MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης

Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης

Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης

International MasterClass CWC PRO Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi

CWC PRO MasterClass  Η Κουζίνα της Τοσκάνης

Σε αυτό το MasterClass θα γνωρίσουμε την Κουζίνα της Τοσκάνης ,μια από της χαρακτηριστικές περιοχές της Ιταλία με πλούσια γαστρονομική παράδοση Οι chefs Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi με τη βαθιά γνώση τους για την κουζίνα αυτή θα μας θα μοιραστούν  τις εμπειρίες τους και θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό μενού σ τους επαγγελματίες , σπουδαστές αλλά και λάτρεις της γαστρονομίας

CV/INFO Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi

Εδώ και 20 χρόνια ο Giancarlo Caldesi και  η Katie εμπνέουν με τον ιταλικό τρόπο ζωής τους μέσα από τη μαγειρική, τα βιβλία, την επιχειρηματική δραστηριότητα  και το αμείλικτο πάθος που τους διακατέχει για τη χώρα και τις γεύσεις της.

Εκλεπτυσμένοι και με γόητρο, αυτό το έμπειρο ζευγάρι-foodie δεν σταμάτησε ποτέ  να μαθαίνει αλλά και να ακολουθεί τις τάσεις της κάθε εποχής.

Σε παράλληλο χρόνο λόγω της πρόσφατης διάγνωσης του Giancarlo με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και δυσανεξία στη γλουτένη αναγκάστηκαν να εξερευνήσουν νέους τρόπους διατροφής όπου το φαγητό όμως να είναι εξίσου νόστιμο και πάντα αυθεντικά ιταλικό!

Είναι ιδιοκτήτες ενός ομίλου επιχειρήσεων εστιατορίων, καφέ και σχολών μαγειρικής στο Marylebone του Λονδίνου και στο Bray του Berkshire.

Εμφανίζονται για πρώτη φορά το 2006 στη σειρά του BBC2 Return to Tuscany, η οποία αναμεταδόθηκε παγκοσμίως και ακολούθησε το ζευγάρι  στη δημιουργία και λειτουργία μιας σχολής οικιακής μαγειρικής στη Τοσκάνη, με κορύφωση του show την οργάνωση του γάμου τους σε 3 μόλις ημέρες.

Μετά από αυτό και οι δύο εμφανίζονται  κατά καιρούς σε διάφορα foodie programmes, όπως  το BBC1’s Masterchef, Saturday Kitchen, The Good Food Channels Market Kitchen & Monster Munchies, BBC2’s Out of the Frying Pan, Sunday Brunch C4 κ.α. Ο Giancarlo εμφανίζεται συχνά ως ‘expert’ guest στο  BBC Breakfast couch όπου μέσω της εμπειρίας ως εστιάτορας και σεφ καλείτε να μιλήσει για διάφορα θέματα.

Έχουν συγγράψει 2 βιβλία μαγειρικής, ’Return to Tuscany’ και ‘The Italian Mamas Kitchen’. Η Katie έγραψε επίσης το  ’Τhe Italian Cookery Course’ το οποίο χαρακτηρίστηκε ως η ιταλική μαγειρική βίβλος και προτάθηκε για το βραβείο James Bread. Κάποιες άλλες ενδεικτικές βιβλιογραφικές δουλειές  τους είναι μια σειρά για τις τοπικές γεύσεις της Ιταλίας: The Amalfi Coast, Rome, Venice, Sicily and Tuscany, δημοσιευμένα από τη  Hardie Grant, καθώς και το ‘The Gentle Art of Preserving’ και το ’Around the World in Salads’ (Kyle Books). Γράφουν κατά καιρούς άρθρα για εφημερίδες και περιοδικά κατά κύριο λόγο για την ιταλική κουζίνα. Διεξάγουν γαστρονομικά φεστιβάλ όπως το Masterchef Live, Foodies Festivals, Good Food and Wine Shows και  Taste Italia όπου με το μοναδικό τους τρόπο ‘husband and wife’ ψυχαγωγούν, ενημερώνουν και παρουσιάζουν γαστριμαργικές προτάσεις.

Η πρώτη τους σχολή μαγειρικής «La Cucina Caldesi» ξεκίνησε στο Marylebone το 2005 και πρόσφατα ήρθε στην κορυφή σε δημοσκόπηση των δέκα κορυφαίων σχολών μαγειρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την Independent Newspaper. Το δεύτερο  project ‘Caldesi’s Kitchen’ ξεκίνησε από την Katie το 2009 και παρέχει μαθήματα στη κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας Caldesi

