HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές

CWC PRO MasterClass Θόδωρος Παπανικολάου
“Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές”
Στο CWC PRO MasterClass ο chef Θόδωρος Παπανικολάου στο ξεκίνημα της συνεργασίας ,ας θα μοιραστεί με τους επαγγελματίες και σπουδαστές την άποψη του,με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο αναδημιουργώντας κλασσικές Ελληνικές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές , με εξαιρετικά στησίματα ,και εκπληκτικές παρουσιάσεις.
Ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου έχει σπουδάσει μαγειρική στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία γνώριζε πως ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και πίστευε πως υπήρχε σύνδεση με την έντονη ενασχόληση που είχε τότε με την ζωγραφική.
Από το 2004 εργάζεται ως μάγειρας χωρίς να έχει σταματήσει καθόλου. Έχει εργαστεί στη Χαλκιδική, στη Σαντορίνη, στη Φολέγανδρο και στη συνέχεια σε ένα μονάστερο εστιατόριο, το Ora d' Aria στη Φλωρεντία. Αργότερα στο εστιατόριο Σελήνη, το διάστημα αυτό είναι chef στο εστιατόριο Parla με δημιουργική Ιταλική κουζίνα.
Μάγειροι που τον επηρέασαν, ο δάσκαλός του στη σχολή, Ζήσης Κεραμέας που του έμαθε να αγαπάει τις πρώτες ύλες. Ο Marco Stabile Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δούλεψε στη Φλωρεντία ήταν αυτός που του έμαθε να μαγειρεύει. Αναφέρει πως όσα είχε μάθει ως τότε ξανατοποθετήθηκαν σωστά πλέον μέσα του, ενώ ταυτόχρονα διδάχθηκε και πολλά ακόμη.
Υλικά που αγαπάει τα λαχανικά γενικότερα, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Έμπνευση του η επαφή με τη γη καθώς μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή, η μαγειρική της γιαγιάς του, το πέρασμά του από την Ιταλία και η γνωριμία του με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.
Όσον αφορά τη φιλοσοφία της κουζίνας του αναφέρει: ‘ Έχει να κάνει πρώτα με τον απόλυτο σεβασμό στα υλικά που διαχειρίζομαι.
Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι στα ελληνικά πιάτα. Όλα αυτά θέλω να τα παρουσιάζω μέσα από μια άλλη ματιά. Την δική μου ματιά. Το πώς θα φανταζόμουν εγώ ο ίδιος το φαγητό αν θα έπρεπε να το «εφεύρω». Θα ήθελα να με θεωρούν σαν κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό για την ώρα αρκεί γιατί έχω πολλά ακόμα πράγματα να δώσω.’
Συνταγές
- Λαυράκι σε κρούστα ψωμιού κρέμα φασολάδας, πίκλες καρότο και κρεμμύδι, ταραμοσαλάτα, αυγοτάραχο με βούτυρο ελληνικού καφέ.
- Μπακαλιάρος σκορδαλιά μπακαλιάρος ποσέ, σκορδάτος αφρός φάβας, πέρλες από κουρκούτι, στρείδια, γρανίτα lime.
- Κακαβιά ζελέ κακαβιάς με σαφράν, ταρτάρ από διάφορα ψάρια πιπεριά chili, σέλινο.
- Το αυγό και τα αυγό ,αυγό ποσέ, αυγολέμονο, μπισκότο με μους συκωτάκια γιουβαρλάκια, ζωμός, αυγά καπνιστής ρέγγας.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772808556
1
Θόδωρος Παπανικολάου
No