MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο

Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη παγκόσμια τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Chef και εστιατόρια αγωνίζονται καθημερινά για το ποιός θα αναδείξει την επόμενη νέα τάση στο Street Food και από ποιά κουλτούρα και εθνικότητα θα είναι αυτή.

Μέσα από 20 συνταγές , ο chef Βασίλης Σπόρος, ίσως ο πιο έμπειρος Chef στο Street Food στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας παρουσιάσει μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές του παγκόσμιου Street Food, αλλά θα μας γνωρίσει και αρκετές έως σήμερα ‘άγνωστες’, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στα αυριανά μενού των εστιατορίων.

Μέσα σε 5 ώρες θα παρακολουθήσετε, αλλά και θα λάβετε μία πληθώρα από συνταγές και υποσυνταγές, όλες δοκιμασμένες χρόνια στις κουζίνες και τα festival του Chef, υλικό ανεκτίμητο. Φυσικά θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις  συνταγές.

Οι συνταγές που θα δούμε έιναι

Banh Xeo (Βιετνάμ)
Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο Street Food στο Vietnam

  1. με γαρίδες και μυρωδικά
  2. με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού

Curry Laska (Μαλαισία)
Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah(μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.

(Mexico)
Tacos με κοτόπουλο chipotle
Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo
Tamales με χοιρινό mole και salsa verde (Mexico)
Μαθαίνουμε πως να φτιάχουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas, αλλά και  tamales, σιγοψημένα στον ατμό τυλιγμένα σε φύλλα καλαμποκιού

(Κίνα)
Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisin sauce
Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια
Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.

Pisang Goreng (Ινδονησία)
Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.

Takoyaki (Ιαπωνία)
Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο street food που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα

(Ιαπωνία)
Yakitory  Negima / Tsukune
Kushikatsu Kοτόπουλο / Bacon / Αβγά Ορτυκιού / Σπαράγγια / Κρεμμύδι
Ή αλλιώς όλα σε σουβλάκι. Θα δούμε 2 παραλλαγές σε yakitory, με μπούτι, αλλά και κεφτεδάκια κοτόπουλου με τo αντίστοιχο tare που τα συνοδεύει και το ψήσιμο απευθείας στα κάρβουνα. Θα δούμε και τηγανητή εκδοχή Kushikatsu σε διάφορες παραλλαγές, όπου καλύπτουμε υλικά με panko και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

(Ινδία)
Samosas με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά
(Αργεντινή)
Pollo Empanadas, γεμιστές με αρωματικό κοτόπουλο
(Κίνα)
Pork Gyoza, γεμιστά με χοιρινό κιμά και γαρίδες
Εδώ θα δούμε πως με μία κοινή ζύμη, αλλά διαφορετικής λογικής γεμίσεις θα ενώσουμε 3 μακρινές κουλτούρες με το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Jerk Chicken (Jamaica)
H πιο δυνατή συνταγή για jerk συνδυάζεται με σιγοκαπνιστό κοτόπουλο αποκάλυψη για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ

Kimbap (Νότιος Κορέα)

Η διάσημη εκδοχή για sushi από τη Νότιο Κορέα περιλαμβανει, καβούρι, ζαμπόν, λαχανικά πίκλες και αβγό όλα τυλιγμένα μαζί με ρύζι σε ένα διαφορετικό roll απ’οτι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά εξίσου νόστιμο και εντυπωσιακό.


CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 8 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux και του πασίγνωστου Brunch του, ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ και στο μαγείρεμα αποκλειστικά με ξύλα και κάρβουνα. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας καθημερινά ενώ μεταφέρει το smoker του σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Είναι συνεργάτης της Cooking Worshop από το 2018, ενώ παράλληλα διδάσκει μαγειρική τέχνη σε επίδοξους νέους μάγειρες

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280289

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα

Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα. Με τον R&D Chef Λάζαρο Ράπτη Στο MasterClass της CWC PRO o πρωτοπόρος στο είδος αυτό,  Λάζαρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macarons

CWC PRO MasterClass Macarons Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Macarons με τον Γιάννη Γιάχο ( Executive Pastry Chef Instructor CWC PRO ,Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια