MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Contemporary Vegetarian

Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian

Chef ΑλέξανδροςΧαραλαμπόπουλος

Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να εξερευνήσουμε  μια ελαφρύτερη, εστιασμένη σε χορτοφάγους κουζίνα, είναι η αναζήτηση για μεγαλύτερη "φυσικότητα" και σεβασμό προς το περιβάλλον.
Οι πελάτες που αναζητούν ένα πιάτο χωρίς κρέας για λόγους υγείας, ηθικής ή απλά επειδή ακούγονται νόστιμα από το μενού, είναι πολύ σημαντικοί στα εστιατόρια σήμερα. Υπάρχει πλούσια έμπνευση που μπορεί να βρεθεί στις παγκόσμιες και περιφερειακές κουζίνες που κάνουν εφευρετική χρήση των προϊόντων, των οσπρίων, των ξηρών καρπών,  των λαχανικών, των βοτάνων και των μπαχαρικών.
Ο Chef Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος θα εμπνεύσει τους  σπουδαστές και επαγγελματίες να αντλήσουν ιδέες για vegetarian συνταγές με Ελληνικές πρώτες ύλες  παρασκευασμένες με σύγχρονες  τεχνικές και δοσμένες με  ένα  μοντέρνο τρόπο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
“Λαχανοντολμάς” μανιταριών
Άγρια Ελληνικά μανιτάρια, λάχανο savoy, κρέμα λεμονάτης αγκινάρας,  κονσομέ μανιταριών και king oyster sous vide
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Εικονικό ραβιόλι, κονσομέ χωρίς πρωτεϊνη, sousvide λαχανικά, πικλάρισμα

“Κάτω απο τη γή”
Πατάτα, σελινόριζα και παντζάρι, με μαύρη τρούφα, custardΣαν Μιχάλη, πικάντικα μανιτάρια και “χώμα” παντζάρι-αμύγδαλο
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Εικονικό “χώμα”, αλμυρή custard, “ριζότο” με βάση ρίζες

Χορτόπιτα2
Άγρια χόρτα, φύλλο ελαιολάδου, κροκέτα με τραχανά, homemade κατσικίσιο γιαούρτι
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Πήξιμο αιγοπρόβειο γιαούρτι, πούδρα maltosec, κροκέτα με βάση τον τραχανά

 

Ταξίδι στην Ελλάδα (amuse bouche)
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Zεστό σιφόν, σφαιροποίηση, ζελατινοποίηση πέρλες agar


O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος  είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, τόσο του Ξενοδοχειακού-Εστιατορικού τμήματος, όσο και του Μαγειρικού. Από το Μαγειρικό πήρε υποτροφία μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, στην Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Ως  Chef de cuisine, έχει διατελέσει στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος και 2 αστέρια FNL BRA Awards & SENSE Restaurant του ξενοδοχείου ATHENS Was οπού προσφάτως έλαβε τη διάκριση Michelin Plate απο τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται  στη θέση του Ex. Chef του ομίλου ANEMI HOTELS και παράλληλα Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία.
Σαν εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, εργάζεται  τα τελευταία 13 χρόνια.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis).
Του αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλη αυτή τη γνώση να την αξιοποιεί στα πιάτα του.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Contemporary Vegetarian καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280232

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macarons

CWC PRO MasterClass Macarons Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Macarons με τον Γιάννη Γιάχο ( Executive Pastry Chef Instructor CWC PRO ,Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian Chef ΑλέξανδροςΧαραλαμπόπουλος Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής ILLUSIONS

CWC PRO MasterClass  ILLUSIONS με τον chef Στέφανο Σταμίδη Τίποτα δεν συγκρίνεται από το να ακούς τους πελάτες να σου λένε «ευχαριστούμε,... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια