Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
MOLECULAR GASTRONOMY ADVANCED CULINARY TECHNIQUES and TEXTURES
CWC PRO MasterClass 2 DAYS MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES
Chef Instructor Martin Lippo
Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την CWC PRO οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μοναδικό demonstration CWC PRO MasterClass ADVANCED CULINARY TECHNIQUES &TEXTURES και να μάθουν νέες τεχνικές και συνταγές της Μοριακής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου:
Ο Martin Lippo είναι ο Head chef του NitroSchool & Vakuum στη Βαρκελώνη, ένα εργαστήριο για πειραματική κουζίνα και διδασκαλία στην μοριακή γαστρονομία
Ειδικεύεται στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές και έννοιες όπως ο μορφοποιημένος αέρας, 100% επικαλύψεις φρούτων για παγωτά, nitro-dots, aireados, νέα stracciatellas, cryo-stamp και πολλά άλλα.
Η δουλειά του με το υγρό άζωτο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η πιο προηγμένη στον τομέα αυτό, και τον φέρνει στη δημιουργία του Nitroschool το 2013.
Αναπτύσσει εργαλεία και προϊόντα για τη βιομηχανία με εταιρείες όπως η Sosa ή 100x100chef.
Έχει δημοσιεύσει μια τεράστια ποικιλία άρθρων για τεχνικές στα πιο αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά γαστρονομίας του κόσμου.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΥΦΕΣ
- Use of albumin on fruit meringues
- Cryo-stamped meringues
- Milk meringue
- Styrofoam
- Foams stabilization
- Cold foams
- Hot foams
- Foams with fat, with gelatin, with starch, with egg whites, with texturizers
- Cooked foams
- Liquid nitrogen handling and safety
- Liquid nitrogen techniques
- Nitro-sorbet
- Nitro tears
- Nitro stracciatella
- Use of nitro teppan
- Nitro lollis
- Nitro molding
- Nitro spheres
- Direct spherification
- Reverse spherification
- Multispherification
- Other techniques based on spherification
- Carbonation of liquids
- Carbonation with textourizers
- Fruit carbonation
- Carbonated foams
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Milk styrofoam
- Passion fruit fresh meringue
- Black currant meringue
- Coffee meringue
- Yogurt foam
- Raspberry foam
- Parmesan cheese foam
- Hot brown butter foam
- Hot potato foam
- Hot tonka bean foam
- Tomato microwave cake
- Fake baby green peas
- Spherical olives
- Strawberry and campari spheres
- Mango and carrot fake dried apricots
- Pumpking spherical gnocchis
- Coconut and strawberry multispherification
- Apple soda
- Foamy orange soda
- Carbonated grapes
- Fizzy fruit foam
Tο σεμινάριο θα διεξαχθεί στη αγγλική γλώσσα και θα υπάρξει διερμηνέας στα ελληνικά όπου θα εξηγεί περιληπτικά τις διαδικασίες.
Κατά την διάρκεια του διήμερου demonstration σεμιναρίου θα υπάρξουν 3 διαλλείματα ανά ημέρα και θα προσφέρουμε στους συμμετέχοντες μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES του Σεμιναρίου: ADVANCED CULINARY TECHNIQUES &TEXTURES by Chef Instructor Martin Lippoκαθώς και το έντυπο υλικό με τις συνταγές.
CWC PRO MasterClass 2 DAYS MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES
Chef Instructor: Martin Lippo
At the beginning of Martin Lippo's collaboration with CWC PRO, participants will have the opportunity to attend the unique CWC PRO MasterClass ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES demonstration and learn new techniques and recipes of high-level MOLECULAR GASTRONOMY.
Martin Lippo is the head chef at Nitroschool & Vakuum in Barcelona, a laboratory for experimental cuisine, which teaches molecular gastronomy.
He specializes in new techniques and technologies in cooking and pastry making and he has developed various techniques and concepts such as molded air, 100% fruit coatings for ice cream, nitro-dots, aireados, new stracciatellas, cryo-stamp and many more.
His work with liquid nitrogen is recognized worldwide as the most advanced in this field, and this led him to the creation of Nitroschool in 2013.
He develops tools and products for the industry with companies such as Sosa or 100x100 chef.
He has published a huge variety of articles on techniques in the world's most prestigious professional gastronomy magazines.
TECHNIQUES & TEXTURES
- Use of albumin in fruit meringue
- Cryo-stamped meringue
- Milk meringue
- Styrofoam
- Foam stabilization
- Cold foam
- Hot foam
- Foam with fat, gelatin, starch, egg whites, texturizers
- Cooked foam
- Liquid nitrogen handling and safety
- Liquid nitrogen techniques
- Nitro-sorbet
- Nitro tears
- Nitro stracciatella
- Use of nitro teppan
- Nitro lollis
- Nitro molding
- Nitro spheres
- Direct spherification
- Reverse spherification
- Multi-spherification
- Other techniques based on spherification
- Carbonation of liquids
- Carbonation with texturizers
- Fruit carbonation
- Carbonated foam
RECIPES
- Milk styrofoam
- Passion fruit fresh meringue
- Black currant meringue
- Coffee meringue
- Yogurt foam
- Raspberry foam
- Parmesan cheese foam
- Hot brown butter foam
- Hot potato foam
- Hot tonka bean foam
- Tomato microwave cake
- Fake baby green peas
- Spherical olives
- Strawberry and campari spheres
- Mango and carrot fake dried apricots
- Pumpkin spherical gnocchis
- Coconut and strawberry multi-spherification
- Apple soda
- Foamy orange soda
- Carbonated grapes
- Fizzy fruit foam
- The seminar will be conducted in English and there will be an interpreter in Greek who will briefly explain the procedures.
- During the two-day demonstration seminar, there will be 3 breaks per day and a light lunch will be provided for the participants.
Participants will be given a CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES certificate of attendance for the seminar MOLECULAR GASTRONOMY-ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES by Chef Instructor Martin Lippo, as well as printed material with the recipes.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728029704
1
Martin Lippo
No