HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Μελετώντας την σύγχρονη υψηλή Γαστρονομία LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Μελετώντας την σύγχρονη υψηλή Γαστρονομία μέσα από σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικά στησίματα
Στη δεύτερη χρονιά της συνεργασίας μας o Αλέξανδρος Τσιοτίνης σε ένα CWC PRO masterclass LEVEL HIGH END GOURMET θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες επαγγελματίες 4 πιάτα -μοναδικές συνταγές με υψηλού επιπέδου τεχνικές μαγειρέματος δημιουργώντας πάντα ευρηματικές υφές στις ύλες που συνδυάζει .
Θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά πρότυπο εμπνεύσεις για επαγγελματίες που θα μπορέσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για να δημιουργήσουν εξαιρετικές προτάσεις.
CV : O Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC.
Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή. Έχοντας κάνει αξιόλογες σπουδές στις σχόλες Palmier academy, ΕSCF Ferrandi ,Institute Paul Bocuse είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Le Bristol 3*michelin Paris, Noma 2* michelin Copenhague, l’Astrance 3* Michelin Paris, Spondi Αθήνα 2* michelin , Hotel Elounda Peninsula, Michel BRAS 3* Michelin,Laguiole, France κ.α..
Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.
Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.
Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.
Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του εστιατορίου του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.
Συνταγές
- Ταρτάρ Κόκκινης Γαρίδας αρωματισμένη με μαντζουράνα κ κρέμα από λεμόνι κ λεβάντα instantgel amusebouche.
- Mousseline καρότου με αχινό, καμμένη κρέμα και λάδι από χαμομήλι αρωματικά λάδια πίκλα ζεστά σιφον τρόποι γαλακτοματοποίησης.
- Χοιρινό με κρούστα από Ποπ Κορν, πουρέ αρακά και Μωβ Καρότα σε διάφορες υφές συνδιασμός αλμυρο, γλυκό μαγείρεμα σε κενό αέρος κρέας και λαχανικά.
- Σαν Μοντέρνο Φρικασέ με Baby μαρούλι, μυλοκόπι και χαβιάρι ρέγγας instantcooking κάπνισμα μαγείρεμα εν κενώ αρωματικό βούτυρο.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728010139
1
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
No