HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Μost Wanted Four Hands -Fusion Cuisine

CWC PRO MasterClass Μost Wanted Four Hands - Fusion Cuisine
Χριστόφορος Πέσκιας & Χρόνης Δαμαλάς
Στο “Μost Wanted Four Hands -Fusion Cuisine” Masterclass της CWC PRO οι δύο κορυφαίοι chef Χριστόφορος Πέσκιας & Χρόνης Δαμαλάς θα παρουσιάσουν 6 μοναδικά πιάτα που τα χαρακτηρίζουν η αριστουργηματική τους νοστιμιά, τα υπέροχα δημιουργικά στησίματα των πιάτων και οι άκρως εντυπωσιακοί συνδυασμοί των γεύσεων που θα αποτελέσουν πηγή εμπνεύσεις για στους επαγγελματίες και σπουδαστές .
Στην τέταρτη χρόνια της συνεργασία μας οι δυο αγαπημένοι σεφ θα μας τιμήσουν με αυτό το μοναδικό γεγονός στις νέες εγκαταστάσεις της CWC PRO!
Ο μοναδικός – εμβληματικός Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά. Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.
Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.
Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή.
Σήμερα είναι ο Executive Chef στο Baltazar και στο Jakie O στη Μύκονο.
Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, Με θητεία στα NOBU της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμελέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λάζαρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του.
Το 2010 ανέλαβε και το γνωστό KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ήταν επίσης υποψήφιος σεφ της χρονιάς για τρία συναπτά έτη (09', 10, 11'). Το 2011 ανέλαβε την κουζίνα του επίσης του βραβευμένου GASPAR στο Νέο Ψυχικό. Το 2012 επέστρεψε στο αγαπημένο του SEA YOU που τον ανέδειξε. Από το 2013 ανάλαβε πάλι τα KIKU της Αθήνας και της Μυκόνου όπως επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Τo 2014 πρόσθεσε άλλο ένα KIKU υπό την επίβλεψη του στη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του το 2015 με το KIKU στο Νεο Ψυχικό. Στις αρχές του 2016 άνοιξε και το “ IZAKAYA food & sake” στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε και το ολοκαίνουργιο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης όπου ανέπτυξε και το καινούργιο του concept που παρουσιάζει μέσα από το εστιατόριο OVAC. Τα δυο αυτά εγχειρήματα του βραβεύτηκαν από τον καινούργιο οδηγό FNL GUIDE για το 2016.
Σήμερα Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι επικεφαλής των εστιατορίων Ovac Santorini και του Ovac Mykonos στο ξενοδοχείο 5 αστέρων CAVO TAGOO .
Τον χειμώνα τον βρίσκουμε στο Izakaya στο Κολωνάκι καθώς και στο ανανεωμένο Cash στην Κηφισιά παράλληλα με consulting και επαγγελματικά workshop μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύει τις εκτεταμένες γνώσεις του πάνω στην Μοντέρνα Ιαπωνική κουζίνα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ
- ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ
- ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΠΡΑΝΤΑΤΑΤ, ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΠΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΦΡΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ
- ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΧΡΟΝΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ
- ΠΕΠΟΝΑΚΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ, ΑΥBΓΟ ΣΤΟΥΣ 63 ΚΑΙ ΑΧΙΝΟ
- ΚΑΚΙΑGE ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΡΑΙΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ,ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ
- ΣΕΒΙΤΣΕ ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806763
1
Χριστόφορος Πέσκιας & Χρόνης Δαμαλάς
No