HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Τεχνικές Siphon

Σεμινάριο Μαγειρικής ΤΕΧΝΙΚΕΣ SIPHON
με τους Chef instructors Δεληθανάση Παναγιώτη και Αγγελόπουλο Αντώνη
H τεχνική του siphon ανακαλύφθηκε στα πρώτα στάδια της, στα μέσα του 20ου αιώνα από έναν καθηγητή χημείας και τον μαθητή του, στο Ιλινοϊς των Η.Π.Α.
Έως κάποιο σημείο το χρησιμοποιούσαν για την στιγμιαία παρασκευή σαντιγί έπειτα όμως ξεκίνησε να έχει και άλλες χρήσεις.
Στο Μasterclass της CWC PRO με τους Chef instructors της Δεληθανάση Παναγιώτη και Αγγελόπουλο Αντώνη θα αναλύσουμε και θα δοκιμάσουμε τις διαφορετικές χρήσεις του siphon που θα απογειώσουν τις τεχνικές και τις υφές που δίνουν στα πιάτα τους οι chefs ανεξάρτητος του style της κουζίνας και της μαγειρικής που χρησιμοποιεί ο καθένας.
Πιο αναλυτικά θα δημιουργήσουμε, θα δοκιμάσουμε, θα αναλύσουμε συνταγές και τον τρόπο που μπορούν να ενταχθούν στα πιάτα με προσοχή, χωρίς υπερβολές με τον κίνδυνο του να χαλάσει το πιάτο μας ή να χάσει την αίγλη του.
Με παραδείγματα μαθαίνουμε τις διαφορές ανάμεσα στα φιαλίδια που βάζουμε στα siphon, τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε ένα siphon αλλά και τον τρόπο που το καθαρίζουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - TEΧΝΙΚΕΣ:
- Rapid infusion.
Μπορούμε να αρωματίσουμε διάφορα υλικά με αυτήν την τεχνική κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.
- Espumas (κρύα και ζεστά).
Προσθέτουμε στο πιάτο μας μια μοναδική υφή που σε συνδυασμό με άλλα υλικά διεγείρουμε τους γευστικούς κάλυκες του καθενός.
- Σάλτσα αυγολέμονο.
Δεν αλλάζει τίποτα στην γεύση που όλοι γνωρίζουμε παρά μόνο αλλάζει η υφή και η ταχύτητα της παρασκεύης αυτής της σάλτσας που απαιτεί χρόνο.
- Sauce béchamel.
Γνωρίζουμε μια άλλη εκδοχή του «κλασσικού» και μετατρέπουμε ένα κλασικό πιάτο σε μια high end gourmet εκδοχή.
- Siphon emulsion.
Δημιουργούμε γαλάκτωμα με τη βοήθεια του siphon.
- Pancakes σε siphon.
Δοκιμάζουμε γνώριμες ζύμες χρησιμοποιώντας την τεχνική του siphon και μειώνουμε τον χρόνο προετοιμασίας στο μισό.
- Αφρός μπουγιαμπέσα.
Γνωρίζουμε διαφορετικές δυνατότητες της τεχνικής που απογειώνουν το αποτέλεσμα.
- Cake se πολύ λίγο χρόνο .
Με λίγες κινήσεις έχουμε ένα αφράτο δημιουργικό cake που μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους σε a la carte πιάτα.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728012818
1
Π. Δεληθανάσης Α. Αγγελόπουλος
No