MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο

Tα τελευταία χρόνια τα  bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της γαστρονομίας σε ύφος street food αλλά και fine dining ακόμα.
Τα μικρά αυτά ψωμάκια ατμού με τη ασύγκριτη υφή τους γεμίζονται με διαφορετικές  γεμίσεις ανάλογα την περίπτωση και τα βλέπουμε ακόμα και σαν επιδόρπιο.
Τα bao buns έχουν ρίζες από Ασία και το 2013 ο Chef Βασίλης Σπόρος ήταν από τους πρώτους που έφεραν το φαινόμενο bao στην Ελλάδα με χειροποίητα ψωμάκια σε street food festival.
Στο σεμινάριο masterclass της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος θα εντρυφήσει στη ζύμη των πολυσυζητημένων bao και θα μοιραστεί τα μυστικά και τεχνικές για το τέλειο αποτέλεσμα.
Οι σπουδαστές και επαγγελματίες που θα παρακολουθήσουν το άκρως ενδιαφέρων σεμινάριο θα δούν τα πάντα για τα Bao μέσα από 15 συνταγές.

Θα ετοιμάσουμε διαφορετικές ζύμες, με διαφορετικά άλευρα και θα συγκρίνουμε τις διαφορές.

Θα δούμε συνταγές με:

  • Bao Buns φωλιά,  ποια ζύμη χρησιμοποιούμε και πως τα δημιουργούμε.
  • Γεμιστά Baozi , με ποιον τρόπο τα γεμίζουμε και τι θα πρέπει να προσέχουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Charcoal Bao Buns (με ενεργό άνθρακα) ποια είναι η επίδραση του άνθρακα στη ζύμη και πως θα ρυθμίσουμε τις αναλογίες.
  • Συνταγές για brunch. Θα μάθουμε ποια υλικά χρησιμοποιούμε και πως τα παρουσιάζουμε.
  • Bao ψωμάκι για  burger. Πως μπορούμε να φτιάξουμε ψωμάκι για burger style bao
  • Vegetarian bao.
  • Deep-fried. Θα τηγανίσουμε την ζύμη bao σε λάδι  για να δούμε πως αντιδρά τι θα χρειαστεί να προσέξουμε και πως θα τα σερβίρουμε.
  • Pan-fried. Κάνουμε bao buns στο τηγάνι για διάφορες χρήσεις.
  • Επιλογές για μενού fine dining. Θα μάθουμε πως ένα απλό υλικό μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα μενού fine dining.
  • Επιδόρπιο. Μαθαίνουμε και παίρνουμε ιδέες για γεμίσεις και συνταγές για bao buns σαν επιδόρπιο.


Συνταγές:

  • Ζύμη για bao buns με snow flour

To ιδανικό αλεύρι που τους δίνει αυτό το κατάλευκο χρώμα

  • Ζύμη για bao buns με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Μία εύκολη εναλλακτική με ιδανικό αποτέλεσμα

  • Charcoal Buns

Τα εντυπωσιακά κατάμαυρα bao buns με τη χρήση ενεργού άνθρακα

  • Char Siu Buns (Baozi)

Γεμιστά με ξεψαχνισμένο χοιρινό, χαρακτηριστική συνταγή για κινέζικο ΒΒQ

  • Pork Buns

H διάσημη συνταγή του David Chang που έκανε τα Bao Buns διάσημα σε όλο τον πλανήτη.

  • Double Cheeseburger Bao Bun

Η γνωστή συνταγή για διπλό Cheeseburger από τη Νέα Υόρκη με λεπτά μπιφτεκάκια περασμένα από πρέσα σε αφράτο bao bun.

  • Eggs Benedict Bao Bun

H πιο βασική συνταγή για Brunch, όπου τη θέση του English Muffin παίρνει ένα ψωμάκι ατμού.

  • Crispy Tofu Banh Mi - Μία εναλλακτική vegatarian εκδοχή για Banh Mi με τραγανό tofu.
  • Hawaiin Spam Musubi

To απόλυτο Χαβανέζικο σνακ, στην δική μας εκδοχή με spam γλασέ με tonkatsu sauce και bao bun τυλιγμένο με φύκι

  • Deep Fried Chili Con Carne Baozi

Γεμιστά ψωμάκια ατμού με chili con carne και cheddar, τηγανητά, συνοδεία guacamole

  • Bao and Lox

Μια fine dining εκτέλεση της συνταγής για Bagel N Lox, με ψωμάκι ατμού, sashimi σολομού, αφρό τυριού και confit εσαλότ

  • Pork and Shrimp pan-fried Baozi

Γεμιστά ψωμάκια ατμού με χοιρινό και γαρίδες, που τα τελειώνουμε σωτέ στο τηγάνι και τα σερβίρουμε με plum sauce

  • Crispy Peking Duck Bao

Μία εναλλακτική συνταγή για Πάπια Πεκίνου όπου τη θέση της κρέπας παίρνουν τα ψωμάκια ατμού

  • Banoffee Baozi

Ψωμάκι ατμού γεμιστό με dulce de leche, butter crumble και μπανάνες

  • P - Anko Bao Buns

Ψωμάκαι ατμού γεμιστά με γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού, deep fried με panko και σιρόπι yuzu


CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER

Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Είναι Chef patron του PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, και τα τελευταία 7 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Aνακάλυψε το αυθεντικό barbeque στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805238

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο ΗΑNDS ON FRESH PASTA WORKSHOP

Στο οκτάωρο HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτείτε, για τέλεια... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα Γλυκά

HANDS ON ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Στο  HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο, έξι ωρών , της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Hands on .Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Σεμινάριο μαγειρικής Handson ,Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου 100% ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -HANDSON ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On 100%  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΟ CHEF ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΟΡΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ / 40... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΑΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 2-6/11/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο.

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H τεχνική του sous vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής, Art of Plating, Η Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 4 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια