Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Ασιατική κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά

Η Δημιουργική Ασιατική κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά
Η δημιουργική Ασιατική κουζίνα είναι μια παγκόσμια τάση της γαστρονομίας που έχει κατακτήσει την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το όνομα του Πολυχρόνη Δαμαλά είναι πλέον συνώνυμο της Σύγχρονης Ασιατικής κουζίνας στην χώρα μας εφόσον ο ίδιος την συνέστησε στο ελληνικό κοινό πριν 15 χρόνια.
Η δημιουργία μιας τέτοιας περίτεχνης κουζίνας και των τεχνικών της αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του Masterclass σεμιναρίου της CWC PRO το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές και συμμετέχοντες δράττοντας την ευκαιρία να σταθούν επάξια σε αυτήν τη γαστρονομική κατηγορία.
Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, με θητεία στα NOBU της Νέας Υόρκης και στο Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulin De Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδια), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμολέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του και το 2010 το KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ακολούθησε το πολύ δημοφιλές GASPAR στο Νέο Ψυχικό και στη συνέχεια οι χρονιές απο το 2014 και μετέπειτα αποδείχθηκαν highlights στην καριέρα του εφόσον ανέλαβε το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου CAVO TAGOO στην Μύκονο στην συνέχεια έστησε και ανέδειξε το ολοκαίνουργιο τότε OVAC στο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης και παράλληλα την ίδια χρονιά το 2016 ξεκίνησε το πολύ επιτυχημένο έως σήμερα“ IZAKAYA food & sake” στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας.
Σήμερα Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι επικεφαλής των εστιατορίων Ovac Santorini και του CAVO TAGOO Restaurant Mykonos και τον χειμώνα τον βρίσκουμε στο Izakaya στο Κολωνάκι παράλληλα με consulting και επαγγελματικά workshop μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύει τις εκτεταμένες γνώσεις του πάνω στην Μοντέρνα Ασιατική κουζίνα.
Συνταγές:
- Beef tartar με cracker φαγόπυρου και κρέμα φρικασέ.
- Καπνιστό λαυράκι με κουμκουάτ, ζελέ πράσινου μήλου και jalapeno.
- Consommé τοπιναμπούρ, χοιρινό μάγουλο και udon noodle.
- ‘Risotto’ κολοκύθας, dashi χέλι και crumble μπαχαρικών.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772807663
1
Χρόνης Δαμαλάς
No