Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ απο το L'atelier Sucré d'Eleni
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ παρακαλώ ΜΟΝΟ στο email: lateliersucre@outlook.com
Τοπος διεξαγωγής σεμιναρίου
Cooking Workshop Consulting
Κατούνη 28, 54625 Thessaloníki, Greece
Αριθμός ατόμων μεχρι 24
Το κοστος του σεμιναριου ειναι στα 150 Ευρω (TVA non inclu)
Η διαρκεια του σεμιναριου 9:45 με 18:00
(Προσελευση μισή ωρα νωρίτερα με τρια τεταρτα)
Το διαδιακτυακό μου εργαστηριάκι ταξιδεύει αυτήν τη φορά απο τη Γαλλία στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτεται τους φιλους απο τη Βορειο Ελλάδα.
Με αγάπη για τα γλυκά και για τις ομορφες συνταγές με ποιοτικά υλικά και με μεράκι φτιαχνουμε παρέα υπεροχες απολαυστικές κρέμες μους αλλα και παιζουμε διακοσμητικά με βουτυρόκρεμα και κεικ απολαμβάνοντας μια δημουργική και ευγευστη Κυριακή...
Τι κρέμες μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια τουρτα?
Ποιες ειναι καλύτερες για το χειμωνα και το καλοκαιρι?
Ποσο διατηρουνται?
Ποσες μέρες πριν μπορώ να τις φτιάξω?
Τι συνδιασμούς μπορώ να φτιαξω για κεράσματα για μια κοινωνική εκδήλωση? Με ποιο κριτήριο συνδιάζω γεύσεις?
Τι κοστη έχουν?
Έχετε παρόμοιες απορίες? Ψάχνεστε συχνα στο διαδικτυο για ιδέες αλλά και για βασικές συνταγές? Βαρεθήκατε τις συνταγές που ήδη χρησιμοποιείτε ή επιθυμείτε να τις αλλάξετε ώστε να ειναι πιο ενδιαφέρουσες?
Οι συνήθεις ερωτήσεις όταν θέλουμε να φτιαξουμε ενα γλυκό ξεκινούν παντα απο μια βασική συνταγή. Λαμβάνοντας υπ’όψιν το γουστο στη γευση, την εποχή, τα υλικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και βέβαια την προσωπική μας έμπνευση, καλούμαστε να αποδώσουμε με απλά σπιτικά υλικά μια ποιοτική συνταγή.
Με μεγάλη χαρά. σας προσκαλώ σε ενα χρησιμο σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όλους όσους αγαπουν τις ωραίες γευστικές και δημιουργικές συνταγές. Σε όσους ασχολουνται με τη ζαχαροτεχνία. Σε οσους επιθυμούν να μάθουν βασικές συνταγές και τρόπους χρησης τους. Αλλοτε με καποιο βαθμό δυσκολίας, που εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί με την πρακτική εξάσκηση και αλλοτε με ευκολία. Δεν εχει σημασία πόσο εμπειροι είστε. Ελάτε και εμπνευστείτε απο ιδέες και προτάσεις.
Στο σεμινάριο αυτό θα φτιαξουμε:
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Crémeux
Ελβετική βουτυρόκρεμα
Ιταλική βουτυρόκρεμα με κρόκους
Μους φρουτων
Μους σοκολάτας με βάση τα παστεριωμένα αβγά
Γκανας σοκολάτας
Μους καραμέλας με τυρί κρέμα
Στο σεμινάριο αυτό δουλευουμε το πρώτο παρασκευάστικό μέρος των συνταγών σε δύο ομάδες. Στη συνέχεια και αναλύοντας παράλληλα τα διαφορα χαρακτηριστικά καθώς και τη χρήση των βασικών συνταγών ο καθένας ξεχωριστά θα έχει τη δυνατότητα να φτιαξει ατομικά κεράσματα αλλά και να εφαρμόσει καποιες απο αυτές σε ετοιμο κεικ σα γέμιση και καλυψη με μια απλή διακόσμηση. Στα κεράσματα θα εχουν ολοι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα υλικά και να τις προσαρμόσουν στις δικές τους γευστικές ιδέες. Επίσης θα ενημερωθείτε για τους τρόπους αλλά και τις συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα φρουτα με τρόπο ασφαλή.
Και φυσικά θα τα δοκιμάσουμε ολα!
Ας εμπνευστουμε λοιπόν!
Φευγοντας απο το σεμινάριο θα παρετε μαζί σας
Διακοσμημένο κεικ των 16 εκ. με τη δική σας εμπνευση
Τα ατομικά κεράσματα που θα εχετε φτιαξει
Ολα σε συσκευασία μεταφοράς (κουτι)
Αναλυτικές σημειώσεις επανω στην εκτέλεση των συνταγών
Ολες οι πρωτες υλες και τα εργαλεια θα βρίσκονται ήδη στο χώρο το σεμιναρίου.
Ενα πλουσιο σεμινάριο γεμάτο ιδεες αλλά και πολλές γευστικές προτάσεις που θα εχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε επι τοπου αλλά και να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.
Κατα τη διαρκεια του σεμιναριου θα υπάρξουν δυο μικρές παυσεις για καφέ και ελαφρυ γευμα.
ΟΙ ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αιτημα συμμετοχής μονο με μήνυμα στο lateliersucre@outlook.com όπου και θα ενημερωθούν για τους τρόπους πληρωμής και εξόφλησης.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803423
KENO
Eleni Tsemperaki Mottet
No