Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική γεύση και εικονικότητα

Σεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική γεύση και εικονικότητα!!!
Στο CWC PRO MasterClass ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος θα παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο «Eλληνική γεύση και εικονικότητα» όπου η Ελληνική κουζίνα μεταμορφώνεται αριστουργηματικά σε έργο τέχνης High end Gourmet μέσα από την μάτια και το ταλέντο του chef .
Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πως οι νέες τεχνικές και η σωστή επιλογή και χρήση της πρώτης ύλης μπορούν να μεταλλάξουν μια συνταγή σε ένα μοντέρνο εκλεπτυσμένο πιάτο υψηλών προδιαγραφών.
O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη. Από το Τμήμα Μαγειρικής – και μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης - πήρε υποτροφία για την Γαλλική ακαδημία μαγειρικής Le Cordon Bleu του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Έχει διατελέσει Chef de cuisine στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (δύο αστέρια FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) και SENSE Restaurant του ξενοδοχείου AthensWas (επίσης δύο αστέρια FNL BRA Awards, TOP NOTCH και βραβειο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) όπου έλαβε πριν 3 χρόνια και τη διάκριση Michelin Plate από τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef της ANEMI HOTELS (AthensWas και Anemi Hotel – SENSE restaurants) και παράλληλα είναι ο FoodStyling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece και ο Consulting Chef των εστιατορίων THEION στο Λονδίνο και CARNE στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, ενώ έχει υπάρξει στην ίδια θέση και επι σειρά ετών στα εστιατόρια MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία. Tα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής SENSES; (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου MAZI-Modern Greek Food (εκδόσεις Mitchell Beazley) και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis, ενώ ήδη κυκλοφόρησε ή πρώτη του προσωπική εξ’ ολοκλήρου συγγραφική προσπάθεια με το βιβλίο επαγγελματικής μαγειρικής “ γεῦσις” των εκδόσεων Gastronomy Essentials.
Ελληνική γεύση και εικονικότητα!!!
Καλωσόρισμα
- Εικονική τομάτα παγωτό Ελληνικής σαλάτας
Crispyελιά, Αρωματικά ψίχουλα ψωμιού, κρέμα φέτας
Ορεκτικό
- Γαρίδα ταρτάρ σαγανάκι
Κρέμα ψητής σφέλας, αφρός σαγανάκι, λάδι πάπρικας, εικονικό κοράλι
Κυρίως πιάτο
- Χοιρινό με λαδολέμονο
Καπνιστή πανσέτα,πανακότα γραβιέρας, “λαδολέμονο” απο κρέμα ελαιολάδου και πέρλες λεμόνι, εικονικό κάρβουνο και στάχτη
Mignardise
- Εικονική ελιά με μους ελαιολάδου και λευκή σοκολάτα
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802816
1
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
No