef Instructor Βασίλης Σπόρος   Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα μέσα από μοντέρνες τεχνικές του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη

CWC PRO Master class «Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα μέσα από μοντέρνες τεχνικές του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη  1* Michelin» Στο CWC PRO MasterClass... Περισσότερα


Σεμινάριο LEVEL 5 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES

LEVEL 5 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ LEVEL 5 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION

CWC PRO Masterclass BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο TEXAS BBQ and GRILLING TECHNIQUES

CWC PRO Masterclass TEXAS BBQ & GRILLING TECHNIQUES Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος   H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη... Περισσότερα


Σεμινάριο «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία

CWC PRO Master class, Chef  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα


Σεμινάριο H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου

CWC PRO Master class  “H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου” Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Art  of Plating  4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

CWC PRO Master Class Art of Plating 4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων του Chef  Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο... Περισσότερα


Σεμινάριο FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά

CWC PRO Master class FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Νίκος Θωμάς θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Mastering Jus and Sauces

CWC PRO  Master Class: Mastering Jus and SaucesChef Αλέξανδρος Κοσκινάς Ελάτε μαζί μας για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία με τον σεφ... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο DISFRUTAR, CONCEPTS and TECHNIQUES

DISFRUTAR, CONCEPTS & TECHNIQUES Chef EDUARD XATRUCH 3 *** Michelin star   Η Cοοking Workshop PRO παρουσιάζει τον Chef EDUARD XATRUCH, βραβευμένο με 3 αστέρια 3... Περισσότερα


Σεμινάριο Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

CWCPRO Μaster Class « Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ» "Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.

CWC PRO  Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών” chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη Η... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 18 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us