MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Contemporary Vegetarian

Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian

Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να εξερευνήσουμε  μια ελαφρύτερη, εστιασμένη σε χορτοφάγους κουζίνα, είναι η αναζήτηση για μεγαλύτερη "φυσικότητα" και σεβασμό προς το περιβάλλον.
Οι πελάτες που αναζητούν ένα πιάτο χωρίς κρέας για λόγους υγείας, ηθικής ή απλά επειδή ακούγονται νόστιμα από το μενού, είναι πολύ σημαντικοί στα εστιατόρια σήμερα. Υπάρχει πλούσια έμπνευση που μπορεί να βρεθεί στις παγκόσμιες και περιφερειακές κουζίνες που κάνουν εφευρετική χρήση των προϊόντων, των οσπρίων, των ξηρών καρπών,  των λαχανικών, των βοτάνων και των μπαχαρικών.
Ο Chef Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος θα εμπνεύσει τους  σπουδαστές και επαγγελματίες να αντλήσουν ιδέες για vegetarian συνταγές με Ελληνικές πρώτες ύλες  παρασκευασμένες με σύγχρονες  τεχνικές και δοσμένες με  ένα  μοντέρνο τρόπο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
“Λαχανοντολμάς” μανιταριών
Άγρια Ελληνικά μανιτάρια, λάχανο savoy, κρέμα λεμονάτης αγκινάρας,  κονσομέ μανιταριών και king oyster sous vide
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Εικονικό ραβιόλι, κονσομέ χωρίς πρωτεϊνη, sousvide λαχανικά, πικλάρισμα

“Κάτω απο τη γή”
Πατάτα, σελινόριζα και παντζάρι, με μαύρη τρούφα, custardΣαν Μιχάλη, πικάντικα μανιτάρια και “χώμα” παντζάρι-αμύγδαλο
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Εικονικό “χώμα”, αλμυρή custard, “ριζότο” με βάση ρίζες

Χορτόπιτα2
Άγρια χόρτα, φύλλο ελαιολάδου, κροκέτα με τραχανά, homemade κατσικίσιο γιαούρτι
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Πήξιμο αιγοπρόβειο γιαούρτι, πούδρα maltosec, κροκέτα με βάση τον τραχανά

 

Ταξίδι στην Ελλάδα (amuse bouche)
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Zεστό σιφόν, σφαιροποίηση, ζελατινοποίηση πέρλες agar


O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος  είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, τόσο του Ξενοδοχειακού-Εστιατορικού τμήματος, όσο και του Μαγειρικού. Από το Μαγειρικό πήρε υποτροφία μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, στην Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Ως  Chef de cuisine, έχει διατελέσει στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος και 2 αστέρια FNL BRA Awards & SENSE Restaurant του ξενοδοχείου ATHENS Was οπού προσφάτως έλαβε τη διάκριση Michelin Plate απο τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται  στη θέση του Ex. Chef του ομίλου ANEMI HOTELS και παράλληλα Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία.
Σαν εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, εργάζεται  τα τελευταία 13 χρόνια.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis).
Του αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλη αυτή τη γνώση να την αξιοποιεί στα πιάτα του.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Contemporary Vegetarian >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803143

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 15-19/06/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια