MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη και αυτή που αναπροσδιορίζεται ως η παραδοσιακή αμερικάνικη κουζίνα, μας έχει δώσει εκτός από τις πιο γευστικές συνταγές που έχουμε γευτεί, το βασιλιά του καπνιστού κρέατος, το αυθεντικό αμερικάνικο Low & Slow Barbecue.
O Chef Βασίλης Σπόρος, ο πρώτος Pitmaster στην Ελλάδα, που δημιούργησε στην Αθήνα το εστιατόριο Po’Boys Slow Smoked BBQ με το custom smoker του, που βρίσκεται στην 11 θέση της λίστας των top50 BBQ Joints στην Ευρώπη, θα μας καθοδηγήσει βήμα βήμα και θα μας μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του.
Σε αυτό το CWC PRO masterclass, θα γνωρίσουμε τις τεχνικές για να σιγοκαπνίσουμε τις πιο διάσημες κοπές κρεάτων -  Brisket, Spare Ribs, Pulled Pork, Baby Back Ribs, Beef Short Ribs, Γαλοπούλα και Andouille λουκάνικα σε αυθεντικό smoker, ενώ θα μαγειρέψουμε και θα δοκιμάσουμε όλα τα συνοδευτικά για το BBQ και τις χειροποίητες barbeque σάλτες.
Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσουμε τις συνταγές που αναπροσδιορίζουν την Soul Food κουζίνα, όπως Baked Mac and Cheese, σούπα Gumbo, Skillet Cornbread, Pork Belly Greens και φυσικά θα μάθουμε τα μυστικά για το πιο ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο (Fried Chicken).

 

Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε:

  • Σούπα Gumbo

Συνδυάζουμε, κοτόπουλο, λουκάνικο Andouille, γαρίδες, μαύρο roux και μπαχαρικά creole στην πιο γευστική σούπα που έχετε δοκιμάσει

  • Cornbread

Αφράτο ψωμί από καλαμποκάλευρο και ξινόγαλο, συνοδεύεται καυτό με φρέσκο βούτυρο και είναι η ιδανική εισαγωγή στο γεύμα σας.

  • Baked Macaroni and Cheese

Συνταγές για Mac and Cheese υπάρχουν πολλές, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή έχει κλέψει τις καρδιές των θαμώνων του Po’Boys και ήρθε πλέον η ώρα να μοιραστεί η γνώση

  • Pork Belly Greens

Συνδυάζουμε το superfood Kale μαζί με σιγοκαπνιστό pork belly από το smoker και παίρνουμε τα καλύτερα και από τους 2 κόσμους σε μία δική μας εκδοχή των Collard Greens

  • Bean Casserole

Soul Food χωρίς φασόλια δεν γίνεται και εδώ συνδυάζουμε τρία είδη οσπρίων μαζί με χοιρινό κότσι, μία συνταγή που ταιριάζει πολύ και στη δική μας κουλτούρα.

  • Fried Chicken

Tα μυστικά και η τεχνική για να βγάζουμε σταθερά και ψημένα μέχρι το κόκκαλο κομμάτια  από ολόκληρο κοτόπουλο, με τη μαρινάδα από ξινόγαλο και αβγό και το πανάρισμα με τα 11 μπαχαρικά.

  • Blackened Salmon

Καμμένος σολομός με τη διάσημη συνταγή του Chef Paul Prudhomme που πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη.

  • New Orleans Potato Salad

Καλαμπόκι, κρεμμύδι, μυρωδικά και μουστάρδα Dijon για μια πατατοσαλάτα που σερβίρεται με το κουτάλι του παγωτού

  • Apple Coleslaw

Πράσινο μήλο, καρότο, 2 είδη λάχανου και μαραθόσπορος για μια πολύ δροσιστική παραλλαγή της γνωστής σαλάτας.

  • Θεωρία - Εισαγωγή στο Αυθεντικό Αμερικάνικο Slow Smoked BBQ

Set up σε bullet smoker και προετοιμασία για να καπνίσουμε live Spare Ribs και Baby Back Ribs. Ανάλυση πώς θα κάνουμε την ίδια διαδικασία σε Offset Smoker και το κοινό σε όλους μας Kettle Grill. Θερμοκρασίες, ξύλα που χρησιμοποιούμε και όλα τα στάδια για σταθερό αποτέλεσμα με σωστό κάπνισμα. Προετοιμασία όλων κοπών και τριμάρισμα ανάλογα το είδος.

  • Η επίδραση της άλμης στο κρέας και τα Rubs που χρησιμοποιούμε

5 διαφορετικά Rubs, ανάλογα την κοπή που χρησιμοποιούμε. Ποιές κοπές ενδείκνυται να περνάμε από άλμη, ποιά η σύστασή της και ποιά πραγματικά επίδραση έχει στο κρέας,

  • BBQ Sauces and Pickles

Bourbon Glaze, North Carolina BBQ Sauce, Red Eye BBQ Sauce, Sour Cherry BBQ Sauce, Sweet And Spicy BBQ Sauce.
Αγγούρι, κρεμμύδι ξερό και πιπεριές chili σε γρήγορες οσμωτικές πίκλες.

  • Texas Style Smoked Brisket

H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά.

  • Beef Short Rib

Για πολλούς, το απόλυτο κρέας που βγαίνει από από Αμερικάνικο Barbeque. Συνδυασμός smoker και sous vide για μοναδικό αποτέλεσμα μετά από 18 ώρες μαγειρέματος.

  • Baby Back Ribs

Τα πιο νόστιμα χοιρινά παιδάκια

  • Pulled Pork

Ολόκληρη χοιρινή σπάλα, βήμα βήμα μέχρι να λιώσει και τα τελικά καρυκεύμενα για μοναδικό pulled pork

  • Λουκάνικα Andouille

Σιγοκαπνίζουμε πικάντικα λουκάνικα στο Smoker

  • Καπνιστό Φιλέτο Γαλοπούλας

Θερμοκρασίες και στάδια για το πιο ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστό ή και κρύο ως αλλαντικό.



To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802454

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου

Σεμινάριο Μαγειρικής, Δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο masterclass σεμινάριο της CWCPROo che fΓιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Brunch All About Eggs MasterClass

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch στην Αθήνα τα τελευταία 9... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Σταύρο Ψωμόπουλο H τεχνική του Sous Vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Καλοκαιρινές Σαλάτες Με τον Chef Σταύρο Ψωμόπουλο H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Art of Plating 5 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 5- H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Σταύρο Ψωμόπουλο ✔️ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο Masterclass... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour έναν από τους διασημότερους Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη και αυτή που... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου Η δημιουργική κουζίνα είναι μια τάση στην παγκόσμια  γαστρονομία η οποία,... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Καλοκαιρινοί Δημιουργικοί Μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη

Καλοκαιρινοί Δημιουργικοί Μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη Στο CWC PRO Masterclass ο Chef Γρηγόρης Χέλμης θα μοιραστεί τις γνώσεις του με... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια