MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

CWC ΜasterClass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

CWC ΜasterClass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

ΜasterClass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση

Καρπάτσιο & Ταρτάρ

Στο Μaster Class Καρπατσιο & Ταρτάρ ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης θα μας δείξει τα μυστικά και τον τρόπο που θα δημιουργήσουμε δημιουργικά πιάτα με ευφάνταστη παρουσίαση και πως μπορούμε να κάνουμε διαφορές παραλλαγές για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και το μενού μας

Το Καρπάτσιο ανακαλύφθηκε στο Harry's Bar στη Βενετία, όπου για πρώτη φορά σερβίρεται στην κόμισσα Amalia Natasha Moncenigo, το 1979, όταν η ίδια ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του μπαρ ότι ο χορτοφάγος γιατρός της, την είχε συστήσει να τρώει μόνο ωμό κρέας.

Έτσι λοιπόν ο ιδιοκτήτης δημιουργεί ένα ορεκτικό που αποτελείται από λεπτές φέτες ωμού βοδινού κρέατος με ντρέσινκ μουστάρδας ντιζόν. Ο ιδιοκτήτη του μπαρ Will Treaty ονόμασε το πιάτο Καρπάτσιο διότι εμπνεύστηκε από τους πίνακες του ζωγράφου Vittore Carpaccio, επειδή τα χρώματα του πιάτου του θύμιζαν τους πίνακες του.

Οπότε, αν θελήσουμε να δώσουμε ένα ορισμό για τη λέξη καρπάτσιο θα λέγαμε ότι είναι: είναι κρύο ορεκτικό που αποτελείτε από λεπτές φέτες ωμού κρέατος με μπαχαρικά, λάδι, ξύδι, βότανα, αλάτι ακόμα και λεμόνι όπου με τα παραπάνω το κρέας πέρα από το μαρινάρισμα του, μαγειρεύεται από τα οξέα τους.

Σήμερα οι Chef έχουν αναδείξει αυτόν τον όρο με την φαντασία τους και την τεχνογνωσία τους και δημιουργούν φανταστικά ορεκτικά που εκτός από μοσχαρίσιο καρπάτσιο θα δοκιμάσουμε και καρπάτσιο από τόνο, σολωμό, αρνί, πάπια κ.τ.λ

Ταρτάρ

Κρύο πιάτο με ψιλοκομμένο ωμό μοσχάρι αναμεμειγμένο με ωμό αυγό, αγγουράκι τουρσί, μουστάρδα και άλλα αρωματικά. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί ή και πατάτες τηγανητές. Ο όρος επίσης χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε παρασκευή περιλαμβάνει ωμό και ψιλοκομμένο κρέας ή ψάρι.

ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Head Chef Instructor της CWC, με μετεκπαίδευση στην Γαλλική σχολή ALAIN DUCASSE τα τελευταία χρόνια έχει στο  ενεργητικό του συνεργασίες με τα  ΙΕΚ (ΔΕΛΤΑ), και επώνυμα εστιατόρια της πόλης με εξειδίκευση στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και είναι επίσης ο chef Executive του ΜΑREA.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Καρπάτσιο λαβράκι με τρούφα
  • Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με κρεμμύδι τουρσί και κρόκο μελάτο.
  • Ταρτάρ καραβίδα με fluid gel passion fruit.
  • Ταρτάρ πάπιας με κίτρινη κολοκύθα και five spices.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: CWC ΜasterClass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804088

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Παναγιώτης Δεληθανάσης

  • Ημερομηνία: 18/12/2017

  • Ώρα έναρξης: 19:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 3:00 Ώρες.


Cooking Workshop Member Club
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Δια χειρός Γιάννη Παρίκου  LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class με τον Chef  Γιάννη Παρίκο Δια χειρός Γιάννη Παρίκου LEVEL HIGH END GOURMET Στο Master Class αυτό,ο Chef  Γιάννης Παρίκος με το... Περισσότερα


Σεμινάριο Herve Deville Autumn Bliss French Gourmet Cuisine<br/>LEVEL HIGH-END GOURMET

Σεμινάριο Μαγειρικής Autumn Bliss, French Gourmet Cuisine International MasterClass CWC PRO Herve Deville LEVEL HIGH-END GOURMET Στο International CWC PRO Master class με καλεσμένο τον... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Ανατολίτικα και σιροπιαστά Γλυκά

Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Ανατολίτικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.   Σε αυτό το σεμινάριο MasterClass o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τα μυστικά του... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης

Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης International MasterClass CWC PRO Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi CWC PRO MasterClass  Η Κουζίνα της Τοσκάνης Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Μελετώντας την σύγχρονη υψηλή Γαστρονομία LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Μελετώντας την σύγχρονη υψηλή Γαστρονομία μέσα από σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικά στησίματα Στη δεύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη   Ο Γκίκας Ξενάκης, που o μεγάλος δάσκαλος Χριστόφορος... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο French Pastry by Philippe Bertrand MOF CWC PRO

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής French PastryInternational MasterClass CWC PRO Philippe Bertrand MOF   Ο Pastry Chef Philippe Bertrand ένας από τους μεγαλύτερους... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια