Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Ιταλική Κουζίνα με Φρέσκα Ζυμαρικά και Σάλτσες

Ιταλική Κουζίνα με Φρέσκα Ζυμαρικά και Σάλτσες από το Βορρά ως το Νότο
Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα.
Σε αυτό το σεμινάριο μαγειρικής της CWC PRO ο Ιταλός chef Pasquale Lembo , θα μας μυήσει στη Τέχνη των Φρέσκων Ζυμαρικών και των αυθεντικών συνταγών για σάλτσες που προέρχονται από όλες τις τοπικές κουζίνες -από τον Βορρά ως τον Νότο της Ιταλίας!
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο demonstration (παρακολούθησης )θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ουσιαστικές και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για να μπορούν να δημιουργούν γνήσια ιταλικά πιάτα στις κουζίνες τους
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου:
- Πρώτες ύλες-τροφογνωσία, και σωστή παρασκευή και προετοιμασία για όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμαι στα φρέσκα ζυμαρικά και τις σάλτσες τους.
- Πως διακρίνουμε την σωστή ποιότητα των πρώτων υλών μας.
- Μέθοδοι παρασκευής ζύμης για φρέσκα ζυμαρικά
- Θα μάθετε όλες τις τεχνικές και όλα τα μυστικά για να δημιουργείτε χειροποίητα ζυμαρικά από τις δυο βασικές κατηγορίες Pasta con Semola-με σιμιγδάλι και Pasta all’ Uovo -με αβγά
- Σωστό βράσιμο ζυμαρικών
- Πως φτιάχνονται οι βασικές σάλτσες, που συνοδεύουν και κάνουν πιο γευστικά τα ζυμαρικά
- Oι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις παραδοσιακές συνταγές από τις τοπικές κουζίνες αλλά και πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς σε σάλτσες για ζυμαρικά
Ο Ιταλός chef Patron Pasquale Lembo είναι ιδιοκτήτης του εστιατόριου Mare e Monti που βρίσκεται στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης από το 1998 ,είναι από τους ανθρώπους που με την αγάπη για την κουζίνα της πατρίδας του, έχει μυήσει τους Θεσσαλονικιούς στα παραδοσιακά πιάτα της Ιταλικής κουζίνας.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το εργαστήριο φρέσκων ζυμαρικών Cose Nostre και τα ζυμαρικά του κρύβουν μέσα τους τις παραδοσιακές τεχνικές και τη φρεσκάδα!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ :
PASTA FRESCA CON SEMOLA/
ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ:
Orecchiette
Strascinati
Maccheroni al ferretto
Fusilli
Συνταγές :
- La Cucina Pugliese/ H Koυζίνα της Απούλιας
ORECCHIETTE AI BROCCOLI / BΡΟΥΒΕΣ η ΜΠΡΟΚΟΛΟ
- La Cucina Pugliese / Η Κουζίνα της Πούλιας
STRASCINATE ALLA BARESE CON BRACIOLE /ΣΥΡΤΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΑ ΜΠΑΡΕΖΕ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΣΕ ΣΑΛΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- La Cucina Siciliana /H Koυζίνα της Σικελίας
PASTA CON PESTO ALLA TRAPANESE / ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
- La Cucina Calabrese/ H Koυζίνα της Καλάβριας
POLPETTE CALABRESI AL RAGU/KEΦΤΕΔΑΚΙΑ ΡΑΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ
- La Cucina Campana-Napoli / H Koυζίνα της Kαμπανίας-Νάπολη
SPAGHETTI AL FRUTTI DI MARE/ ZYMAΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ
- La Cucina Lombarda/ H Koυζίνα της Λομβαρδίας- Μιλάνο
PASTA CON PERE E GORGONZOLA/ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΓΚΟΡΓΚΟΤΖΟΛΑ
PASTA FRESCA ALL’UOVO/
ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ:
Tagliolini
Tagliatelle
Pappardelle
Pasta alla Chitarra
Garganelli
Συνταγές :
- La Cucina Marchigiana/ H Koυζίνα της Μαρκες - Ανκόνα
TAGLIOLINI GAMBERI & ASPARAGI AL TARTUFO/ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ
- La Cucina Abbruzzese / Η Κουζίνα του Αμπρούτζος - Πεσκάρα
CHITARRE AL RAGÙ DI AGNELLO /ΡΑΓΚΟΥ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- La Cucina Romana /H Koυζίνα της Ρώμης
FETTUCCINE ( TAGLIATELLE ) ALLA PAPALINA / ΦΕΤΟΥΤΖΙΝΕ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ, ΑΡΑΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟ
- La Cucina Romagnola/ H Koυζίνα της Εμίλια Ρομάνια
GARGANELLI CON SPIGOLA E ZUCCHINE/ΓΚΑΡΓΚΑΝΕΛΛΙ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
- La Cucina Campana-Napoli / H Koυζίνα της Kαμπανίας-Νάπολη
TAGLIATELLE CALAMARI & FRIGGITELLI/ ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕ ΜΕ ΚΑΛΑΜΡΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΥΤΕΡΟ
- La CucinaToscana/ H Koυζίνα της Τοσκάνη- Φλορεντία
PAPPARDELLE AI FUNGHI TRIFOLATI/ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805313
1
Pasquale Lembo
No