Χειμωνιάτικες δημιουργικές Σαλάτες / Chef Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος Instructor της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές νέες συνταγές για Χειμωνιάτικες Σαλάτες H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση... Περισσότερα
1 Αφουγκραζόμαστε τα σημεία των καιρών...
Αφουγκραζόμαστε τα σημεία των καιρών και τις ανάγκες ενός συνεχώς αυξανόμενου όγκου νέων (στην ηλικία ή στη ψυχή) ανθρώπων, με όρεξη για δημιουργία και προσφορά. Είμαστε εδώ για όσους αναζητούν την κατάλληλα αποτελεσματική γνώση και την ικανή πρακτική κατάρτιση που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια και σιγουριά στην επιτυχία στο πεδίο της μαγειρική τέχνης.
2 Διεθνή στάνταρ...
Διεθνή στάνταρ, άρτια προετοιμασμένα βιβλία και εγχειρίδια, εργαστηριακός εξοπλισμός στην αιχμή της τεχνολογίας, συνεχή αξιολόγηση και δοκιμασίες, επαγγελματική συνέπεια και αξιοπιστία που αναγνωρίζουν όλοι οι επώνυμοι Σεφ είναι τα εφόδια με τα οποία εξοπλίζουμε τον κάθε εκπαιδευόμενο μας και τον οδηγούμε με τη δική του προσπάθεια και ενέργεια να προχωρήσει μπροστά να βρει τη θέση που το αξίζει στο χώρο της μαγειρικής τέχνης.
3 Η κουζίνα...
Η κουζίνα είναι ένα πεδίο δημιουργικότητας για μας και ο μάγειρας και οι αρχιμάγειρας είναι ταυτόχρονα έμπειρος δημιουργός , τεχνίτης και καλλιτέχνης που προσφέρει απόλαυση στο κοινό που τον ακολουθεί και εμπιστεύεται τους γευστικούς τους κάλυκες σε αυτόν.
4 Ξέρουμε...
Ξέρουμε πως οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν από μακριά να διακρίνουν και να επιλέξουν εκείνον τον καταρτισμένο με πιστοποιημένη γνώση και εφοδιασμένο με πρακτική εξάσκηση δημιουργό που διψά για προσφορά που είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά, να προσφέρει απλόχερα και να διακριθεί.
5 Η μαγειρική τέχνη...
Η μαγειρική τέχνη για μας είναι κάτι περισσότερο από τις τεχνικές και τι γνώσεις είναι ένα concept , μια ιδέα που συνδέει τους μάγειρες με τους άλλους, η κουζίνα είναι ο δεσμός των μαγείρων με τις επιχειρήσεις και με τον κόσμο είναι η γέφυρα μέσω της οποίας όλοι μαζί προχωράνε μπροστά: Πρώτα από όλους το κοινό που απολαμβάνει πρωτοποριακές γευστικές εμπειρίες, μετά οι επιχειρήσεις που προσφέρουν κατάλληλα επιλεγμένο, πρωτοποριακό και λειτουργικά δομημένο μενού και τέλος οι μάγειρες που αποκτούν ασταμάτητα γνώση, εξασκούνται και υπηρετούν την ιδέα της προσφοράς. Οι μάγειρες για εμάς προσφέρουν τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία τους στο κοινό μέσω των πιάτων και των δημιουργικών προτάσεων τους και για να το κάνουν αυτό πρέπει να εκπαιδευτούν κατάλληλα από τους κατάλληλους.
6 Πιστεύουμε...
Πιστεύουμε πως το πάντρεμα παράδοσης και πρωτοπορίας είναι το μυστικό της επιτυχίας που ανανεώνει την ελληνική μαγειρική τέχνη. Εμείς στην TLC εκπαιδευτικό σκέλος της οποίας αποτελεί η CWC και η CWC Pro μπορούμε να αποδείξουμε πως αυτό το μυστικό το κατέχουμε για περι0σσότερο από μια δεκαετία σε όλες τις επιτυχημένες προτάσεις που έχουμε κάνει προς το κοινό. Ένα κοινό που αγκάλιασε τη κάθε μια μας πρόταση με αγάπη και ανυπομονησία για την επόμενη.
7 Αποστολή μας...
Αποστολή μας είναι να υποστηρίξουμε τα όνειρα του κάθε νέου μάγειρα με σύγχρονη γνώση και κατάλληλη πρακτική εξάσκηση και να τον/την συνδέσουμε με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.
8 Δεσμευόμαστε...
Δεσμευόμαστε πως κάθε σεμινάριο, κάθε πρόγραμμα, κάθε ώρα που περνά στην CWC να τον οδηγεί πιο κοντά στην μεγάλη του αγάπη για την προσφορά και τη διάκριση στο πεδίο της μαγειρικής τέχνης.
Εξειδίκευση, ποιότητα, αξιοπιστία, ταχύτητα, τεκμηρίωση, πιστοποίηση, ρεαλισμός, πρακτική άσκηση,
επικοινωνία με τις ανάγκες του κοινού και των επιχειρήσεων είναι τα συστατικά της προσέγγισης μας.
CWC PRO - Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στη μαγειρική
Το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών της CWC προσφέρει Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση στο χώρο της μαγειρικής τέχνης με δυνατότητα Πιστοποίησης από την ACTA (Τεχνοβλαστός Πιστοποίησης του ΑΠΘ) και την World Chef’s Association
Το πρόγραμμα CWC PRO είναι η καθαρά επαγγελματική λύση στη σειρά των υπηρεσιών της CWC που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν ένα βήμα αναβάθμισης της σχέσης τους με το επάγγελμα του Μάγειρα ή του Αρχιμάγειρα και να πιστοποιήσουν το επίπεδο της γνώσης τους με βάση ελληνικά και διεθνή πρότυπα .
Η δυνατότητα πιστοποίησης αφορά κάθε εκπαιδευόμενο που, μετά το πέρας των μαθημάτων, έχει πλέον τις βασικές και απαραίτητες γνώσεις ώστε να δώσει εξετάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα της ACTA και να λάβει δίπλωμα πιστοποίησης γνώσεων στον τομέα επιλογής του.
Τα προγράμματα
BASIC

