Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα.
Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας, η οποία είναι βασισμένη στα φρέσκα υλικά και σύγχρονες παρουσιάσεις , και επιφυλάσσει εκπλήξεις με τολμηρούς συνδυασμούς υλικών, θεαματική παρουσίαση και σερβίρισμα, με στόχο φυσικά τη γευστική ικανοποίηση.
Ο Chef Γιώργος Δόσπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, το 2000 αποφοίτησε από τη κρατική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τη καριέρα του δουλεύοντας σε πολύ καλά εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.
Πέρασε επίσης από πολύ σημαντικά εστιατόρια της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως το ’LA BASTIDE SAINT-ANTOINE’’ με chef τον JACQUES CHIBOIS 1 MICHELIN STAR, ‘‘SKETCH’ στο Λονδίνο με Executive chef PIERE GAGNAIRE 2 MICHELIN STARS, ‘’LECTURE ROOM AND LIBRARY-PARLOUR’’ MODERN BISTRO με chef HERVE DEVILLE, ’ FLOCONS DE SEL’’ στη Γαλλία με Executive chef EMMANUEL RENAUT 3 MICHELIN STAR, και στο ’LASARTE’’ στη Βαρκελώνη 3 MICHELIN STAR με EX. CHEF PAOLO CASAGRANDE.
Από το 2015 έως και σήμερα εργάζεται ως Executive chef στο εστιατόριο “LAUDA” του ομίλου ΑDRONIS στη Σαντορίνη και το 2021 έλαβε βραβείο “Χρυσού Σκούφου” .
ΣΥΝΤΑΓΈΣ:
- Τραγανό φύλλο με λευκό κρασί.
- Κροκέτα με καπνιστό χέλι και χαβιάρι.
- Μαγιάτικο μαριναρισμένο με αλάτι και μυρωδικά, χυμός και πίκλες από μάραθο, χαβιάρι.
- Γογγύλι μαγειρεμένο σαν Ριζότο, αρωματισμένο με σαφράν, μανιτάρια, τσιπς κρεμμύδι.
- Ρολό από καρότο γεμισμένο με αστακό, αρωματισμένο με λουίζα.
- Σιγομαγειρεμένα μάγουλα μαύρου χοίρου, μελιτζάνα με miso,
oλλανδέζ λεμόνι- μαντζουράνα, καπνιστές πατάτες, σάλτσα καφέ εσπρέσο.
TΕΧΝΙΚΕΣ:
- Salt curing fish
- Πίκλες
- Vegetarian option
- Ballontine-turban Lobster
- Fish Mousse
- Aφρός Bisque
- Sous vide
- Siphon
- Smoking
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804217
1
Γιώργος Δόσπρας
No