Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο.

Βασικές Τεχνικές Sous Vide
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο
H τεχνική του sous vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο χώρο της γαστρονομίας και την χρησιμοποιούν πολλοί chef παγκοσμίως από τα τέλη της δεκαετίας του 70 και μετά.
Στο Masterclass αυτό ο Chef Instuctor της CWC PRO Αγγελόπουλος Αντώνης θα μοιραστεί τις γνώσεις του με τους συμμετέχοντες, μαθητές και επαγγελματίες και θα λύσει απορίες που αφορούν το sous vide, τον εξοπλισμό που χρειάζεται , αλλά και τεχνικές που αφορούν τη μέθοδο αυτή.
- Θα κατανοήσουμε για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε τη μέθοδο sous vide, με παραδείγματα κλασσικής μαγειρικής και μαγειρικής σε κενό αέρος.
- Θα μάθουμε για τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε και τα προνόμοια που έχουμε με τον ίδιο εξοπλισμό και πέρα από την επεξεργασία της πρώτης ύλης.
- Θα μάθουμε για την ιστορία του sous vide, από πού ξεκίνησε και ποία η χρήση του έως σήμερα.
- Αναλύοντας τη χρήση της μεθόδου θα μάθουμε για την ποιότητα που κερδίζουμε, για τον γευστικό παράγοντα αλλά και για τον οικονομικό.
- Κάνοντας χρήση του εξοπλισμού θα γνωρίσουμε τις λειτουργίες των μηχανημάτων.
- Κάνοντας τέστ με διάφορα τρόφιμα θα αναλύσουμε για ποια τρόφιμα είναι ιδανική η χρήση του sous vide.
- Θα δημιουργήσουμε διάφορες συνταγές και θα μάθουμε ψησίματα και τεχνικές με τη χρήση της μεθόδου.
- Δοκιμάζοντας θα κατανοήσουμε τι συμβαίνει μέσα στο τρόφιμο.
- Θα δούμε χρόνους ψησίματος υλικών.
- Θα δημιουργήσουμε πουρέδες και υφές με λαχανικά μαγειρεύοντας τα σε κενό αέρος.
- Θα μάθουμε πώς να κάνουμε όσμωση, μαρινάρισμα, clarification, με τη συγκεκριμένη τεχνική.
Θα δούμε συνταγές και τεχνικές με:
- Λαχανικά
- Μοσχάρι
- Κοτόπουλο
- Χοιρινό
- Ψάρια
- Οστρακοειδή
- Αυγά
- Κρέμες
- Infusion butters
- Clarificated butters
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728010137
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No