BASIC (Μάγειρας)
Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα BASIC διαρκεί 4 μήνες, περιλαμβάνει 180 ώρες παρακολούθησης μαθημάτων (60 ώρες θεωρία, 100 – 120 ώρες εργαστήριο) και δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων Μάγειρα (Certified Chef).
ADVANCED

ADVANCED (αρχιμάγειρας)
Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα ADVANCED διαρκεί 4, 5 μήνες και περιλαμβάνει 205 ώρες παρακολούθησης μαθημάτων. Σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης μαθήματα marketing, δομή μενού, αρχές επικοινωνίας κ.α. και δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων Αρχιμάγειρα (Certified Chef Executive).
Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα προσφέρει ειδική τιμή σε masterclasses διαφορετικών πεδίων από διακεκριμένους σεφ .
Η Πιστοποίηση
Η Πιστοποίηση ΑCTA

H ΑCTA είναι εταιρεία που ίδρυσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα με στόχο να παρέχει πιστοποιήσει γνώσεων και δεξιοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό σεβόμενη το κύρος και το όνομα του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα πιστοποιητικά είναι προσαρμοσμένα στα επαγγελματικά περιγράμματα που δημοσιοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) πρώην Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Η ACTA, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κάλυψε ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιούργησε την πιστοποίηση“CertifiedCookChef” (CCC).Το πιστοποιητικό CCC συνυπογράφεται από την ACTA και τηΛέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα με ποιοτικούς και αντικειμενικούς όρους. Ο πιστοποιημένος Μάγειρας γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματικής κουζίνας.
Η Πιστοποίηση WCA

Η World Chef Association αποτελεί την μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση διασύνδεσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο με την εστίαση.
Το δίκτυο της WCA εκτείνεται σε όλο το κόσμο και οι εγκυρότητα και η αξιοπιστία των πιστοποιήσεων της αποτελούν το καλύτερο διαβατήριο για καταξίωση και αναγνώριση σε Ελλάδα και Εξωτερικό. H CWC Pro δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές τους να πιστοποιήσουν τις γνώσεις του στον ιδιαίτερα απαιτητικό και ελπιδοφόρο διεθνή οργανισμό.
Τους εξοπλίζει με γνώσεις και εφόδια και τους καθοδηγεί στην πορεία τους με στόχο την επιτυχία και την καταξίωση.
Εκπαιδευτική προσέγγιση

