MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής High end Ιταλική κουζίνα

Σεμινάριο Μαγειρικής High end Ιταλική κουζίνα

CWC PRO Masterclass High end Ιταλική κουζίνα
Με τον Chef Θοδωρή Παπανικολάου

Η Ιταλική κουζίνα έχει τις ρίζες της από την αρχαιότητα και είναι μια από τις πιο πλούσιες και δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου. Είναι βασισμένη στην υψηλή ποιότητα των υλικών αλλά  και την απλότητα τους ταυτόχρονα.
Τα χαρακτηριστικά αλλά και η γαστρονομική κουλτούρα της Ιταλίας είναι μια πηγή έμπνευσης για τον chef Θοδωρή Παπανικολάου οπού μεταμορφώνει  περίτεχνα τα υλικά αυτά σε high end gourmet συνταγές.
Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες  θα εμπνευστούν και θα αποκομίσουν ιδέες και τεχνικές που θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα βασικό κομμάτι στην δημιουργία ενός high end gourmet menu για τα εστιατόρια τους.

Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:

  • Bonito Vitellato

Ημίπαστη καπνιστή παλαμίδα, ζελέ από jus μοσχάρι, μαγιονέζα τρούφας, πίκλες από καρότα, καπαρόφυλλα.

  • «Mortadella»

Παρφέ foie gras, φιστίκια Αιγίνης .

  • «Caprese»

Εικονική τομάτα, burrata, ντοματίνια, pesto βασιλικού.

  • Tiramisu espresso

Siphon tiramisu, espresso, sponge cake.

CV : Ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου έχει σπουδάσει μαγειρική στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία γνώριζε πως ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και πίστευε πως υπήρχε σύνδεση με την έντονη ενασχόληση που είχε τότε με την ζωγραφική.

Από το 2004 εργάζεται ως μάγειρας χωρίς να έχει σταματήσει καθόλου. Έχει εργαστεί στη Χαλκιδική, στη Σαντορίνη, στη Φολέγανδρο και στη συνέχεια σε ένα μονάστερο εστιατόριο, το Ora d' Aria στη Φλωρεντία. Αργότερα στο εστιατόριο Σελήνη, το διάστημα αυτό είναι chef στο εστιατόριο Parla με δημιουργική Ιταλική κουζίνα.

Μάγειροι που τον επηρέασαν, ο δάσκαλός του στη σχολή, Ζήσης Κεραμέας που του έμαθε να αγαπάει τις πρώτες ύλες. Ο Marco Stabile Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δούλεψε στη Φλωρεντία ήταν αυτός που του έμαθε να μαγειρεύει. Αναφέρει πως όσα είχε μάθει ως τότε ξανατοποθετήθηκαν σωστά πλέον μέσα του, ενώ ταυτόχρονα διδάχθηκε και πολλά ακόμη.

Υλικά που αγαπάει τα λαχανικά γενικότερα, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Έμπνευση του η επαφή με τη γη καθώς μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή, η μαγειρική της γιαγιάς του, το πέρασμά του από την Ιταλία και η γνωριμία του με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.
Όσον αφορά τη φιλοσοφία της κουζίνας του αναφέρει: ‘ Έχει να κάνει πρώτα με τον απόλυτο σεβασμό στα υλικά που διαχειρίζομαι.
Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι στα ελληνικά πιάτα. Όλα αυτά θέλω να τα παρουσιάζω μέσα από μια άλλη ματιά. Την δική μου ματιά. Το πώς θα φανταζόμουν εγώ ο ίδιος το φαγητό αν θα έπρεπε να το «εφεύρω». Θα ήθελα να με θεωρούν σαν κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό για την ώρα αρκεί γιατί έχω πολλά ακόμα πράγματα να δώσω.’

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής High end Ιταλική κουζίνα >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804968

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Θοδωρής Παπανικολάου



Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο O chef Βασίλης Σπόρος, είναι... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 11-15/05/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 2

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 2 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 3

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 3 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια