HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο
Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη παγκόσμια τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Chef και εστιατόρια αγωνίζονται καθημερινά για το ποιός θα αναδείξει την επόμενη νέα τάση στο Street Food και από ποιά κουλτούρα και εθνικότητα θα είναι αυτή.
Μέσα από 20 συνταγές , ο chef Βασίλης Σπόρος, ίσως ο πιο έμπειρος Chef στο Street Food στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας παρουσιάσει μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές του παγκόσμιου Street Food, αλλά θα μας γνωρίσει και αρκετές έως σήμερα ‘άγνωστες’, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στα αυριανά μενού των εστιατορίων.
Μέσα σε 5 ώρες θα παρακολουθήσετε, αλλά και θα λάβετε μία πληθώρα από συνταγές και υποσυνταγές, όλες δοκιμασμένες χρόνια στις κουζίνες και τα festival του Chef, υλικό ανεκτίμητο. Φυσικά θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές.
Οι συνταγές που θα δούμε έιναι
Banh Xeo (Βιετνάμ)
Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο Street Food στο Vietnam
- με γαρίδες και μυρωδικά
- με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού
Curry Laska (Μαλαισία)
Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah(μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.
(Mexico)
Tacos με κοτόπουλο chipotle
Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo
Tamales με χοιρινό mole και salsa verde (Mexico)
Μαθαίνουμε πως να φτιάχουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas, αλλά και tamales, σιγοψημένα στον ατμό τυλιγμένα σε φύλλα καλαμποκιού
(Κίνα)
Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisin sauce
Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια
Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.
Pisang Goreng (Ινδονησία)
Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.
Takoyaki (Ιαπωνία)
Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο street food που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα
(Ιαπωνία)
Yakitory Negima / Tsukune
Kushikatsu Kοτόπουλο / Bacon / Αβγά Ορτυκιού / Σπαράγγια / Κρεμμύδι
Ή αλλιώς όλα σε σουβλάκι. Θα δούμε 2 παραλλαγές σε yakitory, με μπούτι, αλλά και κεφτεδάκια κοτόπουλου με τo αντίστοιχο tare που τα συνοδεύει και το ψήσιμο απευθείας στα κάρβουνα. Θα δούμε και τηγανητή εκδοχή Kushikatsu σε διάφορες παραλλαγές, όπου καλύπτουμε υλικά με panko και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
(Ινδία)
Samosas με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά
(Αργεντινή)
Pollo Empanadas, γεμιστές με αρωματικό κοτόπουλο
(Κίνα)
Pork Gyoza, γεμιστά με χοιρινό κιμά και γαρίδες
Εδώ θα δούμε πως με μία κοινή ζύμη, αλλά διαφορετικής λογικής γεμίσεις θα ενώσουμε 3 μακρινές κουλτούρες με το πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Jerk Chicken (Jamaica)
H πιο δυνατή συνταγή για jerk συνδυάζεται με σιγοκαπνιστό κοτόπουλο αποκάλυψη για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ
Kimbap (Νότιος Κορέα)
Η διάσημη εκδοχή για sushi από τη Νότιο Κορέα περιλαμβανει, καβούρι, ζαμπόν, λαχανικά πίκλες και αβγό όλα τυλιγμένα μαζί με ρύζι σε ένα διαφορετικό roll απ’οτι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά εξίσου νόστιμο και εντυπωσιακό.
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 8 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux και του πασίγνωστου Brunch του, ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ και στο μαγείρεμα αποκλειστικά με ξύλα και κάρβουνα. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας καθημερινά ενώ μεταφέρει το smoker του σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Είναι συνεργάτης της Cooking Worshop από το 2018, ενώ παράλληλα διδάσκει μαγειρική τέχνη σε επίδοξους νέους μάγειρες
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809935
1
Βασίλης Σπόρος
No