Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα
Σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και λάτρεις.
Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με Fine Dining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών
CWC PRO Master class “Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με FineDining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών “
Chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης 1* Michelin»
Στο CWC PRO MasterClass «Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με FineDining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών » οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές και τις υφές που δημιουργεί ο βραβευμένος με 1* Michelin chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα high-end μενού !
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θεωρείται μεταξύ των ελληνικών γαστρονομικών κύκλων ως ένας εκ των πιο αναγνωρισμένων και ταλαντούχων εκπροσώπων της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας.
Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κλείνει πάντα μία μικρή δόση μαγείας μέσα σε κάθε πιάτο του. Παρά την αρκετά νεαρή του ηλικία, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο.
Μέσα σε αυτές τις κουζίνες θήτευσε και διδάχτηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς σεφ στον πλανήτη, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο EricFrechon και ο Pascal Barbot, οι οποίοι τελικά έμελλε να αποτελέσουν τους «μεγάλους δασκάλους» του, όπως ο ίδιος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει.
Το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, χάρη στο πιάτο του «Ρίζες της Ελλάδας», το οποίο και του χάρισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Ενώ μέσα στις βραβεύσεις που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβάνονται 11 χρυσοί σκούφοι, αστέρια από τον οδηγό FnLενώ το 2022 βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin για το εστιατόριο CTC.
Στο έτος 2023 ο Αλέξανδρος βρίσκεται στη λίστα των 100 THE BEST CHEF AWARDS
Ο Αλέξανδρος αρέσκεται να παρομοιάζει την τέχνη της μαγειρικής με αυτήν της ζωγραφικής, καθώς βλέπει το άδειο πιάτο σαν έναν λευκό καμβά που περιμένει να χρωματιστεί στο απόλυτο μεγαλείο του. Εκτός από την τέχνη, ο σεφ αγαπά και τα ταξίδια και ως τέτοια αντιμετωπίζει και το ίδιο το φαγητό. Για αυτόν κάθε μενού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και είναι οι δικές του δημιουργίες που αποτελούν το όχημα για να ταξιδέψουν οι καλεσμένοι του σε έναν υπέροχο γαστρονομικό κόσμο, γεμάτο μοναδικά αρώματα, υφές και γεύσεις.
Όταν τον ρωτούν τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει ταυτόχρονα και επιχειρηματίας της εστίασης, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: “Ύστερα από μία μακρά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα δικό μου λιμανάκι. Ένα χώρο κατάδικό μου, όπου θα μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να εξελιχθεί σε σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το κομβικό εκείνο σημείο όπου το μοντέρνο θα συναντά το κλασικό και το σήμερα θα γίνεται ένα με το χτες και με το αύριο.
Τα επαγγελματικά σεμινάρια CWC PRO Master Classes της προσφέρουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθετε από καταξιωμένους σεφ όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας του σεφ, να κάνουν ερωτήσεις και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση. Αυτή η άμεση αλληλεπίδραση με τους ειδικούς της μαγειρικής εμπλουτίζει τη μαθησιακή εμπειρία και προάγει τη βαθύτερη κατανόηση της τέχνης.
Συμπερασματικά, το CWC PRO Master Class με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη υπόσχεται να αποτελέσει μια μεταμορφωτική εμπειρία, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας και της δημιουργικής σύντηξης των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών υλικών. Εξασφαλίστε τη θέση σας σήμερα για ένα καθηλωτικό ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομικής αριστείας!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ :
Μουσακά “Tarta”r
Τραγανό Σαμπλέ μελιτζάνας με Μοσχαρίσιο ταρτάρ, μαριναρισμένο σε Vinegraitte μουσακά, αφρό από σιμιγδαλένια bechamel, και κρέμα από τα λαχανικά του
Τεχνικές: Τρόπος παρασκευής / επεξεργασίας ωμού κρέατος , εκχύλισμα λαχανικών, Παρασκευή ζεστών σιφόν σαντιγί,
πουρέδες λαχανικών
Μακαρόνια «Ταραχτά»
Η ελληνική εκδοχή της cacio e pepe
Τεχνικές: Χειροποίητη pasta fresca, αρωματικά βούτυρα, αλμυρά crumble τυριού
Λαυράκι με τα λέπια του
Κρούστα από κολοκύθι, τραγανό κολοκυθάκι
Και κρέμα από γεμιστά πολίτικα
Τεχνικές: μαγείρεμα σε κενό αέρος, τερίνα ψαριών, τεμπούρα από σιφόν, λαχανικά σε ζύμωση
Κόκκορας Παστιτσάδα:
Γεμιστή φτερούγα / στήθος με κρούστα παστιτσάδα / κονφί μπούτι
Τεχνικές: Head to tail gastronomy / μαγείρεμα σε κενό αέρος / χειροποίητη pasta fresca / ζωμός σε κενό αέρος / ώσμωση σε λαχανικά
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728010178
1
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
No