Ιδανικοί και έμπειροι συνεργάτες, πολυεπίπεδη ύλη, αποτελεσματικό μείγμα εργαστηριακής άσκησης και θεωριτκής γνώσης, καλογραμμένα, κατανοητά και χρήσιμα για πάντα βιβλία, καθημερινή συνεργασία σπουδαστών και καθοδηγητών/καθηγητών με στόχο να μάθουν εμπειρικά τις τεχνικές και τις μεθόδους της μαγειρικής τέχνης, να αποκτήσουν γνώση των αυθεντικών συνταγών αλλά και των δημιουργικών παραλλαγών τους. Η πρακτική και εργαστηριακή γνώση παρεχεται παράλληλα με θεωρητικές γνώσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον της μαγειρικής τέχνης (πχ. υπολογισκμός κόστους πρώτων υλών κτλ).
Στο ίδιο πλαίσιο της άριστης και επαρκούς εκπαιδευτικής προσσέγγισης δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές της CWC Pro να να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς και τεστ και να αξιολογήσουν τις γνώσεις του και το επίπεδο του με στόχο την σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις της πιστοποίησης.
Η φιλοσοφία μας περιλαμβάνει το τρίπτυχα πράξη - γνώση - επιτυχία σε όλα τα επίπεδα
ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ
Η διδακτέα ύλη καλύπτει όλη την γκάμα των γνώσεων και των δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτει ένας νέος επαγγελματίας που θέλει να εργαστεί, να διακριθεί και να διαπρέψει στον απαιτητικό χώρο της μαγειρικής τέχνη.
TΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Οι Καθηγητές και συνεργαζόμενοι Σεφ είναι καταξιωμένοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: (θα προσθέσεις ονόματα συνεργατών που να είναι clickable και να οδηγούν στα κεντρικά τους site) ενώ η αξιολόγηση σπουδαστών και καθηγητών προβλέπεται σε καθημερινή βάση με στόχο την αριστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι δομημένο με βάση τα εγχειρίδια αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών οργανισμών του εξωτερικού, ενώ παρέχεται στους εκπαιδευόμενους επιπλέον υλικό προσαρμοσμένο στην ελληνική αγορά.
(Αναφορά στα βιβλία και τα εγχειρίδια που μοιράζονται ζητά ένα μικρό κείμενο από του συγγραφείς των βιβλιων σχετικά με τη φιλοσοφία των εγχειριδιών)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στην CWC PRO δίνεται προτεραιότητα στην εργαστηριακή εξάσκηση και για αυτό προσφέρει extra χρόνο στα εργαστήρια, εμπλουτίζοντας εμπειρικά τις γνώσεις που αποκτούν οι σπουδαστές.
(Γράφεις λίστα εργαλείων και εργαστηριακών βοηθημάτων)
Περισσότερα για την CWC PRO

Η TLC διαθέτει δέκα χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης με πολλές διακρίσεις, επιτεύγματα και επιτυχημένα εγχειρήματα στο χώρο της εστίασης, της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών.

Η CWC υπήρξε τα τελευταία χρόνια ο εκπαιδευτικός βραχίονας της TLC προσφέροντας δεκάδες θεματικά σεμινάρια σε χιλιάδες λάτρεις και επαγγελματίες της μαγειρικής τεχνης
Η CWCPRO έρχεται τώρα να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού για άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες που μπορούν να λάβουν τις γνώσεις τους:
ταχύρρυθμα,
με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση
και να είναι σε θέση να πιστοποιήσουν τις γνώσεις αυτές.
Επιπλέον Πλεονεκτήματα
Χαμηλό κόστος, σύντομο χρονικό διάστημα σπουδών.
Networking-δικτύωση με επιχειρήσεις: προώθηση αποφοίτων για πρακτική άσκηση, με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα.
Ειδική έκπτωση ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ στα masterclasses, ακόμα και μετά την αποφοίτηση.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CWC PRO είναι ιδανική επιλογή για:
νέους επαγγελματίες της μαγειρικής που χρειάζονται γνώσεις και πιστοποίηση για να κάνουν ένα νέο βήμα στην καριέρα τους.
ενθουσιώδεις ερασιτέχνες λάτρεις της μαγειρικής που θέλουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους
επαγγελματίες από άλλους κλάδους που οραματίζονται μια στροφή στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους
άνεργους επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής που επιθυμούν να διεκδικήσουν ξανά τη θέση τους στην αγορά εργασίας
Η CWC PRO βρίσκεται στην οδό Κατούνη 28 (Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη), σε έναν λειτουργικό χώρο έκτασης 200 τ.μ. που έχει όλον τον απαραίτητο επώνυμο εξοπλισμό, ο οποίος συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται.
Πρόκειται για μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σύμφωνα με τη γνώμη που έχουν οι επώνυμοι σεφ που την επιλέγουν και διδάσκουν στα προγράμματα της.
Καθώς βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι προσβάσιμη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθέτει συνεργαζόμενα Parking σε πολύ κοντινή απόσταση.