HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο
Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα δημιουργήσει 20 προτάσεις με Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες
Ο συνδυασμός από ετερογενή υλικά και από ένα dressing ή σάλτσα, μας προσδίδουν μια σαλάτα.
Όμως ,ο συνδυασμός των πρώτων υλών με δεξιοτεχνία μπορούν να προσδώσουν σε μια σαλάτα την γευστική αίσθηση ενός υπέροχου πιάτου και να αναβαθμίσουν την εικόνα ενός μενού. Αυτό θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι επαγγελματίες και σπουδαστές στο σεμινάριο της CWC PRO.
Στις 4 βασικές κατηγορίες που χωρίζονται οι σαλάτες θα αναπτύξουμε 20 διαφορετικές συνταγές και θα μάθουμε όλα τα μυστικά, τις λεπτομέρειες και τα τιπς για να φτιάχνουμε δημιουργικές σαλάτες με ραφινάτες παρουσιάσεις.
Τα κεφάλαια που θα αναπτύξουμε στο σεμινάριο είναι :
● Σαλάτες για Ορεκτικό : Ελαφριές Σαλάτες για να τονώσει την όρεξη ως το πρώτο πιάτο του γεύματος
● Σαλάτες Συνοδευτικές : Συνοδεύει το κυρίως πιάτο. ( Side Salad )
● Σαλάτες για Κυρίως : Ποικιλία φυλλωμάτων και λαχανικών συνοδευόμενο από κάποιο dressing ή σάλτσα και κρέας ή ψάρι.
● Σαλάτες για Επιδόρπιο : Γλυκές εκδόσεις Σαλάτας που συχνά περιέχουν φρούτα.
Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα μοιραστεί τις γνώσεις του για το:
● ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές,
Θα δούμε με ποιόν τρόπο συντηρούμε τα φυλλώματα φρέσκα και τι πρέπει να αποφεύγουμε.
● ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΟΥ A LA CARTΕ
● HEALTHY SALADS
Φτιάχνουμε σαλάτες με υψηλή διατροφική αξία.
● ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ
Τι όσπρια επιλέγουμε και πώς τα χρησιμοποιούμε σωστά.
● ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΦΡΟΎΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Πως θα συνδυάσουμε σαλάτες με φρούτα εποχής και με τι τυριά μπορούμε να τις συνδυάσουμε.
● ΣΑΛΑΤΕΣ GLUTEN FREE
Ευφάνταστες σαλάτες χωρίς γλουτένη.
● ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Τι θαλασσινά επιλέγουμε και πως τα διαχειριζόμαστε χωρίς να χάνουμε από γεύση αλλά και ποιότητα.
- MICROGREENS
Θα γνωρίσουμε τα οφέλη , και τις βιταμίνες (Κ,C,E) που μας χαρίζουν.
Θα δούμε τις διαφορές ανάμεσα σε microgreens και φύτρες.
● ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙCROGREENS ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
Πως θα τα διατηρήσουμε.
Θα δούμε ποιος είναι ο ρόλος τους στα πιάτα μας.
Πως επιλέγουμε τα microgreens και με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας.
● ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING
Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Σαλάτα «Σπανακόπιτα».
- Σαλάτα του αγρού.
- Σαλάτα με burrata, φρούτα, και dressing μελιού.
- Baby gem ceasar’s.
- Ιταλική seafood salad.
- Σαλάτα με παντζάρι, καρύδι, τυρί gorgonzola, και dressing περγαμόντο.
- Μεξικάνικη σαλάτα με tagliata μοσχάρι και cress κόλιανδρου.
- Σαλάτα σπαράγκι, αρακά, σολομό gravlax και watercress dressing.
- Σαλάτα φινόκιο με ψητό χαλούμι dressing πορτοκάλι και μαυροκούκι.
- Ψητά λαχανικά με πλιγούρι, βασιλικό και παρμεζάνα.
- Σαλάτα σε βαζάκι
- Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο Anticucho
- Bravas salad
- Baby cress με αμύγδαλο και buttermilk dressing.
- Αβοκάντο, πορτοκάλι, με φύτρες κόκκλινου βασιλικού.
- Σαλάτα με κεχρί και baby λαχανικά.
- Σαλάτα με φακές beluga, παντζάρι και πίκλες εσαλότ.
- Σαλάτα με πλιγούρι κορινθιακή σταφίδα και dressing εσπεριδοειδών.
- Σαλάτα σελινόριζα με μωβ φύλλα cress.
- ΜicroGreen revolution
Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη τέχνη της μαγειρικής. Φοίτησε στη σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ ΕΠΑ.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Το 2012 με πάθος και ανήσυχο πνεύμα μετακόμισε στο Παρίσι με όνειρο και στόχο την υψηλή γαστρονομία. Εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο με 2*αστέρια Μichelin “L’ atelier de Joël Robuchon etoile” όπου εκεί είχε την ευκαιρία να αναβαθμίσει τις γνώσεις του σε υψηλό επίπεδο και να αποκτήσει εμπειρίες από τον κόσμο της Ηigh End Gourmet Γαστρονομίας.
Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος είναι Chef Instructor στα Ταχύρυθμα Προγράμματα Μαγειρικής Τέχνης της CWC PRO.Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805686
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No