GIANCARLO CALDESI

O Giancarlo είναι ένας παθιασμένος σέφ που συχνά βρίσκεται να μαγειρεύει στα εστιατόρια του και να διασκεδάζει τους πελάτες  με τις ιστορίες πίσω από τα Τοσκανέζικα πιάτα που αγαπάει να δημιουργεί. Το 2010 του απονέμεται  το ‘Ordine Della Stelle Della Solidarieta Italiana’ από την  ιταλική κυβέρνηση, μία από τις υψηλότερες τιμές για έναν Ιταλό σεφ από την πατρίδα του. Το 2014, ανακάλυψε ότι είχε αναπτύξει μια δυσανεξία στη γλουτένη που σήμαινε ότι δεν μπορούσε πλέον να φάει ζυμαρικά (κάτι το οποίο έκανε δύο φορές την ημέρα από τότε που ήταν παιδί). Αυτό τον οδήγησε να αναπτύξει την καλύτερη συνταγή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη μέχρι τώρα και να διδάσκει ένα πολύ δημοφιλή σεμινάριο μαγειρικής gluten free. Το 2019  πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο σχετικά με τη διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, η οποία υπήρξε θεμελιώδους σημασίας για την αντιστροφή του Διαβήτη τύπου 2 από την οποία έπασχε. Στο βιβλίο θα εμπεριέχονται και συνταγές της Cooking Workshop Consulting από private cooking seminar επάνω στην ελληνική μοντέρνα κουζίνα, την άνοιξη του 2018.

KATIE CALDESI

Επιτυχημένη και εμπνευσμένη επιχειρηματίας, η Katie υπήρξε κινητήριος δύναμη και ερευνήτρια πίσω από τη διατροφή για την αντιστροφή του διαβήτη τύπου 2 του συζύγου της. Με τη βοήθεια του Dr. Unwin, the Low Carb GP, κατάφεραν  την επιτυχία της Low-Carb diet. Την ενδιαφέρει πάντα να επεκτείνει τις γνώσεις της, έχοντας ταξιδέψει εκτενώς για να ανακαλύψει καινούριες κουζίνες και πολιτισμούς  και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Πάντα γνώριζε ότι η Μεσογειακή διατροφή ήταν πολύ πιο υγιεινή από αυτή των Βορειοευρωπαίων, μετά όμως από τα πρόσφατα ταξίδια της στη Σρι Λάνκα, την Ινδία και το Περού συνειδητοποίησε πως το ταξίδι της έρευνας μόλις άρχισε. Η Katie και ο Giancarlo είναι γονείς δύο εφήβων αγοριών, Giorgio και Flavio και ζουν στο Gerrard’s Cross.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Antipasti

Titziana’s Aubergine Rolls - ρολάκια μελιτζάνας  γεμιστά με καλοκαιρινά βότανα και ρικόττα, ψημένα σε  σάλτσα ντομάτας.

Crostini Neri - χειροποίητο πατέ από συκωτάκια κότας, κάπαρη και Βιν Σάντο σε φρυγανισμένο ψωμί.

Sformato – τιμπάλ με τυρί και λαχανικά , μαγειρεμένο σε 3 στρώσεις,  σπανάκι, καρότο, σέλερυ  και σάλτσα πεκορίνο  - σερβίρεται ως συνοδευτικό ή ως ένα χορτοφαγικό κυρίως  πιάτο.

Primi

Calamari  - Τιμπάλ με καλαμάρι και grana padano σιγομαγειρεμένο με ντομάτα, τσίλι, σπανάκι και λευκό κρασί.

Pasta

Fresh Egg Pasta pappardelle and a Classic Tuscan Beef Ragu. Φρέσκα ζυμαρικά – παπαρδέλες αυγού με Classic Tuscan Beef Ragu , τη κλασική ιταλική σάλτσα με κρέας που συνοδεύει συνήθως τα ζυμαρικά.

Potato Gnocchi with the Classic Tuscan Beef Ragu – Νιόκι πατάτας με Classic Tuscan Beef Ragu.

Ravioli filled with Pappa al Pomodoro in a warm Mozzarella cream – ραβιόλια με γέμιση ντομάτας και ψωμιού σε κρέμα μοτσαρέλας .

Secondi

Calves liver with butter and sage on olive oil mash – συκωτάκια σε βούτυρο και λάδι από φασκόμηλο.

Porchetta ρολάκια πανσέτας  με Τοσκανέζικα μυρωδικά.

Ossobucco with veal shin slow-cooked in soffritto and wine with saffron risotto – κότσι μοσχαρίσιο σιγομαγειρεμένο σε σάλτσα σοφρίτο με κρασί και ριζότο με σαφράν.

Dolci

TiramisuGiancarlos recipe with Vin Santo, coffee and mascarpone – τιραμισού του Giancarlo με Vin Santo, καφέ και μασκαρπόνε.

Orange Polenta Cake with whipped mascarpone cream – κέικ πορτοκάλι με πολέντα και κρέμα μασκαρπόνε.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει διερμηνέας για την μετάφραση του στα Ελληνικά.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805408

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Giancarlo & Katie Caldesi


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα

Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα. Με τον R&D Chef Λάζαρο Ράπτη Στο MasterClass της CWC PRO o πρωτοπόρος στο είδος αυτό,  Λάζαρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macarons

CWC PRO MasterClass Macarons Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Macarons με τον Γιάννη Γιάχο ( Executive Pastry Chef Instructor CWC PRO ,Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια