MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές

Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές

CWC PRO MasterClass Θόδωρος  Παπανικολάου
“Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές”

Στο CWC PRO MasterClass ο chef Θόδωρος  Παπανικολάου στο ξεκίνημα της συνεργασίας ,ας θα μοιραστεί με τους επαγγελματίες και σπουδαστές την άποψη του,με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο αναδημιουργώντας κλασσικές Ελληνικές συνταγές με  σύγχρονες τεχνικές , με εξαιρετικά στησίματα ,και εκπληκτικές παρουσιάσεις.

Ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου έχει σπουδάσει μαγειρική στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία γνώριζε πως ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και πίστευε πως υπήρχε σύνδεση με την έντονη ενασχόληση που είχε τότε με την ζωγραφική.

Από το 2004 εργάζεται ως μάγειρας χωρίς να έχει σταματήσει καθόλου. Έχει εργαστεί στη Χαλκιδική, στη Σαντορίνη, στη Φολέγανδρο και στη συνέχεια σε ένα μονάστερο εστιατόριο, το Ora d' Aria στη Φλωρεντία. Αργότερα στο εστιατόριο Σελήνη, το διάστημα αυτό είναι chef στο εστιατόριο Parla με δημιουργική Ιταλική κουζίνα.

Μάγειροι που τον επηρέασαν, ο δάσκαλός του στη σχολή, Ζήσης Κεραμέας που του έμαθε να αγαπάει τις πρώτες ύλες. Ο Marco Stabile Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δούλεψε στη Φλωρεντία ήταν αυτός που του έμαθε να μαγειρεύει. Αναφέρει πως όσα είχε μάθει ως τότε ξανατοποθετήθηκαν σωστά πλέον μέσα του, ενώ ταυτόχρονα διδάχθηκε και πολλά ακόμη.

Υλικά που αγαπάει τα λαχανικά γενικότερα, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Έμπνευση του η επαφή με τη γη καθώς μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή, η μαγειρική της γιαγιάς του, το πέρασμά του από την Ιταλία και η γνωριμία του με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.
Όσον αφορά τη φιλοσοφία της κουζίνας του αναφέρει: ‘ Έχει να κάνει πρώτα με τον απόλυτο σεβασμό στα υλικά που διαχειρίζομαι.
Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι στα ελληνικά πιάτα. Όλα αυτά θέλω να τα παρουσιάζω μέσα από μια άλλη ματιά. Την δική μου ματιά. Το πώς θα φανταζόμουν εγώ ο ίδιος το φαγητό αν θα έπρεπε να το «εφεύρω». Θα ήθελα να με θεωρούν σαν κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό για την ώρα αρκεί γιατί έχω πολλά ακόμα πράγματα να δώσω.’

Συνταγές

  • Λαυράκι σε κρούστα ψωμιού κρέμα φασολάδας, πίκλες καρότο και κρεμμύδι, ταραμοσαλάτα, αυγοτάραχο με βούτυρο ελληνικού καφέ.
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά μπακαλιάρος ποσέ, σκορδάτος αφρός φάβας, πέρλες από κουρκούτι, στρείδια, γρανίτα lime.
  • Κακαβιά ζελέ κακαβιάς με σαφράν, ταρτάρ από διάφορα ψάρια πιπεριά chili, σέλινο.
  • Το αυγό και τα αυγό ,αυγό ποσέ, αυγολέμονο, μπισκότο με μους συκωτάκια γιουβαρλάκια, ζωμός, αυγά καπνιστής ρέγγας.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803993

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Θόδωρος Παπανικολάου


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 07-11/10/2019. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian Chef ΑλέξανδροςΧαραλαμπόπουλος Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής ILLUSIONS

CWC PRO MasterClass  ILLUSIONS με τον chef Στέφανο Σταμίδη Τίποτα δεν συγκρίνεται από το να ακούς τους πελάτες να σου λένε «ευχαριστούμε,... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής High end Ιταλική κουζίνα

CWC PRO Masterclass High end Ιταλική κουζίνα Με τον Chef Θοδωρή Παπανικολάου Η Ιταλική κουζίνα έχει τις ρίζες της από την αρχαιότητα και... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα

CWC PRO MasterClass Ελληνική  Δημιουργική Κουζίνα Με τον Chef Δημήτρη Τσανανά Η Ελληνική  Δημιουργική Κουζίνα, έχει κατακτήσει πλέον... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο Στο  Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef  Αντώνης Αγγελόπουλος θα... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY 3

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY 3 CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20... Περισσότερα


Σεμινάριο SLOW SMOKED BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό Αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs!... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Bistronomy VS Gastronomy

CWC PRO MasrerClass Σεμινάριο Μαγειρικής Bistronomy VS Gastronomy Με τον Chef Aλέξανδρο Τσιοτίνη Η λέξη Bistronomy προέρχεται από τις λέξεις Bistrot και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes Ανάγλυφο Wedding Cake - Αιωρούμενο Peeled Lemon Με τον Pastry Chef Marc Suarez / Ledouxcollage H CWC PRO σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια